Rétvári Bence KDNP-s államtitkár szerint a Diákhitel 2-nek köszönhetően egyre többen férnek hozzá a felsőoktatáshoz, mivel kamatmentesen használhatják a hitelt.

Egyre többen férhetnek hozzá a diplomához, hiszen egyre kevésbé jelentenek akadályt az anyagi nehézségek például a Diákhitel 2-nek köszönhetően – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Rétvári: a Diákhitelnek köszönhetően egyre többen férnek hozzá a felsőoktatáshoz

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Derzsi Elekes Andor

Az államtitkár elmondta, jelentős könnyítést jelent a Diákhitel 2, hiszen kamatmentesen, egy "ingyen hitellel" finanszírozhatják tanulmányaikat a diákok.

Hozzátette, 27 600 forint erejéig a munkáltató fizetheti ki a Diákhitel 2-őt. Ha a diák olyan képzettséget szerez, amire valóban van igény, akkor számíthat arra, hogy a munkáltató átvállalja a törlesztést.

Elmondta azt is, a kormány 40-ről 45 évre emelte a Diákhitel igénylésének korhatárát, ugyanakkor megnőtt a Diákhitel 1, vagyis a szabadon felhasználható kölcsön összege havi 50 ezerről 70 ezer forintra.

Rétvári Bence hozzátette, külföldi tanulmányút során a fenti összeg megduplázódik, így havonta 140 ezer forintot lehet felvenni.

Emlékeztetett, a kormány megemelte a szociális ösztöndíjak mértékét, így a teljes keret 4,2 milliárdról 6,2 milliárd forintra nőtt.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
és iomádkozzatok, h a mennyországba kerüljetek oda föntre, különben elkárhoztok és mehettek a kénköves pokolba, oda le.
staro2
A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb oktatásról szóló jelentése szerint

az előző évi 295 ezerről 287 ezerre csökkent a hallgatók létszáma 2016/17-es tanévben.
Közülük nappali képzésben 205500-an vesznek részt, ötezerrel kevesebben mint egy éve. A KSH adatai szerint tizenhét év után először tavaly esett 300 ezer alá a hallgatói létszám, ami most tovább csökkent.

2010-ben még 370 ezren, 2015-ben pedig 306 ezren jártak főiskolára és egyetemre.
A kiadott diplomák száma is csökkent: 2016-ban 39,7 ezren szereztek felsőfokú oklevelet, 1,4 ezer fővel kevesebben, mint az előző évben. (444.hu)

Azt hiszem bence, hogy már megint hazudsz és már megint bebuktad.!
Hellcat
@staro2: Alap, hogy hazudik...meg az milyen már, hogy egy hitelnek hála tanulhat az ember a felsőoktatásban...
F_Viktor
@staro2: Igen, a számok egészen mást mutatnak, mint ahogyan a gecik kommunikálják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.