Gyurcsány Ferenc vasárnap egy pártrendezvényen arról beszélt, akár utcai erőszak is lehet, ha a Fidesz elveszti a tavaszi választást. 

Vasárnap tartott választási  helyzetértékelő rendezvényt a Demokratikus Koalíció, amelyen a pártelnök Gyurcsány Ferenc is felszólalt. 

Gyurcsány szerint utcai erőszak is lehet, ha a Fidesz elveszti a választást

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A volt miniszterelnök arról beszélt többek közt az Index cikke szerint, hogy a Fidesz képtelen lesz elfogadni a vereséget április 8. után, éppen ezért az átmeneti időszakban (amíg az új kormány fel nem esküdik) arra kérte a belügyminisztert, az országos rendőrfőkapitányt és a titkosszolgálatokat, hogy minden erővel a rend fenntartásán legyenek. 

Gyurcsány a választási szerveknek és a közszolgálatban dolgozóknak is üzent, arra kérte őket, ha kapnak is ilyenre utasítást, ne semmisítsenek meg iratokat, mert azokkal a Fidesz elmúlt 8 évének bűneit lehet majd feltárni. 

A DK elnöke úgy látja – utalt vissza Orbán március 15-ei elégtételről szóló beszédére –, hogy akiknek itt elégtételt lehet venniük, az a magyar nép.

Nem revánsot kell venni, hanem normális életet teremteni

- jelentette ki.

Az ellenzéki politikus kiemelte az MTI híre szerint, megértették, hogy a demokratikus rendszer csak akkor lehet tartós, ha az a többségnek fenntartható jóléttel társul, máskülönben az csak lehetőség nélküli szabadságot jelent.

A volt kormányfő azt mondta, ők a jelenlegi kormánnyal ellentétben nem gondolják, hogy az emberek sokaságának valódi csalódásaiból kellene embertelen politikát építeni. Szerinte ugyanis a jelenlegi hatalom ezt teszi és az ország egyik felét arra használja, hogy háborúzzon a másikkal, valamint a fél világgal.

A DK vezetője szólt arról is, hogy a rendszerváltozás után valamennyi kormány követett el hibákat, a jelenlegi kabinet azonban, elsőként, történelmi bűnt hajtott végre saját nemzetével szemben azzal, hogy a félfeudális, despotikus kelethez közelíti az országot a szabadság ügyét hordozó nyugattal szemben.

A kormánnyal nem egyszerűen az a baj, hogy tönkreteszi az egészségügyet és az oktatás ügyét, valamint részvétlenül tekint sok százezer magyar hétköznapi nyomorúságára; a fő baj, hogy elárulja Magyarország nagy történelmi küldetését, amikor háborús retorikát használ az "ENSZ-től Brüsszelen át" a szabad világ képviselőivel szemben – fejtette ki Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány szerint utcai erőszak is lehet, ha a Fidesz elveszti a választást

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Kitért a koordinált jelöltállításra is, ahol szerinte a DK már meghozta a maga döntését – mikor megállapodott az MSZP-vel, hogy egymás ellenében nem indítanak jelölteket –, de az MSZP is, hogy ne legyen "testvérháború". 

Ne demokraták akadályozzák meg demokraták győzelmét

- fogalmazott.

Szerinte az ellenzék többi részének is el kell gondolkodnia a dolgon, mit tehetnek meg még a kormányváltásért, és hozzátette, Juhász Péter visszalépése után még sok ilyenre van szükség. 

(MTI, Index)

(Címlapi kép: MTI/Mohai Balázs)

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Pegero: A békés tüntető tömeg,mi...akik kocsikat gyújtottak fel...romboltak,zúztak...Szerencsétek hogy a Fletó volt a miniszterelnök..csinálnátok ilyen balhét,félisteneteknél,putyinnál...rögtön acélgolyók röpködnének,jelzem jogosan!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
advocat
És... Azért a stadionok még jól jöhetnek. Tanult valamit Pinochettől. Ez is lehet!
Desischado
@Eladott Ország: Istenkém, de szépen írtad! Minden sorod a szivemből szól. orbánért csak a birkák, az agymosottak, és a csókosok küzdenek. Normális ember soha.
Gyurcsánynak igaza van, szerintem sem lesz simq átvétel, de remélem, észnél lesz az ország, és erre is van valami terv, és arra is, nehogy meglóghassanak. És ez ugyan nem tartozik szorosan a cikkhez, de olvassátok el, mert van mit féltenie a csuti g-nak!
olkt.hu/orban-bevetelei-fidesz-alatt-brutalis-szamok/
bencemacska
@babp1982: tegnap, 20:32
De remélem olyan idegesek lesznek, hogy a nadrágjuk rajtuk marad közben!
bence
@advocat: ! Bocs ! Eltévesztettem ! A 2006 helyes !
Eladott Ország
Minden kitelik belőlük, még az is hogy a TEKET, rendőrséget vagy gondolni sem merek rá, a hadsereget is bevetheti a "plebejus" bűnöző banda a nép ellen. Pedig a csúti kancigány mondta az alábbiakat: A népnek joga van...
youtu.be/kQld6YVgmDs

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.