Kimondhatatlan veszteséget okozna a külhoni magyarság számára, ha Fidesz-KDNP elveszítené az országgyűlési választást – jelentette ki Tőkés László európai parlamenti képviselő csütörtökön Budapesten.

A néppárti politikus, Balog Zoltánnal, az Emberi Erődforrások Minisztériumának vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatót, abból az alkalomból, hogy tíz éve működik budapesti képviseleti irodája.

Tőkés László: káros lenne a külhoni magyarság számára, ha a Fidesz-KDNP elveszítené a választást

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Tőkés László, az európai parlamenti képviselő budapesti képviseleti irodája megnyitásának 10. évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón 2018. március 22-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Tőkés László úgy vélekedett:

a választások alkalmával is egyfajta nemzetvédelmi küzdelem folyik. Ezért egyetért Orbán Viktor miniszterelnökkel abban, hogy ezúttal nem a választásokat, hanem a jövőnket kell megnyerni.

Ugyanis vallásunk és nemzeti hovatartozásunk jelenti az erőt adó kohéziót, vagyis Székelyföld legyen székely föld, Magyarország pedig magyar ország – tette hozzá a református püspök.

Az elmúlt évtizedben kifejtett tevékenységét összegezve elmondta, hogy annak középpontjában a kisebbségek, a kereszténység, a környezet védelme, a kulturális örökség megőrzése állt, és európai képviselővé választásával a határok feletti nemzetegyesítés példája valósult meg.

Ugyanakkor az iroda létrehozásával egyfajta erdélyi nagykövetség nyílt Budapesten – fűzte hozzá.

Tőkés László úgy vélekedett, hogy a nemzet, a külhoni magyarság érdekeinek védelmében kifejtett tevékenysége annál is inkább szükséges, mert nem csupán az "utódállamokban" tapasztal elhatalmasodó magyarellenességet, hanem európai szinten is.

"A magyarságvédelem, az identitásunk védelme, a nemzetvédelem az a platform, amelyen kifejtem tevékenységemet" – fogalmazott.

Hozzátette, hogy a migráció miatt az Európai Unióval, az ENSZ-szel, a nehezen azonosítható sötét háttérhatalmakkal és a "sorosi diabolikus boszorkánykonyhákkal" szembeni magyar küzdelem a nemzeti önvédelemről, a nemzetvédelemről szól.

Különösen fontos ez abban a helyzetben, amikor már-már átcsapnak a fejünk felett a migráció özönvízi hullámai – hangsúlyozta Tőkés László.

Úgy vélekedett, hogy a bevándorlást szabályozó európai uniós dokumentum, a dublini egyezmény reformja nem jelent mást, mint a gátnélküli migráció legitimálását.

Balog Zoltán azt hangsúlyozta, hogy Tőkés László európai parlamenti képviselővé választása hatalmas áttörést jelentettet, mert a magyarság összefogásának szimbólumává vált.

Ugyanakkor a Fidesz-KDNP 2014-ben ugyancsak a magyarság összetartozása melletti kiállást kívánta jelezni Brüsszel számára azzal, hogy Európai Parlamenti képviselő-jelöltjeinek listáján helyet biztosított egy kárpátaljai, egy délvidéki és egy erdélyi magyar politikusnak, vagyis Tőkés Lászlónak – mondta.

Tőkés László tevékenysége nem kizárólag a romániai magyarság képviseletét jelenti Európában, hanem azt, hogy a magyarság közös ügyei nem ismernek országhatárokat – mondta Balog Zoltán.

