Kit nem fenygegetnek a választások? Soltész Miklós Emmi-államtitkár megnyugtató beszédet mondott Budapesten, az egyházakat ugyanis a Rákosiékéval egyenértékű fenyegetés fenyegeti.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Soltész és az Orbán nevű gazdaállata nagyobb fenyegetést jelentenek az országra, mint az esetleges ellenzéki hatalom az egyházakra.
justhpeter
Soltész és az Orbán nevű gazdaállata nagyobb fenyegetést jelentenek az országra, mint az esetleges ellenzéki hatalom az egyházakra.
Nessy
Soltész elvtárs! Manapság nem kell bezáratni a templomokat, mert vagy zárva vannak, vagy csak pénzért lehet bemenni hét közben!
Tapintatosan közlöm, hogy azok a templomok, amelyek Rákosi idején nyitva voltak egész nap a hívek előtt, ma zárva vannak!
Úgy mellékesen a prédikációt sem pártkatonák tartották, hanem papok, még ha "békepapnak" titulálták is őket. Ilyen mocskos uszítás sem volt.
nyanya001
Az a sok kis bogár a fejetekben az a legnagyobb fenyegetés.
peterkelemen
Az egyházak bűnösök, mert együttműködtek és együttműködnek Orbán velejéig romlott és aljas rendszerével. Felelősségre kell vonni azokat az egyházi személyeket, vezetőket, akiket közvetlenül felelősség terhel.
Sámannus
Aki a fenyegetést fenyegeti az védelmezi te vadbarom. Hol élsz te Moszkvában?
Perwool
…vannak-e garanciák arra nézve, hogy az egyházak nem avatkoznak be közvetlenül a politikai életbe, nem gyakorolnak közvetlen befolyást az államra? Ez a kérdés. (Parlamenti jegyzőkönyv, 1991. július 4.)
"Én úgy gondolom, hogy a mai magyar politikai helyzetben az, hogy az állam költségvetési támogatásban fogja részesíteni évente az egyházakat, az kifejezetten függőségi viszonyt teremt az állam, egyház viszonylatában. (Orbán Viktor parlamenti beszéde, 1991. július 4.)
Az egyházak csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet egyes szereplői közül egyeseket ellenségeknek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból."
/Orbán beszéd 1990-1994/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.