Az elmúlt évek terrortámadásai Európában világossá tették, hogy a bevándorlás terrorveszélyt és életveszélyt jelent – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Szijjártó: a bevándorlás életveszélyt jelent
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A tárcavezető emlékeztetett: ma van a második évfordulója a Brüsszelben elkövetett terrortámadásnak, amelynek 32 halálos áldozata és 340 sérültje volt. Az elmúlt két és fél évben 27 terrortámadást követtek el Európában migrációs hátterű terroristák – fogalmazott, hozzátéve: a támadásoknak 330 halottja és több mint 1300 sérültje volt.

A külügyminiszter azt mondta, az elkövetők bevándorló hátterű terroristák voltak, akik vagy a mostani illegális bevándorlási hullámot használták fel, hogy ellenőrzés nélkül bejussanak Európába, vagy korábban érkeztek, esetleg még a szüleik jöttek ide, de a társadalmi integráció az esetükben kudarcot vallott, nem fogadták el az európai életforma alapjait, az európai alapértékeket.

Soha nem volt olyan súlyos a terrorfenyegetettség Európában, mint most

- hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A külügyminiszter kitért arra: súlyos viták zajlanak New Yorkban, Genfben és Brüsszelben, például múlt héten New Yorkban az ENSZ migrációs csomagjáról folytatott kormányközi vita második fordulóját tartották. Közben az Európai Bizottság azt akarja elérni, hogy az EU már most döntsön arról, alá fogja írni a migrációs csomagot decemberben, annak ellenére, hogy a vita jelenleg zajlik, és még messze nem zárult le – magyarázta.

Szijjártó Péter kiemelte:

a migrációval kapcsolatos vitákban a legmarkánsabb harc jelenleg akörül zajlik, hogy a migránsok jogai előbbre valóak-e az európai emberek jogainál.

Hozzátette: Magyarországon kívül senki nem vetette fel, hogy az európai embereknek is vannak jogai, például joguk van a biztonsághoz.

Kijelentette: a migrációhoz nem fűződik alapvető emberi jog, de a biztonságos élethez igen, elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy ma Európában a migránsok jogait a biztonságos élethez való jog elé akarják helyezni – hangsúlyozta. Úgy látja, minden európai embernek, így minden magyarnak is alapvető emberi joga, hogy biztonságban és terrorfenyegetettség nélkül éljen Európában.

A külügyminiszter arról is beszélt, az az álláspont kezd elhatalmasodni Nyugat-Európában, hogy a nagyvárosi létforma mindennapi velejárója a terrorfenyegetettség, de "mi ezt nem fogadjuk el, mindent megteszünk", hogy ez Magyarországon ne így legyen.

Vajon a bevándorláspárti politikusok hogyan magyaráznák el az álláspontjukat annak a 330 és 1300 családnak, amely elveszítette szerettét, vagy ahol a családtagok megsérültek a terrortámadások során.

Úgy vélte,

"ha mi nem védjük meg magunkat, akkor minket senki sem fog megvédeni", ezért harcolni fogunk a jövőben is azért, hogy az európai szabadsághoz fűződő jog ne kerüljön hátrányos megkülönböztetésbe a migránsok jogaihoz képest. Tíz éve mindenki természetesnek vette az európai biztonságot, de mára bebizonyosodott, hogy meg kell harcolni érte

- fogalmazott.

Szijjártó Péter egy a Migration Aid ügyével kapcsolatos kérdésre elmondta: a szervezet magyarázkodása "szánalmas", nincs értékelhető információ arról, hogy zajlott-e, és ha igen, milyen céllal, kinek az utasítására adatgyűjtés a tranzitzónákban. "Lebukáshulláma" indult meg azoknak a szervezeteknek, amelyek a migrációt Magyarországra szervezni akarják – vélekedett.

Közölte: a Stop Soros törvénycsomag rendezheti a helyzetet, és ha olyan összetételű parlament lesz a választás után, amely bevándorlásellenes, akkor a törvénycsomag elfogadásával létrejöhetnek olyan jogosultságok, hogy a nemzetbiztonsági érdekeket veszélyeztető NGO-k tevékenységét adminisztratív eszközökkel korlátozni lehet, vagy be lehet tiltani.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Életveszélyt Orbán és bűnbandája jelent. Évente több ezren halnak meg miattuk így népirtásért is felelniük kell!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
advocat
Péterke! Mutass egy olyan - nyilvánvalóan agyi problémás - migráncsot aki kis hazánkban kívánna letelepedni! Szeretné látni, és ha egy elmében jártas szakorvos is véleményt nyilvánítana a "bevándorlóról"!
dr. prédikátor
Zselés, a kurva anyádat !!!Ti jelentetek VESZÉLYT AZ ORSZÁGRA!!!
nihil
"Az elmúlt két és fél évben 27 terrortámadást követtek el Európában migrációs hátterű terroristák – fogalmazott, hozzátéve: a támadásoknak 330 halottja és több mint 1300 sérültje volt."

Eddig egy ember sem halt meg menekültek miatt (és nem miattatok, ti gennyládák!), ellenben az orbán vezette magyar kormány miatt (orbán szerint nem az a dolga egy kormánynak, hogy kormányozzon - nem is teszik!) százak (!) haltak meg, és ezrek (!) szenvednek fájdalmak között, tízezrek (!) menekültek el, és tízezreket (!) próbálnak elbutítani, a maguk debil szintjére lehúzni, elvéve tőlük az esélyt egy jobb életre.

