Az alapjövedelemnek nincs alternatívája hosszú távon sem Magyarországon, sem Európában, az tíz-húsz év múlva realitás lesz Európa majdnem minden országában – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje egy csütörtöki budapesti rendezvényen.

Karácsony Gergely: elkerülhetetlen az alapjövedelem bevezetése
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A politikus az Alapjövedelem: felkészülés a jövő politikájára című, a Párbeszéd pártalapítványa, a Megújuló Magyarországért Alapítvány által rendezett konferencián azt mondta, az alapjövedelem jó eszköz lehet a "fájóan hiányzó" társadalmi kohézió helyreállításához, de bevezetése előtt modellkísérletekkel kellene megvizsgálni, hogy az hogyan befolyásolná a munkaerőpiaci aktivitást.

Közölte, addig is – ha kormányra kerül -

jelentősen emelné a családi pótlékot és az alapnyugdíjat, és ezzel "alapjövedelmi biztonságot" adna a nem aktív korúaknak; az aktív korúak körében pedig bevezetné a garantált minimáljövedelem juttatást.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
..."Karácsony Gergely: elkerülhetetlen az alapjövedelem bevezetése"...

Valamiért nagyon bátor a jelölt úr... asszem valaki a fülébe súgta azt a mondást, hogy ígérj bátran, olyan szegények nem lehetünk, hogy legalább ne ígérjünk...úgy sem kell megvalósítani.
CsipkeRózsa
@wagabund: Az alapjövedelem kérdése már évek óta vitatéma több helyen. Karácsony Gergely sem most kezdte ezt javasolni.

Szerintem ezzel a megoldással nem ítélnénk senkit éhenhalásra, fagyhalálra.

A fedezete megoldható az adók átrendezésével, a segélyek megszüntetésével, hiszen azok feleslegessé válnának. Egy rakás pénzt lehet visszaszerezni a jogtalanul ellopott vagyontárgyakból, zárolt bankszámlákról.
Mindenkinek ez volna az érdeke, nem csak a rászorulóknak.
Pálinkás Pál
Ez aztán remek ötlet...biztos a munka irányába terelné a sok cigányt...Mert vegyünk egy példát...a karácsony által megemelendő családi pótlékokkal egy 5 gyerekes cigányfamília...alapjövedelemmel együtt kapna 3-400 ezer forintot..
@peterkelemen: Nos péterke ,áruld el...ennyi pénzzel a zsebében hogy vennéd rá a kancigányt hogy elmenjen trógerolni napi 8 órát 100-ért???
Ez egy tipikus hülye libsi léggömb megint!!!
verőce21
A szocialisták, szavazóbázist szeretnének építeni a bevándoroltatott analfabéta milliós tömegekből, szociális juttatásokért. Ezeket jelenti, az olcsó/ingyenes bérlakásokat, szociális juttatásokat és munkanélküli jövedelmeket, segélyeket. Ez kell a sok analfabéta muszlim hordának, akik ráadásul hódító szándékkal is jönnek ezen felül. De mit érdekli a lipsiket a haza sorsa, csak a hatalommániájuk beteljesüljön?

De a szocialisták/liberálisok a helyben lakóknak is azt hirdetik, feltétel nélküli alapjövedelmet, magas családi pótlékot, stb. csak munkára ne ösztönözzön! Szavazóbázis építés, semmi más!
A "komcsik" a kommunizmust most globális liberalizmusként szeretnék eladni.
Desischado
Utána kel olvasni az Alapjövedelemnek, és akkor talán érthető lesz, miért van rá égető szükség. És én is azt mondom, hogy a próféta szóljon Karácsony Gergelyből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.