Vereséggel debütált Georges Leekens szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kispadján, mivel csapata pénteken 3-2-re kikapott a több mint másfél éve nyeretlen Kazahsztántól a Groupama Arénában.

"Három ajándékgólt adtunk az ellenfélnek" – így magyarázta a kazahok elleni vereséget Leekens
Fotó: Illyés Tibor/MTI

A világranglista 136. helyén álló vendégek tíz perc után két góllal vezettek, majd Szalai Ádám ugyan a 21. percben szépített, de a kazahok így is 3-1-re vezettek a szünetben. A hazai szurkolók egy része a 60. perc után hazaindult, Németh Krisztián nem sokkal később szépített, azonban így is vereséget szenvedett a magyar válogatott. A kazahok 2016 júniusa után nyertek újra mérkőzést.

A magyar csapat kedden 20 órától a skótokkal játszik a Groupama Arénában.

Eredmény:

Magyarország-Kazahsztán 2-3 (1-3)

---------------------------------

Groupama Aréna, 9038 néző, v.: Tomasz Musial (lengyel)

gólszerzők: Szalai (21.), Németh (68.), illetve Murtazajev (6.), Zajnutgyinov (10.), Szeidahmet (39.)

sárga lap: Kleinheisler (47.), Otigba (54.), illetve Posztnyikov (23.), Bejszebekov (55.)

Magyarország:

-------------

Gulácsi Péter – Bese Barnabás (Lovrencsics Gergő, a szünetben), Fiola Attila, Otigba Kenneth, Botka Endre (Hangya Szilveszter, a szünetben) – Kleinheisler László (Pátkai Máté, 73.), Elek Ákos (Pintér Ádám, 68.), Dzsudzsák Balázs – Nikolics Nemanja (Böde Dániel, 76.), Szalai Ádám, Ugrai Roland (Németh Krisztián, a szünetben)

Kazahsztán:

-----------

Nenad Erics – Szerhij Malij, Jevgenyij Posztnyikov, Dmitrij Somko, Abzal Bejszebekov – Iszlambek Kuat (Jeldosz Ahmetov, 84.), Baujrzsan Iszlamhan (Dmitrij Mirosnicsenko, 93.), Baktijar Zajnutgyinov (Magomed Paragulgov, 73.) – Jerkebulan Szeidahmet (Jurij Percuh, 60.), Roman Murtazajev (Gafurzsan Szujumbajev, 88.), Szerhij Hizsnicsenko (Jerkebulan Tungisbajev, 76.)

I. félidő:

----------

6. perc: a bal oldali szögletet a rövid oldalra lőtte be Iszlamhan, a labda gyakorlatilag végigpattogott egy méterre a kaputól, s végül a hosszú sarokhoz érkező Murtazajev közvetlen közelről a hálóba lőtt (0-1).

10. perc: Szeidahmet a jobb oldalon két magyar védőt vert át, majd betört a 16-oson belülre, Eleknek kötényt adva passzolt középre, Fiola nem tudott felszabadítani, így Zajnutgyinov nyolc méterről lőhetett, a labda Fiolán megpattanva a bal alsó sarokba vágódott (0-2).

21. perc: Dzsudzsák harcosan szerzett labdát a jobb oldalon, majd gyorsan elvégezte az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgást. A labdával Kleinheisler tört a 16-oson belülre, erőből középre lőtte azt, Szalai pedig jó ütemben tette bele a lábát, így a jobb alsó sarokba pattant (1-2).

39. perc: Bese csúszott el hátul, Murtazajev csapott le a labdára, az ötösről még volt szíve tovább passzolni a túl oldalon érkező Szeidahmet elé, aki így senkitől sem zavartatva továbbíthatott a hálóba (1-3).

II. félidő:

-----------

68. perc: egy röviden kifejelt beadást Németh 16 méterről kapásból zúdított a kapu bal oldalába (2-3).

