Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerint a választás tétje az, hogy továbbra is kivándorlóország lesz-e Magyarország, vagy a kormányváltással érkező változások megállítják a fiatalok elvándorlását.

Vona Gábor: a választás tétje, hogy továbbra is kivándorlóország lesz-e Magyarország

MTI Fotó: Komka Péter

Az ellenzéki párt miniszterelnök-jelöltje hétfői várpalotai sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Jobbik kormányra kerülése esetén egyebek mellett megreformálják az egészségügyet, differenciált nyugdíjemelést hajtanak végre, bevezetik a férfiak nyugdíjra való jogosultságát 40 év munkaviszonyt követően, valamint fellépnek a korrupció ellen.

Hangsúlyozta: pártja programja az emberek véleményének meghallgatását követően, azon alapulva íródott.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Már legalább 600 ezer ember (ennyi, amit maga a kormány is beismer) hagyta el ezt az országot. Lehetséges, hogy jóval több, de ennyi biztosan. 600 000 hazaárulóról beszélünk? Illetve nem is ennyiről, hanem jóval többről, hiszen sokan nem mentünk el (van, aki csak még nem), hanem megteszünk mindent, hogy változzanak a dolgok. Én egyetlen pillanatig sem érezném árulónak magamat, mert a család, a gyermekek iránti felelősség simán megelőzi azt az iszapbirkózást, azt az összefogni képtelen tipródást, ami itt megy. A valóság a kenyér az asztalon, a gyerek lábán a cipő és valóság a család biztonsága, a gyerekek, unokák jövője. És sajnos valóság az egyre mélyebbre süllyedő ország, az erkölcsi lepusztulása a társadalomnak. A nyílt színi rablás, a korrupció elfogadása, a felelősség fel nem vállalása, a félrenézés, a sunnyogás. Az ország lassan kiürül erkölcsileg, mentálisan, kulturálisan és minden létező módon. Akik maradtak, azok vagy szembenéznek a napi szintű támadásokkal, a kormánygépezet pitiánerségével, a bosszúval, vagy kivonulnak ebből az egészből és nem törődnek többé az országgal, csak önmagukkal. Az pedig már majdnem olyan, mintha elmentek volna. Az önmagára és magyarságára oly büszkéknek üzenem: nem lesz jobb hely ez az ország attól, hogy sikerül vagy külső, vagy belső emigrációba kényszeríteni mindenkit, aki nem a jelenlegi kormányt támogatja. Ők sem lesznek boldogabbak, hiába is reménykednek ebben. Egyedül a politikusok – akik a rendszerváltás óta ebből élnek és politikusnak nevezik magukat – lesznek elégedettek. De ők is csak addig, ameddig lesz mit lerabolni. Aztán egymás torkának esnek ők is, mert soha nem laknak jól, mindig több kell. Egy friss felmérés szerint ma már minden tizedik magyar gyermek külföldön születik. Minden tizedik. És az elvándorlás üteme nem lassul. Lehet itt melldöngetve magyarkodni, árulózni, ez még nem fog megoldani semmit. Ha továbbra is képtelenek leszünk felismerni a közös érdeket (ami véletlenül sem azonos egyetlen egy politikus személyes,...
Eladott Ország
folytatás ma, 12:04; ... vagy családi érdekével sem), akkor majd mi magunk temethetjük el a saját országunkat. Már ami még megmarad belőle, miután egy jókora részét a nevére íratta a gázszerelők és sajátlábak egymást követő nemzedéke, a maradékot pedig elhordja a talpán az, akinek nincs itt maradása.
Eladott Ország
A külföldön megélhetést kereső és találó emberek többsége fiatal. Családalapítás előtt, közben, vagy kicsivel utána. Éppen a család, a születendő, vagy megszületett gyermek iránti felelősség az egyik oka annak, hogy elmentek és elmennek az országból. Mert itt nem kapják meg sem a jogi, sem a szociális, sem az anyagi biztonságot. Éppen ezen dolgozik az Orbán-kormány, benne Kövér László szaporodásért felelős nagyonbiztossal. Hogy elbizonytalanítsák a társadalmat, hogy kiszolgáltatottá tegyék a családokat. Mert a máról-holnapra vegetáló, a tanulás közelébe sem jutó, tájékozatlan, a tulajdon nyomorába zárt ember hálás azért, hogy eteti a gyerekét a kormány, hogy közmunkát kaphat. Hálás, pedig egy morzsát kap vissza csupán abból, amit éppen tőle vettek el és szórnak bő kézzel stadionokra, festményekre, kastélyokra. Ahogy tőle veszik el az ellopott milliárdokat és tőle veszik el a fejlődés lehetőségét akkor, amikor egy szűk, kormányközeli kör jut földekhez, trafikokhoz, kaszinókhoz, reklámpiachoz, megbízásokhoz. Akik ezt felismerik és nem kérnek abból, hogy le kelljen kapni a sapkát, valahányszor valamelyik felkapaszkodott senkiházi arra jár a kék villogós autójával, az elmegy innen. Aki nem akarja, hogy a gyereke homlokára süssék a bélyeget: ez rászoruló, az elmegy. Aki nem akarja, hogy a kormány döntse el, mit és hogyan tanuljon az ő gyereke, hogy a születéskor eldőljön, ki tanulhat tovább és ki lesz jobbágy, az elmegy innen. Aki nem akarja, hogy a gyerekét gyűlöletre, a másik ember zsigeri lenézésére tanítsák, az elmegy. Elmegy és viszi magával a már megszületett, vagy a még meg nem született gyermekét. Születnek gyermekek. Magyar kisbabák, csak éppen nem itt, az egyre jobban felperzselt földön.
kereső
Meg ez is Gábor:
A Jobbik pedig nem írta alá ezt az anyagot, de végig részt vett a munkában, s csak az utolsó pillanatban szállt ki. Pontosan tudják tehát, hogy mi áll benne, így azt is tudják, milyennek kell lennie egy jó iskolának. Csakhogy szerintük ez nem mindenkinek jár. Vagyis a Jobbik tudna jó iskolát csinálni, de azt az iskolarendszert, amelyben a jó iskola nem csak az elitnek jár, elveti. Ők is, akárcsak a Fidesz, párhuzamos rendszereket akarnak építeni. Ebben a megközelítésben a cinizmus a legrosszabb. Azt mondják, hogy márpedig ők mindent megtesznek az integrációért, csak hát éppen ott van az a nyomorult valóság, amiben 18-ról 16 évre szállítják le a tankötelezettséget, amiben megteremtik a Híd-programokat, amiben továbbra is előszeretettel sajátos nevelési igényűnek minősítik a roma gyerekeket, amitől a szegény családok gyerekei továbbra is szegények maradnak.

– A Független Diákparlament a napokban asztalhoz ültette a miniszterelnök-jelölteket, hogy vitázzanak az oktatásról. Meglepő volt, hogy Karácsony Gergely, Szél Bernadett és Vona Gábor sok ponton egyetértett.

– Mondtam, a Jobbik tartalmilag egyetért az elvekkel. De a szegényeknek, romáknak, sajátos nevelési igényűeknek adott esetben külön iskolákat szervezne.
peterkelemen
Nem. A választás tétje, hogy: Kelet vagy Nyugat. Én Nyugatot választom így szóba sem jöhetnek Putyinista seggnyalók.
quadrocopter
Na, húzz a büdös...Iránba, Vona, a szutyok különcködéseddel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.