Teltház előtt tartott lakossági fórumot a DK elnöke Békéscsabán, ahol elmondta: A Fidesz rendszerszerűvé tette a lopást, ha egy ország vezetője tolvaj, és az emberek ezt hagyják, akkor nagy a baj. Az LMP-vel való együttműködésről szólva azt mondta: ha Szél Bernadették nem hajlandók engedni álláspontjukból a tárgyalásokon, az 15-20 képviselői helybe kerülhet, amin a kormányváltás múlhat. A Jobbikról megjegyezte, a párt néhány éve még származás alapján akart listázni és uniós zászlót égetett. Ez a 20. században két világégéshez vezetett, “ezzel nem lehet játszani” – húzta alá, hozzátéve, hogy három mandátumért nem adja fel az erkölcsét. Gyurcsány Ferenc a fórum végén elmondta, új oktatási törvényeket, nyugdíjkorrekciós programot gyorsan lehet indítani egy kormányváltás után, ahogy a közmédia függetlensége is azonnal visszaállítható, és az Európai Ügyészséghez is könnyen lehet csatlakozni. De lesznek nehéz terepek is, ilyennek nevezte az egészségügy rendbetételét.

Forrás: nyugatifeny.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
LMP = fideSS. Takarodjanak a picsába a többi kis törpe párttal együtt. Mi afaszt akar a Momentum, Együtt is? Ezek csak Orbán alá játsszanak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
LMP = fideSS. Takarodjanak a picsába a többi kis törpe párttal együtt. Mi afaszt akar a Momentum, Együtt is? Ezek csak Orbán alá játsszanak.
Nessy
A hála, nem politikai kategória. Az LMP-nek lehet, hogy ígérnek fűt - fát lombvirágot fideszék, lehet, hogy nyíltan nem ígérnek, csak ők remélik,de nem árt ha vigyázó szemeiket a régi "szövetségesek" sorsára vetik.
Béla333
Szerintem meg a Gyurcsány féle DK indulása vagy 30 biztos hely elvesztését jelenti az ellenzéki oldalon.
Akinek maradt még egy kis erkölcsi érzéke, az a Fidesszel összejátszó, a lopott közpénzeket velük 2/3 - 1/3 arányban annak idején szétosztó politikusokra nem szavaz.
Mivel ezt képtelen belátni, ezért a normálisan gondolkodó szavazók jó esetben más ellenzéki pártra szavaznak, rosszabb esetben nem mennek el szavazni!
Tolvajokra nem szavazunk!
Apatszerek
@peterkelemen: Demokrácia van, ez a bizonyíték, mindenki szavazhat, mindenki választhat, mindenki választható.
advocat
Szóval Bernike titokban (?) vagy talán tényleg is a FIDESZ kihelyezett tagozata. Gondolom.
F_Viktor
@Béla333: Béla, van egy fogadásom, hogy a DK jobban fog szerepelni 8-án, mint az LMP!
Béla333
Előre! Szavazzatok a tolvajokra:

"Gyurcsány Ferenc: az akkori miniszterelnök arra utasította az akkori gazdasági és közlekedésügyi minisztert, hogy ne erőltesse tovább az autópálya-építések alkufolyamatai kapcsán az átláthatóságot – derül ki a budapesti amerikai nagykövetség 2006. novemberi táviratából.
A Wikileaksáltal nyilvánosságra hozott, titkos jelzettel ellátott nagyköveti levél szerint ezt Kóka mondta el bizalmas jelleggel April Foleynak, az akkori budapesti amerikai nagykövetnek. Kóka szerint Gyurcsánynak, illetve közvetve neki az MSZP tagságából érkező intenzív nyomás miatt kellett visszavonulót fújni az autópályaügyekben. Dacára annak, hogy Kóka szerint az autópálya-szerződések átláthatóságának az erősítésével addigra sikerült negyven százalékkal lejjebb tornásznia a kivitelezési árakat."
nol.hu/belfold/20110905-gyurcsany_leintette_kokat

Sokszáz/ezer milliárd adóforint ellopásáról beszélünk! Ami ugye nem számít, mert ez a tolvaj jó tolvaj, a mi tolvajunk és egyébként is a Fidesz sokkal-sokkal többet lop. Így ez a "kis" lopás nem számít!
F_Viktor
@Béla333: Béla! Szerinted Kóka és az SZDSZ azért vettek részt Gyurcsány kicsinálásában, mert a Feri lopott?
De nem ám! Gyurcsány nem engedte őket (s az MSZP-seket sem) lopni, ezért vettek részt a megbuktatásában.
Kóka Gyurcsány lejáratása miatt súgott Foleynak!

Még a fityesz diktálta Zuschlag könyvben is az szerepelt, hogy akiről Gyurcsány korrupciós infót szerzett, az repült. A halasi Jani is ezért került börtönbe.
Béla333
@F_Viktor: 21.40
Biztosan úgy van, ahogy írod.
De akkor lenne még egy néhány kérdésem ezzel kapcsolatban:
1./ Miért állította le Kókát a km-fővállalkozói díj lefaragásában?
2./ Mennyi lehetett a normál díj, ha Gyurcsány akkor állította le Kókát, amikor már 40%-ot (!!!) lefaragott az árból?
3./ Mennyi volt az össz felülszámlázott díj?
4./ Hol van ez az ellopott pénz?
5./ Tett-e valamit Gyurcsány az ellopott pénz visszaszerzéséért? Ha nem tett, miért nem tett?
5./ Tett-e feljelentést Gyurcsány, amikor látta, hogy itt bűncselekményt követtek el? Ha nem tett, miért nem tett?
Mondható-e szerinted, hogy a jó gazda mentalitásával vigyázott a közpénzre Gyurcsány?
F_Viktor
@Béla333: Mi az a "km-fővállalkozói díj"?
Autópálya építés esetében nincs olyan, hogy "normál díj".
A nemzeti előírások, a műszaki tartalom, a csomópontok, pihenőhelyek sűrűsége, az altalaj minősége, stb. befolyásolja az autópályák 1 km-re eső építési költségét.
Pl az M7-es Balatonkeresztúr-Nagykanizsa szakaszán a költség átlagosan 1,3 milliárd forint volt kilométerenként. Ezzel szemben a Balatonszárszó-Ordacsehi szakasz 3,3 milliárd forintba került fajlagosan, miután tőzeges talajon, lápvidékes területen épült.
JAJMÁR
@F_Viktor: igen, lehet, hogy jobban fog szerepelni a dėkà, bàr ėn a módszereik alapjàn egy szintre tettem a fidesszel. Ettől mėg mindkettő befutó lehet sajnos :(