A kazahok már a himnuszok alatt elnyerték a hazai publikum szimpátiáját, mivel több játékos is a vacogó kísérő gyerekekre terítette bemelegítő felszerelését. A vendégek ezt követően már korántsem voltak ennyire népszerűek, hiszen tíz perc alatt kétgólos vezetéshez jutottak, a magyar szurkolótábornak pedig ebben a pillanatban el is fogyott a türelme. A 21. percben úgy tűnt, magára talált Leekens együttese, ehhez Dzsudzsák Balázs harcossága és Szalai Ádám kissé szerencsés gólja kellett.

A lendület azonban nem tartott ki sokáig, a kazahok szépen lassan visszavették az irányítást, nem sokkal a szünet előtt pedig visszaállították a kétgólos különbséget.

A magyarok belga szövetségi kapitánya három cserével próbálta felrázni a csapatát – a védelemről mindent elárult, hogy a két szélső hátvédet lehozta –, de semmilyen érzékelhető változás nem történt a pályán. A hazai szurkolótábor először csak azt kiabálta, hogy "hol a szívetek", a 60. percben azonban látványosan sokan inkább a korai távozás mellett döntöttek. Ők már nem látták, ahogy Németh Krisztián egy bombagóllal ismét minimálisra csökkenti a különbséget. A magyar válogatott az utolsó bő húsz percben beszorította kissé elfáradó ellenfelét, de az eredmény nem változott.

A lefújást követően a játékosok hatalmas füttykoncertben részesültek, és ugyan kisétáltak a táborhoz, de ez csak "olaj volt a tűzre", így az öltöző felé vették az irányt.

"Az első tizenöt percet gyakorlatilag átaludtuk, ezen felül adtunk három ajándékgólt az ellenfélnek. Rengeteg egyéni hibát elkövettünk"

- értékelt Georges Leekens, a magyar válogatott szakvezetője.

"A félidei cserék után kicsit jobb lett a játékunk, ugyanakkor nem vagyok elégedett. Három nappal ezelőtt mondtam, hogy nemzetközi szinten fizetni kell a hibákért, ezeket most gólokra váltotta az ellenfél. Több játékos is nagyot küzdött, mint például Dzsudzsák Balázs"

- mondta.

"Mindkét csapat számára egy jó felmérő volt ez a találkozó. Én nagyon elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, szervezettségével, annak külön örülök, hogy végig magabiztosan futballoztunk. Elsősorban nem az eredmény érdekelt, hanem az, hogy milyen állapotban vannak a játékosok, de természetesen nagyon örülök a győzelemnek, hiszen az magabiztosságot ad a futballistáknak"

