Prémiumkategóriás létesítmény épült a Lázár-földek közepébe. Lázár János szerint inkább prémiumkategóriás vadászház, mint kastély, az az épületegyüttes, amely Hódmezővásárhely mellett, Batida közelében, épült meg egy olyan területen, amelyet a politikus anyjának földje ölel körül, a szomszédban pedig Lázár és kiskorú fiainak birtokai állnak. Bármiről is van szó, a Lázárhoz köthető földek közepén, de nem Lázár, hanem egy hódmezővásárhelyi ügyvéd (Kulik Jenő) tulajdonában álló ingatlant kizárólag a miniszter rokonainak tulajdonában lévő földeken keresztül lehet megközelíteni.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hogy prémium kategóriás-e

azt persze nem tudom, de vadászlaknak vadászlak

Számos példát lehetne hozni arra, hogy az európai építészettörténetben az uralkodók közül kik és milyen vadászlakkal bővítették a repertoárt. Olvasván az index.hu beszámolóját arról, hogy „Lázár János szerint inkább prémiumkategóriás vadászház, mint kastély, az az épületegyüttes, amely Hódmezővásárhely mellett, Batida közelében, épült meg egy olyan területen, amelyet a politikus anyjának földje ölel körül, a szomszédban pedig Lázár és kiskorú fiainak birtokai állnak.”, merült fenn bennem jó-néhány példa.
Az igazat megvallva


(m.blog.hu/ta/taj-kert/image/luftaufnahme.jpg)

Moritzburg bei Drezda igazából azért ugrott be, mert mint ismert a szász választó-fejedelem vadászlakjának készült.

Bár az igazat megvallva legjobb tudomásom szerint Jankónak inkább szerb, mint szász felmenői vannak, arról nem is beszélve, hogy manapság Őfenesége felkent fejedelemsége még stimmel, de a választót azt inkább ne említsük! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.