Mindenesetre sikeres gyűlöletkampànyt folytatnak. A fidesz is, meg a dėkà is.
F_Viktor
@JAJMÁR: Annyi a közös a DK-ban és a fityeszben, hogy Gyurcsányék is úgy beszélnek, hogy mindenki megértse.
Gyűlöletbeszédet pedig nem hallottam tőlük, talá toroczkaira gondolsz? Mert tőle már többször hallottam, sőt olyan képet mutatott telefonján a nyáron, hogy...
JAJMÁR
@F_Viktor: Alig 2 hete, màrc.15-ėn a Gyurcsàny tàrgyalni hivta -nyilvànos rendezvėnyen, persze minden előzetes egyeztetės nėlkūl - a Vonàt.
Persze úgy, hogy annak eszėbe ne jusson elmenni. Ezt a Karàcsony "ördögök" elintėzte.
Fėl ėve, egy ėve ės màr jó rėgóta van a jobbik. De most, a vàlasztàsok előtt 2 hėttel, persze mindenkituggyahogy a jobbik àll a màsodik, illetve ellenzėk első helyėn, de most nekiàlltak erősen lehúzni őket. Simicskàznak, naciznak.
Innen szólok ennek a nyugatifėnynek is, hogy nem mennek àt ettől a jobbik szavazói a dėkàhoz se meg az emeszpėhez se, ės a bizonytalanok se! Izlėstelenek, àtlàtszóan bunkók ezek a vàdak, ami egy versengėsben is ocsmàny, de mivel az ėrdek azonos, a jobbikkal egyūtt az ő szimpatizànsait is degradàljàk. Ez pedig nem kevės ember. HIBA!

A màsik: ugyanott nagy mellėnnyel bejelentės nyilvànosan: egy dėkàs visszalėpett a Szėl javàra...
ės most az lmp nem akar 15-20 helyet adni ėrte. Vagy ki tudja mit mėg... mert azt màr nem jelentik be nyilvànosan.
Megtàmadta az Lmp-t ės a jobbikot a megmaradt baloldali sajtó. Nem vėletlen, mert a nyilatkozó pol. vėlemėnye is ez, tehàt stratėgia.

Ėn meg azt ėrzem, hogy ebből van elegem!
Nem az Lmp-n, nem a jobbikon múlik a kormànyvàltàs, mert ha alàrendelik magukat -vaj' miėrt tennėk - lehet, hogy kormànyt vàltanànk, de rendszert nem!

Azt vėlem kormànyt se!
Nem cljuk ezeknek, de szėpen intėzik, hogy a közvėlemėny kikre haragudjon. Ó, ők meg msjd szėpen elėldegėlnek ellenzėkben... de rivàlisok nėlkūl.
Remėlem, hogy rosszul gondolom. kiderūl hamarosan.
F_Viktor
@JAJMÁR: Írod:
"Persze úgy, hogy annak eszėbe ne jusson elmenni."

Ez így nem igaz, mert ha azt írod, hogy Gyurcsány bátran meghívhatta vonát, mert tudta, hogy úgysem meg el, akkor azt mondom, lehetséges. De még ekkor is benne van a pakliban, hogy Gyurcsány csak egy olyan egyeztetést akart, amiről beszélt.

Írod:
"... de most nekiàlltak erősen lehúzni őket. Simicskàznak, naciznak."

Azért, mert ez igaz.
Toroczkait 2013. december 16-a óta személyesen ismerem. Gyerekkori barátom cimborája, ott voltam Géza kávézójában a választási főhadiszállásán, több közös buliban vettem vele és a jobbikos vezetőkkel részt. Rengeteget beszélgetek vele. Tudom pl. mikor veri falhoz telefonját :-)
És igen, tudom, hogy orosz pénzeket használnak, tudom, hogy simicska eddig 4 milliárdot nyomott a jobbikba, tudom, hogy ugyanolyan rasszisták, mint 2008-ban voltak, saját szememmel láttam telefonjában azokat a képeket amin mezőőrei fektetik a földön a menekülteket, azt is mutatta amin egyik mezőőre (a képen látható egy kutyás rendőr is!) egy fiatal menekültnek a fogait rúgta ki...
Cigányoznak, migráncsoznak, zsidóznak, Brüsszeleznek, EU ellenesek.
Tehát semmi gond az őket ért kritikákkal, náci banda!
bencemacska
Csak tudnám honnan veszi az Lmp, hogy ők mindent megtettek az ellenzéki erők összefogásáért, a többi párt nem akart összefogni!
Én csak ilyenekre emlékszem:

Riporter: Szóval azért nem kérnek az ellenzéki együttműködésből, ne­­hogy – mint az előbb mondta – szétszedjék az LMP-t? Bajnai Gordon idején egy pártközi közeledés miatt szakadt ketté a párt.

