Elfogadta a magyarországi helyzettel kapcsolatos véleményét szerda délelőtt az Európai Parlament (EP) alkotmányügyi bizottsága (AFCO), a nagy többséggel megszavazott dokumentum szerint aggasztóak a közelmúltbeli fejlemények az országban.

A szakbizottságban még januárban vitáztak a magyar helyzetről. A téma azért volt napirenden, mert az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) készülő magyarországi különjelentéséhez többek között az AFCO is csatolni fogja a véleményét.

A 15 igen szavazattal, négy ellenében, öt tartózkodás mellett jóváhagyott dokumentumban hangsúlyozták:

Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós alapértékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása.

Forrás: MTI

Címlapi fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Madácsi Pali
Mindenkinek el kell menni szavazni a többséget zsaroló, fenyegető fideSS maffia ellen! Itt márcsak azt kell eldönteni mi megy a levesbe az ország, vagy a komány?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zeta
Isten malmai lassan őrölnek!
Mire döntenek sehol sem leszünk! A görbe uborka ügyében döntöttek, rosszul.
1bitang
Nekik aggasztó, nekünk tragikus!
Zeta! A görbe uborkát ne emlegesd, annak csak a tálalása volt rossz. Nekünk, fogyasztóknak érdekünk, hogy (nemzetközi) kereskedelembe ép, esztétikus termékek kerüljenek. Anyám sem vett görbe uborkát, mert azt pucolni is nehéz volt, eltenni meg nem lehetett.
Zeta
Akkor O. Viktor törölje az oldaláról a fotókat! Nem volt felhatalmazasa senkitől.
Jozefina
Sok magyar szerint is aggályos. Sajns az EU későn vette észre, hogy orbán személyében kígyót melenget a keblén. Ezt mi magyarok fogjuk megszívni, ha április 8-án nem lesz orbán elzavarva!
peterkelemen
Nem aggasztóak hanem borzalmasak. Innen már csak egy ugrás lesz a kemény diktatúra. Az uniónak már régen be kellett volna fagyasztani az összes uniós pénzt amíg Orbán és bűnbandája nincs börtönben! Az Unió nem pénzelhet tovább diktatúrákat különben teljesen hiteltelenné válik.
Nessy
Ők "gondolják", mi tudjuk ,tapasztaljuk nap nap után!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.