Forrás: MTI

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
Kurvára unok egy olyan országban élni, ahol a környező országok buzeráncsai döntik el, hogy egy cigány maffiózzon a Hazámban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Hát persze hogy káros lenne BECSUKÓDNA A KASSZA A SZÁMOTOKRA, VÉRSZÍVÓ GECIK !!!
GeoCravker
Engem jobban zavar, hogy a belhoni magyarág orbitálisan megszívja, ha nem veszíti el
Nessy
Azt elhiszem, hogy "káros lenne"! Mármint a pénztárcátokra!
quadrocopter
Nagyot hibázott a Securitate, amikor ezt a Tőkést nem verték agyon!
papa.49
@quadrocopter: Nem verték agyon mert közéjük tartozott, besúgó volt ő is !!!
volvós
Tetves pedofil csuhás !!! Térdre...a melletted levő kócsag elé
olyan schlitz - magasságban !!
kereső
Nekünk már igy is mérhetetlen veszteségeket kellett elszenvednünk a fidesz áldásos országlása alatt. A legujabb kori magyar történelem legnagyobb emberveszteségét -gyerekeinket, unokáinkat akik még itthon születtek,de már nem itt nőnek fel ,unkoáinkat akik már nem is ebben az országban születtek /születnek meg. Rokonokat,barátokat,vagy csak jó szomszédokat.
Egy ország vesztesége a gyülölködés ,az ország lakóinak egymásra uszitása,az emberek nap mint nap történő megalázása,kitagadása a hazájából,megkérdőjelezve magyarságukat,a haza iránti szeretetüket.
Ez mind nagyobb nagyobb veszteség az ország számára, mint azok a milliárdok,amit határon tuliak kapnak tőlünk, mi meg cserébe még tőlük is kapjuk,hogy ŐK! az igazi magyarok.Jól van ez igy Püspök Úr? Szóval mi nem akarunk további mérhetetlen veszteségeket elszenvedni csak azért ,hogy Önöknek jobb legyen.
Aki hallja adja át!
cs.n.
"abból az alkalomból, hogy tíz éve működik budapesti képviseleti irodája"

Inkább a kampány alkalmából papoltak a papok, most épp egy iroda "szülinapja" volt az ürügy, az is csak hetekkel később jutott eszükbe, mert márc. 7-én nyitották meg, nem 22-én.
Lepényleső
A külhoni magyarság ott szavazzon ahová adót fizet! A belhoni magyarság meg szeretne a
saját sorsáról,saját maga dönteni! - Bármilyen népnyúzónak legyenek más álmai,ehhez legyenek
akár külhoni kápói! (Miből lett a cserebogár? - A hallgatás fala régen ledőlött már,most az újat ő
maga falazza tán,moslékkal vakolván.)
Fradigege
Ez beszél, aki megcsalta az asszonyt. Az exneje terhes volt és utaztak kocsival. Megkérte, hogy ne cigizzen. Ez az állat pedig leugatta, hogy neki ne dirigáljon a szolgálati kocsijában.
F_Viktor
Tőkés, te is hibás vagy, részt vettél az erdélyiek és a magyarok közötti lövészárok ásásban!
Újra hontalanok, ország nélküliek maradtok, mert egy EP székért eladtad a lelked orbán ördögnek!
Borsodi
Mindenki nyerne ha meg szabadulhatnánk ennyi hazug politikustól.Ha maradtok kizárnak minket az unióból mert azt akarjátok.Minden a kezetekbe lenne még kiszolgáltatottabbak lennénk.Viszont megúsznátok a felelősségre vonást. Jöhetne Putyin .
csipetke
A magyarországi magyarok számára viszont káros,ha marad a rablóbanda...
iluminati
@csipetke: Szerinted az Iszlám akar uralkodni a földön vagy csuti horda
vladimir putin
Kurvára unok egy olyan országban élni, ahol a környező országok buzeráncsai döntik el, hogy egy cigány maffiózzon a Hazámban.
Dr plágium
Nekünk akik itt élünk, dolgozunk viszont az káros hogy a külhoniak belepofáznak az életünkbe.
Pálinkás Pál
Tőkést le kellett volna lőni a Secunak...sok problémától menthették volna meg a világot...Emlékezzetek, a román forradalom alatt a taxisok vitték a segélyszállítmányokat...a taxisblokád alatt meg azt nyilatkozta ez a csuhás gennyzacskó hogy le kéne lőni a taxishordát.../azok még nem a mai fideszcsicska taxisok voltak/ Kormányváltás után az összes határontúli seggnyalót kitiltani az országból...listázni akik átszavaztak ide,azokat is...otthon a saját koszfészketekben szavazgassatok,ne itt románok!!!
justhpeter
Tőkés mára már a külhoni magyarság megélhetési szégyene.
Cicamama55
"Isten fizesse meg", vagy a magyar állam nyakán élni...Ez nagy különbség, .nagyon nem mindegy!
szép új világ
Magyarországnak meg az káros ha megnyeri! Te sem vagy más Tőkés mint egy saját zsebre játszó, köpönyegforgató csuhás, aki a pénzért mindenre hajlandó.
Clavigo
Szarhàzi ,,magyarul beszélõ romàn csuhàs.!!
kokopelli
@Horizont: ..csak a tréfa kedvéért! Mit mondana ez a "csuhábabrunzoló" külföldről
ugató szentfazék,ha fordulna a kocka?
-"Én azt nem úgy gondoltam...,biztos félreértettek...,az egyház természetesen felüle-
melkedik a politikai csatározásokon...,az Úr előtt mindenki egyforma,...de még az
egyformábbak is...és különben sem vagyok politizáló ember,csak az Úr szolgája!!
(a nemkívánt törlenő a válsztás után rögtön,...vagy nem!)
U.i.: az ember nem tud enni annyit,amennyit hányni szeretne!...dicsértessék! ;-)
Dr plágium
Nagyon sajnálom amiért Horn kimenekítette ezt a férget a börtönből.
gibgab
A határon belül élőknek meg az lenne az igen káros,ha maradnának.Miközben hozzátok dől a pénz,tőlünk ellopják. Ebben a szabad rablásban nyújtotok támogatást?Mi ez,ha nem nemzetárulás?
kokopelli
@Horizont: Ahhoz,hogy valamit újrakezdtek volna,arra már vének és túl ismertek vol-
tak?!A régi "szakmájukjon" átlépett az idő,ergo maradt a "nyelvcsapások gyakorlata!"
Nem hiába mondta a "mutter"',hogy a műszaki terület az igazi,mert vele agyütt nőhet-
tek,és az irányzatoktól független! Igaza volt! ;-))
Jozefina
Genya asszonyverő püspökből orbán által kreált "politikus"!!!?? Olyan mint orbán, csak ő nem volt püspök. Ez papol? Luxus körülmények között él és ráadásul Magyarországon. Hülye erdélyiek meg beveszik a dumáját!!!
nihil
ismétlem: én magamból indulok ki.
Ahogy szabad lett az átjárás, én ha nagyon magyar vagyok, abban a pillanatbán átjövök ide.
Ezek már másod, vagy harmadgenerációsok. Az anyanyelvük a román.
Románul gondolkodnak.
Én ismerek románokat akik idejöttek, és egy gecik voltak.
Kihasználtak, és szétcsesztek magyar családokat.
Volt egy arc, aki gyakorlatilag hagyta volna éhen halni a volt feleségét, és a gyerekét, plusz az adósságát velük fizette volna ki..
És ezt háromszor eljátszotta !!!
Vagyis ez a geci romám három magyar családot tett tönkre - örökre.
Sőt, az egyik családtag ukránokkal akarta megbérgyilkolzazni őt.
De aztán nem tette, miután lebeszéltem őt.