Szél: Azért nem kérünk belőle, mert 2014-ben és most sem szolgálja az ország érdekét, ha a politikát megújítani igyekvő pártokat megpróbálják bedarálni a régi, lejáratódott pártok. Parlamenti frak­­cióval, teljes országos hálózattal rendelkezünk. Visszatekintve 2014-ben helyes volt a straté­­giánk, hogy egyedül indultunk. Az LMP-ből anno kivált politikusok számítása nem jött be. Ma a helyzet túl rizikós ahhoz, hogy kísérletezzünk. A hiteltelen politikus nem politikus, inkább hatalomtechnikus.

R: De az új pólust, a kispártok szövetségét Juhász Péter, az Együtt elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke javasolja.

Sz: Az új pólusnak csak akkor van értelme, ha valóban új és valóban pólus.

R: Nem az?

Sz: Ha az a cél, hogy a folyamat vé­­gén együttműködjenek az MSZP-vel, akkor a szövetség nem új pólus lesz.

R: Zöldpártiságuk azt is jelenti, hogy – a nyugati példákhoz hasonlóan – az LMP a mérleg nyelve akar lenni a választásokon?

R: Nem. Kormányra akarunk kerülni. A mi ajánlatunk a megújuló Magyarország, egy olyan politika, amely nem fél nemet mondani a kormánypárti, de az ellenzéki erőknek sem.
JAJMÁR
@F_Viktor: Ha igy van, miėrt akartak egyàltalàn tàrgyalni a jobbikkal, meg az Lmp-vel?
Mint írtam, a jobbik nem ma alakult. A kampány finisėben kell nekikmenni? Nem a kormànyt akarjàk levàltani? Mert attó tartok, hogy nem . Ìgy nem is lehet.
A Szėl Betti - a kormànyvàltàsról szėles egyeztetėst ės összefogàst akart. (Azėrt tudunk keveset erről, mert nem harsogja tele az orszàgot, a màsikra mutogatva, hogy majd miatta nem nyerūnk.- De úgy ėrtettem, hogy a Gyurcsàny a kormànyvàltàs utànròl akart tàrgyalni. (Ahogy a Botkàval ės a Vonàval is) Mert ezek elszàmoltatàst ìgėrnek. Na ettől vannak annyira betojva!

Tetszik az Lmp elkėpzelėse, ami szerint -jobbikkal egyūtt, mert màskėppen ma nem megy- kornányvàltàs ės új vàlasztàsi törvėny, majd amint lehet, egy demokratikus vàlasztàs kiìràsa.

Mi ezzel a gond?
JAJMÁR
@bencemacska: Bizony! A kis pàrtok, illetve az azonos oldalù rivalis pàrtok bedaaràlàsàra több energia megy el, mint azorbànkormàny levàltàsàra. Sajnos.
Egyre inkàbb azt gondolom, hogy a Soros nem hūlye, ės ezt is, a szocikat is, jól làtja.
Béla333
A magukat ellenzékinek hazudó MSZP és DK politikusainak a legfőbb gondjuk és problémájuk az LMP-vel és a Jobbikkal az, hogy kormányra kerülésük eseték elővennék az elmúlt évtizedek Fidesszel közös MSZP-s lenyúlásait és azt nyilvánosságra hoznák.
Nem biztos, hogy mind börtönt ér, de pl egy olyan mutyi nyilvánosságra kerülése, ahol a lopott pénzt elosztották a Fideszesek és a szocialisták, az a két párt (politikai értelemben) végét jelentené, az érintett politikusaikkal együtt.
Ezért mocskolja, ezért a legfőbb legyőzendő ellenfele a DK-nak és az MSZP-nek az LMP. És a Jobbik!
Madácsi Pali
@Béla333: az Orbán és Schiffer által grundolt LMP-n kívül a baloldalon más nem hazudja magát ellenzékinek. Csak halkan jegyzem meg, hogy mindenki memorizálni tudja: az LMP alapitók közül az egykori második ember most a koordináció miniszerlenök jelöltje, akitől a mostni Lehetsz Megélhetési Politikus bagázs olyan messz van, hogy szinte összenő a szélsőjobbal. Az orbáni kormányzás 8 éve után, ahol minden titkos irat, titkosszolgálat, rendőrség, ügyészség rendelkezésre állt, több ember azért van börtönben mert nem tudták őket hamis vádra kényazeríteni Gyurcsány ellen, az ön tevékenysége legalább annyira használ az orbánváltásnek mint a kubatov lista!
peterkelemen
Melyik párt nyalogatja legjobban ahatáron túliak seggét a fideszen kívül? A Jobbik és az LMP. Nos ezek elmennek a büdös picsába! Egyértelmű, hogy nálam ez kizáró ok így csak a DK jöhet szóba, mert egyet tudok érteni azzal, amit képviselnek és szeretnének.
Béla333
Ki az aki nem akar rendszerváltást, nem akar mást, mint leváltani (szavakban, mert a tettek ugye mát mutatnak!) a Fideszt?
Igen! Gyurcsány és az MSZP fél az elmúlt évtizedek Fidesszel közös disznóságainak a feltárásától, mint ördög a tömjénfüsttől! Félnek az igazságtól, mert ha kiderülne a Fidesszel közös lopkodások, akkor vége a politikusi pályájuknak, mint a botnak.
Nekik elég lenne az elmúlt 8 év feltárása, holott az egész elmúlt 28 év rohadt.
Ez a gond az LMP-vel! Az igazság az, amit nem képesek elviselni az elmúlt évtizedek politikusi bűnözői! Oldaltól függetlenül!
kereső
@Béla333: értem.Szóval az LMP természetes szövetségese a Jobbik.Az a párt,eamelyet egyértelműen azonos felelősség terhel a fidesszel a közélet mai állapotáért, a gyűlöletért,az usztitásért.Az amelyik ugyanúgy kitagadja az ország azon felét,amelyik nem gyűlöli a zsidókat,a cigányokat,nem imádja horthyt,szálasit.Azt amelyik nem döngeti a mellét nap mint nap,és hirdeti a "fehér magyar faj" felsőbbrendűségét.Azon felét,amelyik nem úgy gondolkodik,mint ők.Jól van ez igy kérem.Történelmi lecke lenne fiúknak és lányoknak,ha értenék.
Béla333
@kereső: 09.52
Ne keverd a szart! Kitalálsz magadban valamit és onnan vezetsz le hamis ideológiákat.
Az LMP többször is elmondta, hogy a Jobbik politizálásával nem ért egyet!
A választási koordináció Orbánék elzargatása miatt más történet. Ott szükség lett volna a Jobbikra, de ez a hajó már elment!
Most egy dologra kellene koncentrálni: hogy meglegyen a 70%-os részvétel!
kereső
@Béla333: hú,de nagyon kényelmesen el vagy. most meg már más az irány! a 70%-os részvétel.És nem én gyártok konteókat,te adsz a hülyeségeiddel magasnak gondolt labdákat, amit nem lehet másként értelmezni.Kár rád az idő,és a gondolat is.
Béla333
@kereső: 10.11
Ha olyan hülyeségeket írsz, amit fentebb is elkövettél, arra muszály reagálni, egyébként meg az ilyen kisbetűvel személyneveket írogató, a DK-s csürhe büdös kurvázós beírásaiban semmiféle előítéletet nem látó elvakult Gyurcsány hívő valóban nem méltó semmiféle párbeszédre!
kereső
@Béla333: mivel érdemi választ nem tudsz semmire!!ezért személyeskedsz.Ez van.
Madácsi Pali
@Béla333: a megtörtént dolgokat visszamenöleg nem lehet kitalálni! És itt a MEGTÖRTÉNT DOLGOKON VAN A HANGSÚLY, nem a városi legendákon, maximum letagatni lehet, vagy nem venni róluk tudomást. Ezt nevezem én sz@rkavarásnak. Ez az amit ön művel!
bencemacska
@Madácsi Pali: ma, 08:56
Kicsi kiigazítlak: Szél nem volt az LMP alapító tagja.