Ráadásul milliók (!) lelkivilágát mérgezik a folyamatos hazugságokkal, gyűlöletkeltéssel, uszítással.

És ez mocskos vízfejű gyökér állat pofázik életveszélyről - akik a saját népüket irtják, üldözik el, butítják el?
Undorodom tőletek !!!
namihami
Mindig meglep, hogy eddig tudták a rémhírterjesztést emelni. Aztán jön a következő és bebizonyítják, hogy van még feljebb (lejjebb). És a Fidesz-birka boldogan béget alá.
bencemacska
@advocat: ma, 11:38
Én ismerek két- nem debil - migráncsot, aki itt dolgozik!
Az egyik egy egyiptomi arab orvos, sebész a Klinikán. Itt lakik a kilencediken, még senkit nem evett meg, nem is volt nézeteltérése sem senkivel. Magyar felesége és két kislánya van!
A másik egy neurológus főorvosnő, aki a helyi ambulancián rendel heti két napot. Tudását nem tudom lemérni. Beszéltem már vele, udvariasabb, kedvesebb, mint bármely fidesznyik!
X-ray
Ugyan már!
Fogjuk a cókmókunkat és lelépünk. Nekünk nincsenek százmilliós házainak, amit féltünk itt hagyni...
peterkelemen
Életveszélyt Orbán és bűnbandája jelent. Évente több ezren halnak meg miattuk így népirtásért is felelniük kell!
iluminati
@bencemacska: ez így van!!! Habár távol vagyunk ebben az országban egymástól...és találkoztam már több száz migránsokkal de egyik sem akart megenni. újjazni :-) Inteligens több nyelven beszéló eggyüttműködő emberek voltak... igaz a hosszú út megviselte ruházatukat,fürdetlenségük messzire érződött, ennek ellenére emberek voltak...
iluminati
@bencemacska: Még megjegyezném több emberi szót és köszönetet lehetet tőlük kapni mint a "vezér bandától"
Eladott Ország
Mai fontos hírek az agybaj háza tájáról: Európa elesett.
Nem tudom, van-e homo bruesselicus vagy homo soroseus, de egy faj már igazán kihalhatna, a POLITICUS IDIOTICUS CORRUPTUS. Minden kontroll és logika nélkül keverik a legális és illegális jelzőket. Senki nem akar illegális bevándorlókat, ezt a szélmalom harcot saját maga ellen vívja a kormány. Maradnak a legális bevándorlók, akikről kevesebb szó esik...A németek meg az egész világ roppant hálás nekünk, hogy megvédjük őket mindentől, mert annyira nyomorultak, hogy ránk szorulnak. Hallom ahogy dübörgünk az elefántokkal...
Commenter
@peterkelemen: Főtéren nyilvánosan Guillotine? Csak bérbe ad ez a Sárközy egyet? Ő is migráncs, gondolom lesz ilyen kedves!
csipetke
Qrvaforró lehet már ez a kő,amit ezek fújnak mind.Valamelyik tv-műsorban beszéltek Malek Andreával,aki tizenvalahány éve él Bécsben,és azt mondja,semmi baj nincs a migránsokkal,semmivel sem okoznak több problémát,mint a "saját" bűnözők.Szerintem ha a rendőrség már a kezdetekkor kellő szigorral,retorziókkal lép fel ellenük,ha balhéznak,elejét lehet venni annak,hogy elfajuljanak a dolgok.Erőszak,balhé,lecsukni egy időre,másodszor már meggondolja a dolgot.Szerintem másképp nem megy.Egyébként a mieink,akik a megélhetés miatt mentek külföldre,ők is migránsok valahol.Sokkal nagyobb baj a mi nyakunkon a fidesz,és a holdudvara.Ha tőlük sikerül megszabadulni,meg fog oldódni a migráns-kérdés is.
papa.49
Szopottszar ne idegeskedj a te nyakadat is elvágják előbb, utóbb, és nem a migránsok !!!
Commenter
@papa.49: Csak egyet érteni tudok, nyugi! Kösz!
Borsodi
varosikurir.hu/orban-hazudik-migransok/
Szijjártó most veszélyes, maradtok vagy menekültök, ha Soros ezt előre látta volna biztos nem költ rád egy petákot se.A veszélyt ránk nézve az Orbán kormány jelenti és hívei.
Commenter
@durbincs: hééé ne legyé má ótvar primkó!
Commenter
@Borsodi: remélem kurvára kiszendvedett ez a retkes takonatsy...
tudode
Petye lemaradt egy "választási" WC papírral!
.
A GAZDINAK nem jött be Brüsszelben a 2000 ki tudja kik, mik, MÁR a facebookot "kell" szájkaratéval támadni. (Lőni nem kell csak a répájukkal.)
Commenter
@durbincs: meg a magáé olyan szép szivaárványos%
kissé felnőttem
petike te ne bevándorolj inkább ki, mi is igy járunk jobban hidd el.és nem is veszélyes
kissé felnőttem
ja de zilált a frizurád már nem is adsz magadra ? nem való ilyen beosztásba .
Béla333
Ha a bevándorlás életveszélyt jelent, akkor miért adtatok el vagy húszezer letelepedési kötvényt?
evacica
@Béla333: Nagyon egyszerű,kellett a pénz szegény fideszes haveroknak,meg a főnöknek és kis családjának. Ez csak természetes ezért találta ki Toncsi! Hát még mondja valaki, hogy nem ez az ország a szélhámosok korlátlan lehetőségének országa!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.