Ha Magyarország elhibázza a döntést az április 8-ai választáson, és a nyugat-európai irányba kanyarodik a bevándorláspolitika, akkor a magyar gazdaság fejlődése megáll – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szirmabesenyőn, a PVC műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Ongropack Kft. telephelyberuházási projektjének avatóünnepségén.

Orbán: ha az ország elhibázza a döntést a választáson, megáll a gazdasági fejlődés

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Ongropack Kft. szirmabesenyői gyárának avatásán 2018. március 27-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A kormányfő szavai szerint ha azok kerülnek kormányra, akik Magyarországot bevándorlóországgá alakítanák, akkor az összes meglévő gazdasági erőforrás a bevándorlóország felépítésére megy majd.

Akkor nem lesznek milliárdok, sőt százmilliók sem, sőt tízmilliók sem, amit magyar vállalkozások rendelkezésére tudnánk bocsátani, hogy abból magyarok ezreinek és tízezreinek munkahelyeket tudjanak teremteni

- hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök értékelése szerint Magyarország újraiparosítása jó ütemben halad, olyan tempóban, amelyet nyolc éve kevesen hittek volna, ráadásul ma már nem csak a külföldi multinacionális cégek beruházásairól szólnak a hírek, egyre több ugyanis a nemzetközi versenyben is helyt álló magyar vállalat.

A magyar vállalkozások soha nem voltak olyan erősek, mint most – jelentette ki, majd a következő néhány év iparfejlesztési programját vázolva úgy fogalmazott: a cél a magyar cégek mielőbbi "súlycsoportváltása", vagyis hogy amelyek eddig "pehelysúlyúak voltak, lépjenek fel a középsúlyba", "a középsúlyúak pedig jussanak fel a nehézsúlyúak közé". Orbán Viktor szerint erre minden esély meg is van, mert a rendszerváltás utáni időszak legjelentősebb gazdaságfejlesztési programját indították el.

A mi szívünkhöz azok a beruházások állnak a legközelebb, amelyeket magyar emberek valósítanak meg

- mondta, hozzáfűzve, hogy a mostani szirmabesenyői beruházás a magyar vállalkozások önbecsülését is fejleszti.

Orbán: ha az ország elhibázza a döntést a választáson, megáll a gazdasági fejlődés

Orbán Viktor miniszterelnök, Kovács F. László, az Ongropack Kft. tulajdonosa, Kovács Eszter és Szabó Gyula ügyvezető igazgatók, Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője és képviselőjelöltje a műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó társaság szirmabesenyői gyárának avatásán 2018. március 27-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Az Ongropack Kft. projektjét méltatva Orbán Viktor úgy fogalmazott, mindig is így képzelte el Magyarország jövőjét, hogy ilyen üzemekből áll majd: magyarok tervezték, építették, működtetik, magyarok dolgoznak benne, és magyar családi tulajdonban van. Ebből kellene még néhány ezer

- tette hozzá.

A miniszterelnök kiemelte azt is, hogy Észak-Borsod az ország leggyorsabban felzárkózó térsége, és meggyőződése, hogy Északkelet-Magyarország pedig az egyik leggyorsabban fejlődő térség lesz a következő években.

Ha így folytatják, akkor pár éven belül olyan iparközpontokkal fognak versenyezni, mint Győr vagy Kecskemét

- mondta, kormányzati támogatást ígérve ehhez. Hangsúlyozta, gazdasági-stratégiai cél, és egész Magyarországnak érdeke, hogy ez a térség az egyik legfontosabb gazdasági központtá erősödjön vissza.