Ennyire gecik ezek a magyarul beszélő román gecik.
A székelyek meg nem magyarok, hanem székelyek.
Ennyi!
szaboria1
Számodra igen mert akkor nem tudnál szeretőt tartani.
szaboria1
@nihil: Igazad van nekünk is már harmad és negyedrendű generációsok vannak romániába. Van közöttük aki már nem is tud rendesen magyarul beszélni na az kérte a honosítást. A többi nem mert azt mondták ők ott élnek ők már oda tartoznak. Aki kérte a honosítást az sem akar ide jönni lakni csak az ottani propaganda hívei a barátai.
Gyuri Géderről
Szemét élősködő, parazita, minden egyes ideszavazó a "tisztelt" püspökúrral együtt.
kissé felnőttem
Bocsi de ti is csak a pénzért vagytok elvtársak és csak addig, de EUS állást is kaptál a mi kvotánból ha jól emlékszem.
Borsodi
@nihil: Véleményeddel egyet értek,szerintem is aki Magyar az nem fog jönni Orbánra szavazni.De az a Román aki valójában Román cigány Magyar útlevéllel ide jár lopni piacolni az tuti a testvérére szavaz.Magyarország nekik jó biznisz.Az itt élő Román becsületes fiatalok is megvetik ezeket.Döntsenek a Magyarországon élők,(Román Lengyel Jugoszláv Holland) stb a miniszterről! vagy csatolják a felvidéket Magyarországhoz.ha annyira szavazni akarnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.