Utoljára ennél jobban a legutóbbi, 2014-es választási évben ugrott meg a kormányzat adóssága az első két hónapban. Januárban 344, februárban pedig 235 milliárd forinttal nőtt a központi kormányzat bruttó, nem konszolidált adóssága - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatásából. Vagyis 2018 első két hónapjában összesen 579 milliárd forinttal ugrott meg a tartozásállomány, ami a korábbi évekhez képest kiemelkedőnek tekinthető. Ennél nagyobb mértékben ugyanis a legutóbbi választási évben, 2014-ben nőtt ugyanezen időszak alatt az adósság. Akkor majdnem 1400 milliárddal, 2015-ben 266, 2016-ban 251, tavaly pedig 393 milliárdos volt a két hónap alatt összehozott növekmény. Február végére a központi kormányzat adóssága ezzel történelmi csúcsra, 27 325 milliárd forintra emelkedett. A kormány mostani ciklusa alatt egyébként 2738 milliárd forinttal nőtt a költségvetés adóssága, igaz nominálisan nagyon nehéz megállítani az emelkedést és tartóssá tenni a csökkenő...

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
@Shikari: Fletónál nem volt egyik szavazat-vásárlási trükk sem.
Egyébiránt a demokráciáért való tüntetés, egyáltalán a tüntetés, mint olyan, csak fidesz-szinten egyezik meg a tv-székház szétverésével, a városon végigvonulással kombinált rombolással, a parkoló autók felgyújtásával, a Parlament körüli sátortáborozással egybekötött körülsz@rással és hasonló, ""emberi jogokkal"". Nem egyezik meg a tömeg fellázítása utáni elmeneküléssel egybekötött városdúlással.
Én például helyesnek tartom a rend fenntartása és a városlakók érdekében a csürhe végigverését. Mert azért mégis a békés lakosság volt többségben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@karma1: Látod én ebben nem bízom, itt változás akkor lenne ha a csutigeci váratlanul feldobná a talpát, addig minden megy a szokott mederben..
namihami
@karma1: Az a baj, hogy hiába derítenék ki, attól még azok a pénzek már olyan országok (volt szovjet-tagállamok és hasonlók) bankjaiban vannak, amelyekre az európai joghatály nem vonatkozik. Hiába tudja-írja-nyilatkozza bárki, hogy kié és hol a pénz. Attól az a bank (és ország) nekünk nem fogja kiadni. Ezért jobb az, amit itthon vesznek meg, mert az legalább nekünk még kézzelfogható.
Persze, tudom, amit itthon elvehetsz tőlük, az a tulajdonuk max. MAX. 10%-a. És még ez a nagyságrend is szédítő a köznépnek.
Ezért értek egyet papa.49-.cel. Mert visszavenni már nem fogjuk, de egy jólsikerült Causescu-effektus révén legalább annyi örömünk lehetne, hogy nem röhögnek a pofánkba a trópusi tengerek strandjairól.
namihami
@Shikari: Igaz. Göbbelsnek, Sztálinnak, Causescu asszonynak és a többi hasonló ""tehetségnek"" is akadt kitüntetője. Miért pont ezeknek a zseniknek ne akadna?
silber13
@Hellcat: A csikari egy dologbaan remek! Valóban a " homo unius libri " megtestesítője! A tipikus fideszes " egy könyvet olvasó ember" mintapéldánya!:-))
Nessy
@durbincs: Ezt az "értelmes hozzászólását" már máshol is leírta, és ott sem volt semmi köze a cikkhez, sem az értelemhez!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.