Karácsony szerint az elmúlt időszakban rengeteg olyan ügy került napvilágra – amelyeket részben az unió csalás elleni hivatala tárt fel –, ahol nagyon súlyos visszaélések, csalások gyanúja merült fel.

Az MSZP-Párbeszéd pártszövetség miniszterelnök-jelöltje szombathelyi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Magyarország évente 1300 milliárd forintnak megfelelő támogatást kap, ami "csillagászati összeg", de olyan korrupció van, amely miatt lehet, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban már nem kapjuk meg ezeket a forrásokat.

Április 8. után a Karácsony-kormány le fogja állítani és felül fogja vizsgálni azokat az európai uniós kifizetéseket, amelyeket a kormány már eldöntött – mondta.

Karácsony Gergely hozzátette: azzal, hogy a kormány 96 százalékban már döntött a 2020-ig tartó költségvetési ciklusban hozzáférhető források felhasználásáról, a következő kormány elől veszi el a lehetőséget, hogy az saját prioritásait érvényesítse az uniós források elköltésénél.

„Mi nem kastélyfelújításokra, hanem az emberi tőkébe való beruházásra szeretnénk fordítani a pénzt”

 – mondta

„Egészségügyre, oktatásra, környezetvédelemre, infrastruktúrafejlesztésre fogunk költeni, nem lesz több kastély, nem lesz több stadion, nem lesz több kihasználatlan kisvasút, se lówellness, ezekre nem fogjuk költeni az európai adófizetők pénzét” – mondta az ellenzéki politikus.

Karácsony: az uniós fejlesztési forrásokat veszélyezteti a magyarországi korrupció

Karácsony Gergely szerint Magyarországon nagyon centralizált az uniós pályázatok elbírálása, a kormány a Modern városok programban kegyeket osztogat, ezért a kormányváltás után vissza kell adni a helyi közösségeknek azt a lehetőséget, hogy saját maguk találják ki, milyen fejlesztésekre van szükségük.

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a sajtótájékoztató előtt a Derkovits lakótelepen tartott utcafórumot, ahol arról is szólt, hogy szerinte Orbán Viktor miniszterelnök március 15-i beszédében megfenyegette a magyar emberek többségét.

„A miniszterelnök első sorban nem Brüsszellel és nem Sorossal, hanem a saját népével áll harcban, ezt a harcot el fogja veszíteni”

– mondta Karácsony Gergely.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó Komka Péter

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az uniós szakbizottság jelentése szerint el kell indítani Magyarország ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást, és ha nem csatlakozunk az európai ügyészséghez, fel kell függeszteni az EU-pénzek folyósítását. Ezt most nem örömömben írom pirossal. Senki nem boldog, ha az országát korruptnak látja az Unió is, mégpedig annyira, hogy amennyiben Magyarország (és Lengyelország, ugyanis ketten ücsörgünk a szégyenpadon) nem hajlandó együttműködni a korrupció feltárásában, akkor szívás van. Függetlenül a 7-es cikkelytől. Tehát hivatalosan is szétlopják az uniós forrásokat, nem az ország fejlődésére, hanem a klientúra gazdagodására folyik el a rengeteg pénz. Bár ez a propagandát nem fogja érdekelni és ezerrel óbégatják majd, hogy Soros és a hazaárulók intézték el, megtámadva így hazánkat, ez hazugság. A Fidesz pártcsaládjának tagja nyújtotta be a javaslatot.
Eladott Ország
@quadrocopter: Most új ellenség bukkant fel! OLAF. Már a neve is! Nyilván valamilyen skandináv lehet. Például norvég. Talán Soros György törvénytelen gyermeke. Soros Olaf. Most beállt ő is a csatasorba, hogy méltatlanul eltiporja a magyar emberek keresztény szabadságvágyát, nemzeti büszkeségét és konzervatív, elkötelezett rajongását a korrupció és a drága miniszterelnök családja iránt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.