"Az LMP 2009. február 14-én, a Művészetek Palotája éttermében tartott megbeszélés alkalmával alakult párttá. A pártot február 26-án jegyezték be hivatalosan, ennek sajtótájékoztatóján a szóvivők egyúttal bejelentették indulásukat az európai parlamenti választáson is.[12] A Humanista Párttal közösen indított Szabó Tímea vezette listájukat (LMP+HP) március 19-én mutatták be.[13]A pártot kis összegű adományokból kívánják finanszírozni.[12] Ennek megfelelően már a párttá alakulást megelőzően internetes adománygyűjtési akciót hirdettek, melynek során február 19-ig 1600 adományozó összesen 1,17 millió forinttal támogatta az LMP-t."
Szél Bernadett:
"Korábban a humanista mozgalomban tevékenykedett, 2010-től lett tagja a Lehet Más a Politikának. A 2010-es országgyűlési választáson egyéni képviselőjelöltként indult,[8] a 2010. őszi önkormányzati választásokon polgármester-jelölt volt.[9]
A 2011-es tisztújításakor az LMP-kongresszus választmányi szóvivővé választotta. Parlamenti mandátumát 2012. február 2-án országos listáról, kongresszusi döntés nyomán szerezte Kaufer Virág lemondását követően.[10] Az LMP XXIII. kongresszusán Schiffer Andrással a párt társelnökévé választották.[1]"
Az idézetek a Wikipédiából származnak!
Béla333
@Madácsi Pali: 10.58
Az hogy ki miatt és hány helyet nem szerzett meg 2014-ben az akkori ellenzék az kitaláció.
Nem tudhatja senki, hogy pl. Gyurcsány részvétele az ellenzéki oldalon hozott vagy esetleg vitt el szavazókat. És ha többeket taszított, mint vonzott, akkor hány hely bukott el Gyurcsány miatt?!
Ugyanígy nem tudható, hogy ha az LMP beállt volna az összeborulók közé, akkor azzal nyert volna az ellenzék, vagy éppen ellenkezőleg, az LMP szavazók elhagyták volna a pártjukat.
Ezek csak amolyan indulatok felszítására alkalmas Gyurcsány/DK féle kitalációk, amit semmi sem támaszt alá!
verőce21
A kilátástalan helyzetben lévő ellenzéktől nem is várhatunk mást, mint elkeseredett vagdalkozást, üres ígéreteket és hazug mocskolódást a kampányban.
Madácsi Pali
@bencemacska: félre értertett, én Karácsony Gergelyről írtam. Most én is idézek a wikipédiából:

"2009 nyarán a párttá alakult Lehet Más a Politika tagja lett,[1] valamint a 2010-es országgyűlési választáson a párt kampányfőnöke volt. Emellett a budapesti területi listán indult 3. helyezettként, innen szerzett országgyűlési mandátumot. A párt frakciójának 2010. május 10-ei ülésén frakcióvezető-helyettessé választották.[2] Ekkor távozott a Mediántól. A 2011-es II. kerületi időközi országgyűlési választáson a párt képviselőjelöltje, 2011–12-ben a párt országos választmányának tagja volt, ahol a stratégiai-közpolitikai ügyvivői tisztséget töltötte be."

