Korábban a DK arra kérte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét, hogy vizsgálja ki, hogyan juthatott hozzá választók e-mail címeihez a Fidesz.

A pártok által kiküldött leveleknek, e-maileknek semmi köze az ügyintézést segítő ügyfélkapuhoz – szögezte le a Belügyminisztérium (BM) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A BM határozottan cáfolta a kormányzati Ügyfélkapuval kapcsolatban megjelent "álhíreket", azok – mint fogalmaztak – "egyértelműen kampánycélú hazugságok".

Korábban a Demokratikus Koalíció (DK) arra kérte Péterfalvi Attilát, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökét, hogy vizsgálja ki, hogyan juthatott hozzá választók e-mail címeihez a Fidesz.

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője azt mondta:

a kormánypártok csak azoknak küldenek levelet, azokkal tartják a kapcsolatot, akik felhatalmazták őket arra, hogy adataikat ilyen célra felhasználhassák.

A kormánypártok mindig is betartották az erre vonatkozó törvényeket, és ez ezután is így lesz – jelentette ki Hollik István.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Emberek! Rejtett telefonszámról hívogatják az emberkéket Karácsony Gergely nevében, hogy add meg a mail címed és a mobilszámod, propaganda anyag küldése végett!
Mindenki tudja , mit kell tenni!
quadrocopter
Emberek! Rejtett telefonszámról hívogatják az emberkéket Karácsony Gergely nevében, hogy add meg a mail címed és a mobilszámod, propaganda anyag küldése végett!
Mindenki tudja , mit kell tenni!
RonaGyuri
ja és nem is loptok és nem is hazudtok, mert ti nem vagytok olyanok!!! =))
lampa laz
GDPR európai általános adatvédelmi rendel május 25-től életbe lép, mit fognak csinálni a kubatovlistákkal, az ilyen és hasonló személyes adathalmazzal amiket öszegyűjtöttek az emberekről. A kiírt határidő után bárki feljelentheti őket az adatával való visszaélés miatt, ha nem adta írásba a hozzájárulását a felhasználáshoz. Komoly büntetéseket fognak kiszabni a jogtalan felhasználókra. Ha nyernek, ha veszítenek a jövőben ez már problémás lesz rájuk nézve. Figyelje mindenki és védje az adatait. Ezt a törvényt nem igazán tudják majd "nemzetiesíteni".
szaboria1
Érdekes jelenség volt nálunk a hét elején. Az EU nevében akart adatot gyűjteni egy nő Tompáról. Legalább is ezt mondta. Már az is gyanús volt, hogy egy sima papírra akarta felírni az adatokat. Mert az volt az első kérdése van e internetem. Erre én közöltem vele nem nyilatkozom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.