Közös nyilatkozatban áll ki a magyar kormány mellett öt Kárpát-medencei magyar ifjúsági szervezet és arra buzdítanak minden magyar fiatalt, hogy vegyen részt az országgyűlési választáson.

Az erről szóló nyilatkozatot kedden Budapesten írta alá Böröcz László, a Fidelitas elnöke, Dobsa István, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Ifjúsági Szervezetének vezetője, Fehér Szabolcs, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Ifjúsági Fóruma, Gubík László, a felvidéki ViaNova Ifjúsági Csoport és Oltean Csongor, az erdélyi Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) képviselői.

Ugyanakkor a nyilatkozat szerint arra is biztatnak mindenkit, hogy lássa el kézjegyével az az európai kisebbségvédelmi kezdeményezést.

A dokumentum szerint, a Kárpát-medence magyar fiatalsága elkötelezett, hogy megőrizze nyelvét, kultúráját, megvédje nemzeti önállóságát, megóvja a Kárpát-medence keresztény moralitását, a magyarság kulturális örökségét Magyarországon és a határon túl egyaránt.

Figyelmeztetnek arra:

a fiatalok döntésükkel évtizedekre meghatározzák, hogy milyen világban alapítanak családot, ezért felelős döntést kell hozniuk arról, hogy kik képviselik az ifjúságot a magyar Országgyűlésben.

Úgy vélekednek, hogy az európai migrációs krízisre adott válasz meghatározza Magyarország és az egész kontinens jövőjét – tartalmazza a nyilatkozat.

Böröcz István azt hangsúlyozta: minden magyar fiatalt arra kérnek, hogy támogassa Magyarország kormányát, annak érdekében, hogy folytatni tudja a megkezdett munkát.

Ugyanis a választás tétje: lesz-e olyan kormánya Magyarországnak, amely Európában kiáll a keresztény gyökerekre épülő Magyarországért – fűzte hozzá.

Dobsa István minden kárpátaljai magyar nevében megköszönte a magyar kormánynak az elmúlt években az ukrajnai magyarságnak nyújtott támogatását, amely létkérdést jelentett számukra.

Fehér Szabolcs ugyancsak azt hangsúlyozta, hogy 2010 óta felmérhetetlen mértékű támogatást kap Magyarországtól a vajdasági magyar közösség.

Hozzáfűzte, hogy a "kerítés" is nagy segítséget jelent, mert annak megépülése előtt a vajdasági magyarlakta településeken zúdult át a migránsok tömege. Ez pedig felborította az ott lakók életét – hangzott el.

Gubík László kifejezte örömét, hogy egy olyan erővel bíró politikai család, mint a Fidesz-KDNP fontosnak tartja az ifjúság ügyét. Ennek nyomán olyan folyamatok indultak el a kárpát-medencei fiatalság körében, amire jövőt lehet alapozni – mondta.

Oltean Csongor arról szólt, hogy a nyilatkozattal is be tudják mutatni Európának a magyar fiatalság határokon átívelő együttgondolkodását.

Ugyanakkor az a legfontosabb, hogy április 8. után is olyan kormánya legyen Magyarországnak, amely partnerként tekint az ifjúságra – hangsúlyozta.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kissé felnőttem
te meg már megszerezted végre a diplomát vagy mág még még Soha nem elég lassan nyugdijas korba érsz mert el sem tudnak tanácsolni tulkorosként amig lesz pénz kiállnak nem lesz kiszállnak erről is tudj
Ludmilla
a határon túliak pofázzanak otthon,ne a magyar adófizetők pénzéért korteskedjenek,rohadékok
papa.49
Nem kedves HATÁRON TÚLI FIATALOK OTTHON LEHET POFÁZNI, ITT KUSS, VILÁGOS !!!
Majd ha tesztek a pofázáson kívül valamit az országért esetleg akkor beleszólhattok !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.