Tehát Schiffer András frakcióvezető helyettese lett az álta vezettett kampány után az első LMP frakcióban.
bencemacska
@Madácsi Pali: Nem tudom, miért Szélre értettem!
Később utánanézek.
Madácsi Pali
@Béla333: na mégegyszer utoljára, hogy önön kívül egy páran megértsék! A 14-es választásokon az Összefogás egyéniben Gyurcsánnyal együtt 10 mandátumot szerzett. Gyurcsány nélkül az LMP és Jobbik 0-át! Az egyéni 96 mandátummal lett meg a Fidesz 133 képviselője, ami 66,86%. Éppen meglett a 2/3. 11 helyen minimális különbséggel nyert a Fidesz úgy, hogy az LMP 106 helyen indúlt a baloldalin az Összefogás ellen. Kunhalmi pl 56 szavazattal kapott ki .Ha csak Kunhalmira nem indiltak volna rá nincs 2/3, és nem itt tartana az ország. Ezt az LMP még most sem érti meg. Igérgetnek 6%-ra kétharmadot.
Béla333
@Madácsi Pali: 13.00
Akkor hogy te is megértsd, mert a jelek szerint te úgy gondolod, hogy a szavazók majd úgy fognak táncolni, ahogy a pártvezérek eldöntik?!
Hát egy ló@@t Mama! (Ahogy Hofi mondaná!)
Volt olyan felmérés, hogy az LMP, ha összeállt volna az összeborulókkal 2014-ben, akkor a szavazói cca 1/3-a ment volna a párttal és szavazott volna oda, ahová mondták volna a vezetők.
Cca 1/3-a a Fideszre szavazott volna és cca 1/3 meg nem ment volna el szavazni!
Így az egésznek semmi értelme nem lett volna. Egyébként sem, de ez más kérdés!
Mégegyszer: annak a hangoztatása Gyurcsány részéről, hogy az LMP-n hány képviselői hely ment el 2014-ben az semmi által alá nem támasztott DK-s hazugság, csak az indulatok felszítására alkalmas, és a sárdobálást segíti elő.
Ugyanennyi erővel én is mondhatom, hogy azzal, hogy a DK beerőszakolta magát az összeborulók közé 2014-ben, ezzel 30 helyet veszített az ellenzék, mert ennyien nem szavaztak úgy, mint ahogy akkor szavaztak volna, ha Gyurcsányék nincsenek az összeborulók között!
rohács1926
@Béla333: Egyáltalán nem szeretnék vitatkozni, csak megjegyzem; összemosod a DK-t az MSzP-vel. Pedig…
Készítsünk egy DURVA, LEEGYSZERŰSÍTETT MODELT. Az MSzP-t három részre bontva; egyharmad együttműködött az országrablókkal (nem akarok neveket, … ,- … , vonalat, 30-70 %-ot említeni; eddigi hozzászólásaid alapján tudom, hogy Te nagyjából tudod, hogy kik azok. Nagyjából egyharmad, aki nem lopott, de maradt az MSzp-ben (Lendvai Ildikó, Hiller, Gőgös stb), és mondjuk egyharmad, akik kiléptek az MSzP-ből; ők a DK, akik szintén nem loptak. Alig van DK-s, akik hát benne voltak – nagyon vékonyan – nem kívánatos ügyekben. Gyurcsány egyáltalán nem lopott, sőt küzdött, nem csak általában, hanem a pártján (MSzP-n) belüli korrupció ellen is, de elért eredményei mellett, néhány esetben gyengének bizonyult.
Ha Te a DK-t az ország rablókkal összemosod, nem tudom eldönteni, hogy egyszerűen tájékozatlan vagy, vagy ez egy számodra kijelölt pártfeladat.
Madácsi Pali
@Béla333: Gyurcsány ellenesen, Gyurcsány nélkül hasonló progrmara hány helyet szerzett az LMP? Zéro, 0! Önnek a valóság tagadása pártfeladat!
Béla333
@rohács1926: 13.21
Addig, amíg nem hangzik el egyértelműen, hogy ki, milyen disznóságban volt benne az elmúlt évtizedekben, amíg a bűncselekményeket észlelő vezető/miniszterelnök ez ellen sem feljelentést, sem pártból való kizárást, sem semmit nem tett, nem állt ki a választók elé, hogy ez van, kérem a segítségeteket az országot rendbetenni, amíg csak akkor vannak felismerései, amikor már semmiféle hatalom nincs a kezében, hogy tegyen is ez ellen, nos mindezekkel csak magára húzza az összes többi disznóságát is!
Ha nincs meg a szándék a tisztulásra, csak a sunnyogást látni, addig hiteltelen az a magyarázat, hogy ő mindent megpróbált, de nem volt semmi a kezében, hogy tegyen is ez ellen.
Ismered azt a mondást?. "Bűnösök közt cinkos aki néma!"
Hát valahogy így!
kereső
@rohács1926: @Madácsi Pali: reménytelen!
kereső
@kereső: viktor azt mondta,akkor az úgy is van.
Béla333
@Madácsi Pali: 13.30
Nem tagadom én a valóságot! Itt van az elmúlt évtizedek valósága:

"A teljes államadósság két és félszeresét tüntették el"
"Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba, amivel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja a nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen szerint szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
"Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre – de Bokros-, Gyurcsány- és Orbán-csomagra sem –, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben, nem pedig lepaktál vele és teljes mellszélességgel kiszolgálja azt. "
hirarena.com/a-teljes-allamadossag-ket-es-felszereset-tuntettek-el_626

Na tudod ez a valóság! A bűnözőket mentegető próbálkozásaid meg ugyanolyan kártékonyak, mint ha te is ténylegesen benne lettél volna ebben a bűnözői körben! Bár ki tudja? lehet még ez is?!
szep napot
Feri, Gabor, Gergo ne siessetek el szervezkedest. Boven van meg idotok.
Az a baj, hogy tudjuk, hogy Vitya es baratai lopnak egy csomot de megis rajuk szavazunk.Az ellenzekben fizikalisan es szellemileg nem latjuk az erot ami kell egy orszag vezetesehez.
Yoda69
Mara remelem mindenkinek egyertelmuve valt az LMP a fideSS szekertoloja. Szel Bernadett cicaharca a fideSS-szel eltereles, latvanyharc. Mindahogy Hadhazy szelmalomharca is ertelmetlen, hiszen egy bemutatott ugynek se lett folytatsa vagy kovetkezmenye. Az LMP megosztja az ellenzeket, sot rombolja is, mint tette azt Vagoo Gabor hazug nyilatkozataval, amit a DK-as megbeszeles utan tett.

