A Magyar Nemzet folytatja a kampánybombázást: most arról írnak, hogyan csempésztek ki Magyarországról ezerháromszázmilliárd forintot.

Furcsa, szövevényes történet jutott lapunk tudomására amerikai forrásokból. Egy magyar férfi az FBI tanúvédelmi programjában kapott papírokkal él az Egyesült Államokban, és azért kíváncsiak rá az amerikai hatóságok, mert gyanújuk szerint ő is egy szem volt abban a láncban, amelynek a segítségével az elmúlt években három-négy milliárd euró, vagyis ezerháromszázmilliárd forintnak megfelelő összeg szivároghatott ki Magyarországról arab és ázsiai számlákra.

Magyar Nemzet: az FBI védi azt a magyar férfit, akit részt vett a visszaosztott EU-pénzek külföldre síbolásában

A pénz – az amerikaiak gyanúja szerint – a nyertes uniós pályázatok „alkotmányos költsége”, a kormánypárti politikusok részére visszaosztott jutalék.

Az FBI gyanúja szerint az összeget jellemzően az MKB-ból, esetenként pedig más, a kormány által ellenőrzött magyar bankokból vették fel.

A tranzakció készpénzben történt, alkalmanként néhány millió eurós összegben, hogy aztán a futárok (ilyen volt az Amerikában védett férfi is) gyémántban vagy az arab világ párhuzamos bankrendszerén, az úgynevezett havalán keresztül vigyék külföldre, jellemzően közel-keleti vagy szingapúri számlákra.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Na, ugye-ugye? Most az "özvegyasszony" verheti a falba a fejét, hogy az örökség odalesz. Kupakos anyukának is a 800 millió. Szerintem Simicska még a kitakart részt is be fogja mutatni. Ilyen tolvaj, gátlástalan, undorító kormánya még soha nem volt Magyarországnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
Aha, egyre érthetőbb a luxus saját.lábon álldogálás!
Ezt mind "a magyar emberek" és a "keményen dolgozó kisemberek" elől lopták saját számlákra!
Hogy a rák talájon meg benneteket, szarháziak!
Desischado
@quadrocopter: De a szivemből szóltál! Nincs határa az aljasságaiknak. Sokszor töprengek rajta, hogy mifélék ezek voltaképpen. Milyen fajhoz tartoznak?
RonaGyuri
Az FBI tanúvédelmi program keretében védi a pasast!. Ahogy az ott szokás a maffiára vallókkal! =))
terlasz
Ez az ügy már nem tartható országhatáron belül. Ha a választásokig nem is, de a későbbiekben súlyos következményének kell lennie O-ra nézve.
tudode
Keresőbe beír: LONDON FÉNYÚJSÁG, ORBÁN
.
Találat_
..
2. oldal a nagyjából 7 880 találatból (0,36 másodperc)
.
Nem csoda, hogy ... M E N E K Ü L N E K ..a sajtók munkatársai elől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.