A kormányfő szavait azzal zárta, nem szeretné, ha a borsodi régió és az egész ország visszacsúszna oda, ahonnan a rendszerváltáskor elindult.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Az ország akkor .. H I B Á Z T A ... E L ... amikor utat engedett a székháztolvajnak az Ország Házába, a nemzet TEMPLOMÁBA!
.
Ha szabad tudni, MEDDIG SZÁNDÉKOZIK/NAK élősködni, TAPOSNI a zemberek LÁBÁN, a nemzet TESTÉN!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
Viktor a cél nem rossz a hozzá vezető út és eszközök okozzák a gondot, mindenki éhes ki ételre ki pénzre hát ez az ami eltéritzett ( majdnem )mindenkit aki hozzáfért mert kérdésem, mi a korrupció? tudod amiből és kimaradok ez a szólás, de nem alaptalan.mivel én is élni jól élni nyaralni és 5 millás autót ( klimássat cégeset más állja az üzemanyagárat javitást ) szerettem volna de nem jőtt össze, már nem is fog.Vigaszként itt semmi nem fog megállni max áramszünetkora toronyóra, de igy vagy ugy mint a nótában : "Minden megy tovább te szőke gyerek...
tudode
Az ország akkor .. H I B Á Z T A ... E L ... amikor utat engedett a székháztolvajnak az Ország Házába, a nemzet TEMPLOMÁBA!
.
Ha szabad tudni, MEDDIG SZÁNDÉKOZIK/NAK élősködni, TAPOSNI a zemberek LÁBÁN, a nemzet TESTÉN!
justhpeter
Nemcsak a gazdasági élet fog megállni, hanem minden. A Föld sem fog forogni tovább.
cikicakk55
A környező országokban, Ausztria, Németország,Franciaország, Svédország,stb már hosszú évek óta fogad be migránsokat és nem úgy néz ki,hogy megállt volna náluk a gazdasági növekedés.Sőt.Sokkal jobban élnek mint mi. Magyarország az utolsó 8 évben lecsúszott a béka segge alá. Még Románia is megelőz bennünket. Az nem az ország gazdagodását jelenti,hogy a Fideszes rokonok és barátok milliomosból milliárdossá váltak. Akkor lehetne gazdasági növekedésről beszélni,ha nem lennének éhező gyerekek,nem fagynának meg télen idős emberek a saját lakásukban,ha az egészségügyben nem lennének fél éves vagy annál is hosszabb várólisták,ha nem kéne osztályokat bezárni,mert nincs orvos,vagy nővér akik ott dolgoznának.Az oktatás is egyre csak romlik. A gyerekek fejét tele nyomják lexikális adatokkal,de azt,hogy megéljenek a tudásukból egyre kevésbé tudják elérni. Olyan fiatalok kerülnek Főiskolára,Egyetemre,akiknek a szülei megtudják fizetni,de a gyerek hülye hozzá,vagy legalább is nem az érdekli,ahová a szülők benyomták.Sajnos a pszichiátriai osztályok tele vannak olyan fiatalokkal,akik agyilag bele rokkantak a tanulásba,mert nem értik és nem is érdekli őket ahová a szülők beerőltették. Bele sem gondolnak,hogy egy orvosnak tanuló fiatal például a vér látványától már K:O lesz? Milyen orvos válna már az olyan fiatalból?
Peller Anikó
Sőt annyira le fog lassulni a nemzet vejének, eszének, sertéshízlalóinak gyarapodása, hogy csaknem átmegy negatívba. Szörnyű még belegondolni is mi lesz ha esetleg nem lehet naponta lopni a milliárdokat. Teljesen lefagy akkor a gazdagsági élet, arcáról a vigyorgás.
RonaGyuri
nem Viktor nem az ország, hanem a te és a bandád gazdagodása fejlődése áll le! =))
Zeta
Igen, le fog állni a további szabadrablás, mert nem a ti törvenyitek szerint fog hozzátok vándorolni a pénz. Lassan gyerek is vissza bujik az anyjába, a fák nem fognak teremni.
Arról mert nem beszélt, hogy nem a kis és középvállalkozásokat támogatják, ha csak nem fideszes, hanem a multikat , a bankokat. A multik mert kaptak tavaly 300 mrd támogatást, a hazaiak csak ennek kb.10 százalékát!
Nessy
@Zeta: Miközben "harcol a multik ellen", komoly kedvezményekkel csábítja ide őket!
Levendula
Milyen gazdasági fejlődés? Az összeszerelő gyárak nem fognak tovább fejlődni???
peterkelemen
Orbánéknak takrodó!!! Elég volt a népnyúzásból, milliárdos lopásokból és a szabadságunk veszélyzetetéséből!!!
peterkelemen
Magyarországon piti 4%-os GDP növekedés volt, ami az uniós pénzek nélkül még az 1%-ot sem érte volna el. Romániában 8.5% volt, ami ráadásul IMF hiteleket vett fel és nem orosz meg kínai kedvezőtlen hiteleket.
Pálinkás Pál
nemnem viktorka...ami megáll az a ti lopkodásotok...meg az érte kapott életfogyt lesz...Te annyi embernek léptél tyúkszemére hogy a világon nem lesz olyan hely ,ahonnan ne kaparnának elő...
quadrocopter
Ugye, hogy a hatalom - és zsebféltő fosás kihatással van az amúgy is beteg agy működésére?
papa.49
Az ország NEM HIBÁZIK TI MENTEK A KAPTÁRBA !!!
A vagyon meg visszaszáll az államra !!!
quadrocopter
A szülész hibázta el, amikor nem fojtotta meg ezt az idióta szarházit amint kiesett a világra!
papa.49
@quadrocopter: Csak kutya volt ott, az meg a placentát ette meg a csutigeci helyett !!!
Borsodi
Attól félek még mindig annyi agyhalott, birka van az országban,meg jönnek a tudathasadásban szenvedők a nagy Magyarok némelyik egy szót se tud Magyarul.Megválasszák nekünk újra ezt a diktátort.csak istenben bízhatunk,hogy nem nézi tovább az ön pusztítást.
1bitang
ÉN nem hibáztam el. Most is vállalom a kockázatot.
1bitang
@quadrocopter: Ne hibáztasd. Orvos, nem jós.
babp1982
Na hát ezt ugatom egyfolytában,nem véletlenül vásárol lölö barát minden szart meg,ha nem a Geci győz akkor hazdaságilag teszi tönkre az országot a felcsúti mocsok! Mi ez ha nem hazaárulás? Gecit és lölöt a sittre teljes vagyon elkobzással és probléma megoldva!
Clavigo
Ne aggódj Putris...meg leszel választva újra.
csipetke
Szerintünk meg ha végre eltakarodik a fidesz,és az eu-s pénzt nem lopja el senki,végre elindulhatunk innen a bányászbéka agyagos valaga alól felfelé...
Desischado
A lopásotok, az fog megállni! Szörnyű lenne ugye, kiesni a milliárdos pénzekből, mi?
terlasz
A családi vállalkozásod gazdasági fejlődése fog megállni G.!
Borsodi
Ha nem hibázzuk el ti ellesztek számoltatva,jobb életünk közbiztonságunk,normális nyugdíj,deviza hitelesek nem lesznek kisemmizve,gyerekeink ha tanulnak hasznukra is válik,nem kell menekülniük a saját Országukból.A fiatalokat megöltétek a diákhitellel,a szüleiket a deviza hitellel.Az öregeket meg az orvosi ellátással,mire bekerülnének műtétre,már lehet temetni.Ha viszont elhibázzuk és marad a fidesz országunk ketté szakad Borsod el putrisodik
evacica
@Clavigo: Hát ha tényleg ilyen ökör a magyar akkor igen és aláírja halálos ítéletét!!!
Ludmilla
ja,talán megáll a lopás,visszakerülnek állami tulajdonba a lopott holmik

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.