Ezekutan egyetlen demokratikus tomb maradt talpon amely igazi kihivoja lehet az orban diktaturanak. Ez pedig az MSZP-DK szovetseg.
Javaslom minden demokratikus erzelmu es valoban rendszervaltast akaro hazafinak, hogy erre a csoportra tegye az X-et. Minden mas partra kiadott szavazat csak a fideSS maradasat szolgalja.
Béla333
Aki az eddigi lenyúlások folytatódását szeretné, a pártpénztárnokok Fidesszel való osztozkodását, a felülszámlázott közbeszerzéseket, az egymást soha el nem számoltató maffia szövetséget, az hallgasson Yoda69 komment társunkra és szavazzon a tolvajokra.
Aki meg ennek az uram-bátyám időnek a végét szeretné, a bűnöző politikusokat börtönben szeretné látni, az meg szavazzon mindenki másra. (kivéve a Fidesz!)
Yoda69
@Béla333: Minden masra leadott a szavazat a fideSS ujabb 2/3-at szolgalja.
Béla333
@Yoda69: 14.21
Szerintem meg az MSZP/DK-ra adott szavazatok az eddigi maffia szövetség, a közös közpénz lopások fennmaradását, a régebbi politikusi bűncselekmények elmaszatolását szolgálják!
Az eddigi folyamatok folytatása az MSZP/DK-ra adott szavazat.
Madácsi Pali
@Béla333: nem, ez nem a valőság, hanem a lila ködöd a szeme előtt! Az eltüntetétt pénz valószinű összegét nem lehet osztani az évek számával és átlagolni! Egyéni felelősség, független ügyészség, uniós korrupciós ügyészség kell ehez, nem benesi kolektív bűnösség elve. Az orbáni 8 év minden gyalázatában valamilyen arányban része van az LMP-nek és a Jobbiknak is, ha másként nem demokratikus díszletként, mert nem protestáltak, bojkottáltak. A demokrácia deficit sem érdekli az LMP-t, sőt! A kollektív bűnösség elvéből az LMP nem képes engedni, és ezzel hatalmon tarrja Orbánt. Azt az embert aki bölcsként, 40-50 évesnek múlt nélkűl pottyan a nagypolitikába még nem találták fel! Szélnek es pártjának semiiyen hajlama nincs a demokráciára, diktátorból meg Orbán is sok!

Csak számolja meg a kommentelők között hányan rajongnak az LMP-ért, és hány emberrel szem ben használt minősithetetlen szavakat amikor kifogyott az érvekből! Na ilyen arányban marad alul az LMP a baloldalon.
Béla333
@Madácsi Pali: 15.02
Azért mert a fejedet a homokba dugva kiabálsz, hogy ez nem lehet igaz, attól az még igaz.
A valóság az makacs dolog!
A '90-es évek régió vezető pozícióból mára a sereghajtó helyére sikerült lecsúszni, "hála" a korrupt, tolvaj, összejátszó politikusi garnitúrának.
Az hogy a büdös kurvázós, hazaárulós és egyéb mocskosságot Szél Bernadettre öntő DK-s csürhe aljasságán kiakadtam? Igaz! Ki is fogok, mert ekkora mocskosság mellett nem lehet szó nélkül elmenni!
Mégha a DK-s csürhe tagjai létszámbeli fölényben is vannak.
Neked sem volt egy elítélő mondatod sem erre a mérhetetlen aljasságra, sőt te is az egyik karmestere vagy a gyűlöletkeltésnek! Úgyhogy ne próbálj meg itt erkölcsi instrukciókat osztogatni!
Pálinkás Pál
@Béla333: Ebből már nem jöttök ki jól...hisz a parlamenti bejutás is kétséges a fidesz nélkül,igaz bejla???
Madácsi Pali
@Béla333: itt a vége a szócsatának és mindenki tudja, magán kívűl, hogy miért!
Pálinkás Pál
@Béla333: Nem tudom észrevetted-e hogy lejjebb szorította az árakat autópálya ügyben,nem megduplázta ahogy a fidesznél szokás..polpot segítségével,akit a nőstényördögöd a hivatalába hagyna...
Béla333
@Pálinkás Pál: 15.21
Próbálom összerakni a te gondolataidat:
Ki szorította le az autópálya árakat? Tán csak nem Gyurcsányra célzol?
Pálinkás Pál
@Béla333: Tudod mit,feldühitettél...leszarom ki mit lopott a multban...de az jobban érdekel hogy a hazaáruló pártod ugyanúgy önteni ki a pénzt a románoknak,meg a többi voksmagyarnak!!!
Béla333
@Pálinkás Pál: 15.26
Majd folytassuk késöbb, ha lecsillapodtál, mert jelenleg még egy értelmes mondat leírása is nehézségekbe ütközik nálad, a jelek szerint!
koszpeko
Még ez is érdekes.
sztarklikk.hu/kozelet/fidesz-lmp-csaladi-viszaly-a-ceu-korul/323183

Nem is tudtam, hogy kinek a fia Ungár Péter.
Schmidt Máriáé.
Melyik pártnak a tagja Ungár?
Tán csak nem az L.M.P.-é?