- értékelt Sztanimir Sztojlov, a kazah válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a világranglista helyezésük nem felel meg a valóságnak.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A kazah válogatott beleavatkozott a magyar választásokba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nem tibi
"Három ajándékgólt adtunk az ellenfélnek"
Miért ? Nem szólt valaki hogy a Magyar Labdarúgó válogatott idestova 30 éve
saját magát bűnteti és a védelem vagy a kapus hibájából minuszból játsza
a mérkőzésinek nagy részét ?
Akkor én most szólok !
wagabund
azt mondta egy sporttárs(ivócimbora), hogy még templomba is elvitte a belga a focistáinkat, de mint láthattuk, az ima sem segített...
belgát elzavarni...lúdtalpbetéteket, járókereteket megrendelni...
Sámannus
Szegény mester Elfelejtette, hogy itt még hátulgombolós focit játszanak.
Előbb a kaput köll valahogy elblindelni,. utána köll óvatosan előre lopakodni, mint a dinnye földön a csőszt kell megtéveszteni.
Ez a taktika igen genge vót mögköll hagyni.
volvós
A magyar falábúaknak fakultatív programként javaslom
az Anyucikájuk nunikájával játszadozzanak !! És hétfőtől SÓBÁNYA !!
Nem mondom, hogy foci lesz, de SÓ az annyi... ( By Hofi )
lusta
A kazah válogatott beleavatkozott a magyar választásokba.
nihil
Béna pöcsök, azok béna pöcsök.
Mindig mindent meg lehet magyarázni, már csak az a kérdés, hogy ki hiszi el a magyarázkodást.
Dr.Doktorovics trinitron dr.
Még szédelegtek a misebortól.A magyar focira fel lehet adni az utolsó kenetet.
nezelodo
@Dr.Doktorovics trinitron dr.: Hát ezeken az Isten sem tud segíteni. Remélem a gazdájukkal is ez lesz a helyzet hamarosan, mert a király már régóta meztelen...
Sámannus
Ezen a mérkőzésen is bebizonyosodott, hogy a stadionok nem tudnak gólt rúgni.
wagabund
horribile dictu: -olimpikonokat megszégyenítő gázsiért tántorognak a pályán...nincs mire büszkének lenni...de ennyi pénzért?
lusta
“A származásunk alapján mégiscsak idegenek vagyunk ott, ha Brüsszelbe utazunk. Ott ugyanis nincsenek rokonaink. Ám, ha idejövünk, Kazahsztánban vannak rokonaink” – mondta emlékezetes kazahsztáni látogatásakor Orbán Viktor. Tehát minden a családban marad
kokopelli
@lusta: ..mert a kazahok a "gólszegényebb" kaput választották,
és állandóan támadták magyarokat ?! ;-)
Sámannus
@lusta: Ha Indiát emlegetné akkor már nem.
Sámannus
@kokopelli: Hát a besenyők is ezek voltak:-DD
Eladott Ország
Amióta nem Baróti Lajos a szövetségi kapitány, azóta csak a magyarázkodást halljuk, már kissé unalmas.
Eladott Ország
Ha nem játszottunk volna a kazahok ellen, nem kaptunk volna három gólt és ha kedd van, akkor ez Belgium.
namihami
@Eladott Ország: És ha a nagymamának pöcse lett volna...
A legnagyobb akkor következett be a csapatépítésben, amikor egyáltalán meghívtunk bárkit is. Na jó, egye fene, jöjjenek, de nem kellene őket még a pálya közelébe se engedni. Vagy oké, menjenek ki, de csak a meccs (de hülye szó ez ide) előtti napon.
És ha mégis úgy alakulna, hogy a pályán már nem tudjuk elkerülni az ""ellent"", akkor ők egy olyan labdával legyenek kötelesek játszani, ami betonnal van töltve és egy rövid lánccal mindig valamelyik játékosuk lábához van erősítve.
Csak ennyi változtatás kell és ellenfél? Husssss...
verőce21
Ez a mostani vereség is azt mutatta meg, hogy még több pénzt kell pumpálnunk a fociba! Mert az eddigi erőfeszítéseink csak egy pohár víz volt a sivatagba.
nihil
Nem baj, majd a baltarcú Azerbajdzsán ellen nulla nullára győzünk.
kulabombaafityiszre
Egy kicsit sokba fáj a népnek ez a három ajándék gól.
volvós
" Több játékos is nagyot küzdött, mint például Dzsudzsák Balázs "...
Nos innen üzenem a falábú köcsög dzsuzsikának. hogy a pályán nem
küzdeni kell, hanem focizni !!! Majd küzdenek a nézők ( a könnyeikkel )
De a pofádon rinocérosz bőr van a nemzeti mez felvétele miatt ...
namihami
@volvós: Nem a Dzsudzsival volt a baj, hanem a felajánlott összeg nagyságával. Ez a szupersztár már ( a kinti jövedelme miatt is), de már nagyobb távlatokban gondolkodik. Neki már kicsi ez a játéktér. Számára már kitágult a perspektíva. Csak a nézők ragadtak le még mindig ennél a sekélyes, ""ugyan legalább ezeket a kazahokat illett volna legyőzni"" célnál.
division
@verőce21: Igazad van, még több pénzt kell ölnünk a fociba, amit arra kell fordítani hogy meg tudjuk venni a teljes Barcelonát...
kokopelli
@volvós: ...Hofi:
-Tud úszni?
-Nem!
-...és ha megfizetem? ;-)
...ha erre gondoltál! ;-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.