Schmidt Mária cikket írt, amelyben Soros Györgyöt, egykori jótevőjét vádolja káoszteremtéssel, migrációs nyomás növelésével, sőt, már Orbán és Trump megbuktatásának kísérletével. Ez ugyanaz a Schmidt Mária, aki 1985-ben Soros-ösztöndíjjal kutathatott. Nehezen hihető, hogy erre ő se emlékezzen, ahogy a fél-Fidesz-vezérkar is úgy tesz, mintha nem Soros pénzén éltek és tanultak volna. Az is kizárt, hogy Schmdt ne tudná, hogy fia, az LMP elnökségi tagja a Soros által alapított CEU-n szerzett diplomát.
koszpeko
Ungár egy tévévitán is kiállt a CEU mellett, reménytelenül arról győzködve a nézőket, hogy az LMP-s segítséggel fideszes pártkatonákkal feltöltött Alkotmánybírósághoz kell fordulni egykori alma matere megmentése érdekében.

Az anya Orbán oldalán nyomul, fia pedig elvileg Orbán bukásáért fáradozik. Jó lenne tudni, hogy arról van-e szó, hogy egy témában a Fidesz közelében működő család nem ért egyet, vagy kétfelé beszélve minden későbbi eshetőségre felkészülnek?
koszpeko
"vagy kétfelé beszélve minden későbbi eshetőségre felkészülnek? "
Lehet Más a Politika???
Béla333
@koszpeko: 15.38
Rendben van beszéljük át, ha van kedved, de csak úgy, ha egy kérdést te felteszel, arra én válaszolok, de utána egy kérdést meg én teszek fel, amire meg te válaszolsz.
Ha így rendben van, kezdhetjük! Ha nincs így rendben, akkor csak úgy szólóban öntjük egymásra a szart. Melyik legyen?
koszpeko
@Béla333: Rendben.
De a fenti két hsz.-ra ha reagálnál megköszönném.
Béla333
@koszpeko: 15.59
1 kérdés, egy válasz! Tedd fel a kérdésed!
koszpeko
@Béla333: Csodálkozol azon, hogy aki nem fidesznyik vagy nem imádja az L.M.P.-t illetve a Jobbikot pávatáncosnak tartja a pártot?
bencemacska
@Madácsi Pali: ma, 12:33
Rájöttem , hogy az Index nagyon hosszú Szél interjúját olvastam közben, azért keveredett össze bennem.
Második embernek a társelnökséget azonosítottam, ME jelölt is stimmelt, LMP is. Én már nagyon régen túlléptem az LMP kettéválásán!!!
Elnézésed kérem!
Béla333
@koszpeko: 16.04
Ha így lenne, akkor csodálkoznék, de szerintem nem így van!
Most az én kérdésem:
Miért nem akart Gyurcsány a Jobbikkal tárgyalni Orbán leváltása érdekében, miért csak a választások utáni valamiféle mutyigyanús valamiről tárgyalt volna a meghívója szerint?
koszpeko
@Béla333:www.origo.hu/itthon/20160530-gyurcsany-nem-fogna-ossze-a-jobbikkal.html

"Úgy fogalmazott, a Fidesz "ma a Jobbik soft változata", vagy a Jobbik "a Fidesz hard változata", ezért szerinte nincs értelme leváltani a Fideszt egy még radikálisabb, Európával még inkább szembeforduló politikával."

Nem mutyi gyanús.
Hanem együttműködésről beszélt.
Amivel a Jobbik sem ért egyet törvények vagy az Alkotmány.
Béla333
@koszpeko: 16.18
Ok most te jössz, de ez nem Orbán leváltásáról szóló megbeszélés lett volna:

"A volt miniszterelnök a Fővám téren azt mondta, készek megtenni azt, amit eddig soha, mert tárgyalni kell a Jobbikkal. Nem választási együttműködésről, nem közös kormányzásról, hanem arról, hogyan működnek majd együtt a következő parlamentben "Orbán bűnös rendszerének lebontásában" - szögezte le. Arról kell tárgyalni, hogy az új Országgyűlés megalakulásának pillanatától kezdve "hogyan törjük le Orbán bűnös rendszerét" - tette hozzá Gyurcsány Ferenc, hangsúlyozva: nincs ok taktikázni, nincs ok udvariaskodni, tárgyalni és megállapodni kell."
magyarhirlap.hu/cikk/113242/Karacsony_Az_ordoggel_is_lehet_szovetkezni

Hol van itt tárgyalás Orbán leváltásáról?
Béla333
@koszpeko: 16.27
Gyurcsány meghívásából nekem egy hatalom átmentő, a régi bűnöket elfedni igyekvő mutyi körvonalazódott ki, mindenesetre nem egy teljes körű összefogás szándéka Orbán leváltása érdekében.
koszpeko
@Béla333: Szél Berni, amikor szét tárta kezeit s közölte, hogy nem fog össze senkivel, nekem úgy tűnt, hogy Pilátus mossa kezeit.
Te nem így gondold?
koszpeko
@Béla333: A teljes körü összefogás az a mindent vagy semmit.
Lehet, hogy sarkos.
De úgy nem lehet, hogy egy 3%-os párt diktál egy egész ellenzéknek.
A Szadesz korszaknak vége.
Béla333
@koszpeko: 16.30
Ha arra gondolsz, hogy most a tárgyalások kudarca után mit nyilatkozott, akkor nem ezt mondta.
Nem azt mondta, hogy nem fog össze senkivel, hanem hogy eddig igyekezett a teljeskörű koordináció érdekében tárgyalni, de ennek a kudarca után ők nem erölködnek tovább, DE változatlanul nyitottak az együttműködésre, konkrét megkeresések elöl nem zárkóznak el.
Te meddig tárgyalgattál volna még, ha mindenki elutasítja azt amit te szeretnél: Orbán elleni teljeskörű szövetséget?
Béla333
@koszpeko: 16.33
Ebben igazad van: a cél ez lett volna: mindent vagy semmit!
Ez nem az erő pozíciójából folyó tárgyalás lett volna. Az LMP nem 3%-os, hanem cca 8-10%-os párt most, de ezt hagyjuk. Egy javaslatuk volt, ők vállalták, hogy megpróbálják összehozni a teljeskörű koordinációt ha ebben támogatják a többiek.
De mint ahogy te is azt láttad az egészben a lényegesnek, hogy mekkora is a támogatása az LMP-nek, nem azt, hogy mit is szeretne, a többiekben is volt egy nagy adag féltékenység/irigység, hogy nehogy már az LMP hozza össze Orbán leváltását!
Inkább megfúrták az egészet!
koszpeko
@Béla333: Nem láttam és nem hallottam a tárgyalást Szél,Molnár és Gyurcsány között.
De Vágó G.-nek nyilatkozata a tárgyalás után, s ahogy oda mentek pökhendien az mindent megmagyaráz.
Szerintem követelőztek s Gyurcsányék úgy gondolták, hogy teljesíthetetlen.
Ez az én személyes véleményem.
Jó lett volna ha legalább hangfelvétel készül.
kereső
@Béla333: és akkor te teljes mellszélességgel elhiszed Vona cuki pálfordulását?Vagy elhiszed neki,hogy orbán leváltása a legfontosabb?,és ezt teljes önzentlenséggel teszi,nem inkább azért,mert orbán megvalósitotta az ő programjukat-nélkülük?És esetlegesen nem ez volt a megállapodás a két párt részéről eredetileg?
A simi meg ott áll a vártán,és ismét pajzsra kivánja emelni az új kormányfőt-és majd esetleg kér érte cserébe valamit.Mert azt azért nem árt elfelejteni,hogy simi utálja a balodalt-a kommonyistákat,de igen szereti a pénzt és a hatalmat.És csakis ezért árt!most orbánnak.
Béla333
@koszpeko: 16.43
Ez hang és képfelvétel híján valóban csak hit kérdése.
Én hallottam olyan változatot, ami szerint Karácsony és Gyurcsány esett neki az LMP delegációnak, hogy hogyan is képzelik a Jobbik bevonását a koordinációba? Nekik kell megállapodni és a Jobbikot hagyni a fenébe. Az LMP-sek meg ragaszkodtak az eredeti elképzeléshez: vagy minden, vagy semmi!
De ez már történelem, legfeljebb arra jó, hogy a felelősséget kire toljuk rá a tárgyalások kudarca miatt?!
Az LMP egyébként mondta már, hogy ahogy Kunhalmi javára vagy a Veszprémi Jobbikos javára, úgy hajlandó további visszalépésekre, ha konkrét megkereséséeket kap. Ha nem kap, akkor is vissza fog léptetni még jelölteket ott és azokat, ahol ő helyesnek gondolja.
De talán nem ártana józanul konkrét javaslatokkal megkeresni őket. Persze nem kötelező...
Béla333
@kereső: 16.44
Nem hiszem el! De nem arról beszélt itt is mindenki már vagy egy éve, hogy mindenkivel össze kell fogni, még az ördöggel is Orbánék leváltása érdekében?
Amikor meg ott van a lehetőség, akkor meg elmegyünk mellette?
Pálinkás Pál
@kereső: No azért ne túlozz...szerintem egy kocsmányi embert nem tudsz összetrombitálni aki szereti a cigókat,és nem cigány!!!
kereső
@Pálinkás Pál: nem kell őket szeretni. Én is csak a családomat,és a barátaimat szeretem.Viszon nem vagyok velük szemben előitéletes, nem a legrosszabbat tételezem fel róluk csak azért mert ők cigány származásúak.És igen,tudom,hogy statisztikailag a létszámukhoz viszonyitva sokkal több bűncselekményt követnek el.Viszont ez ellen ez nem megoldás,hogy általában dologtalan ,élősködő gonosztevőknek tekintjük mindent.És nem ,nem tudom ,hogy mi lenne a jó megoldás-mondjuk ez nem az én dolgom.Viszont azt látom,hogy az ilyen cigányokat,azok akik integrálódtak- és sokan vannak! még jobban megvetik,mint mi. Sajnos kevés olyan vezető van köztük,mint Cserdi polgármestere,aki azért megmutatta,hogy hogyan is lehet csinálni-jó példával járva elöl,nem farkas flórián módra.
Tudom,hogy nem értesz velem egyet,nincs ezzel probléma.Beszéljünk róla,mert az elhallgatás sokkal többet árt ,mint használ.A probléma létezik,de ezt csak a cigányság értelmesebbik!,és már integrálódott részével együtt lehet megoldani.Ez az én véleményem.
advocat
Az LMP a fidesz egyik mellékága. Mert néhányan azt hiszik... De Schiffer már bizonyított. Mármint hol is áll. És ezt nem felejtik.
Béla333
Azt ne felejtsük el, hogy az MSZP és a Fidesz pártpénztárnokai Gyurcsány miniszterelnöksége idején rendszeresen összejártak elosztani az ellopott adóforintjainkat!
Ne legyünk hülyék, hogy úgy teszünk, mintha ez nem is történt volna meg!
Pálinkás Pál
@kereső: Beszélgessünk...az integrálódott cigányságot szerintem még ezrelékben is merész dolog megadni!!! felhozok egy példát...pitbullok...vad harci kutyának tartják őket...pedig azok között is van olyan amelyiknek meghúzhatja bárki a fülét...de száz emberből száz azt fogja mondani hogy félelmetes kutya...nos ez áll a cigókra ia...attól az egy-két becsületes cigófamiliától senki nem fogja értékesnek tartani a cigányságot...és tudod az ember inkább előítélettel éljen,mint hasbaszúrva,kirabolva vagy meglincselve mint Szögi tanár úr!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.