Két évnyi nyomozás után szerda reggel német nyomozók és a TEK emberei Pasaréten letartóztatták Mario Rönscht, körözött fegyverkereskedőt és álhírterjesztőt, a gyűlöletkeltő szélsőjobboldali propagandát terjesztő Anonymous.Kollektiv és Anonymousnews.ru domainek működtetőjét.

Ezek több millió felhasználót elérő oldalak, amelyek orosz mintára terjesztenek gyűlöletkeltő tartalmakat, holokauszt-tagadó és relativizáló írásokat, álhíreket a közösségi médiában és az interneten. Rönsch orosz szerverről működtette a honlapokat budapesti otthonából.

Letartóztatták a német szélsőjobboldali propagandista-fegyverkereskedőt, aki két éve még a Parlamentben járt

Balról a második Mario Rönsch jobbikos asszisztensek és egy társával a parlament erkélyén 2016 márciusábanFotó: Compact Magazin

A nyomozók Rönscht gyanítják a Migrantenschreck („migránsrémület”) néven ismert online webáruház mögött is, amely több száz ügyfélnek értékesített illegális gumilövedékes lőfegyvert az elmúlt időszakban.

A Süddeutsche Zeitung szerint a tettenérésre nem messze a malajziai nagykövetségtől, Pasaréten került sor. A lap azt írja, a berlini ügyésznek nincs kétség afelőle, hogy Rönsch aktív fegyverkereskedő. Susann Wettley ügyész szerint megdöbbentő milyen kiterjedt hálózatot üzemeltetett a most lekapcsolt bűnöző.

Mario Rönsch neve szerepelt már a sajtóban – ő volt az a fegyvernepper, aki 2016 márciusában járt a magyar parlamentben a Compact Magazin kiadó egy képviselőjével.

(444.hu, MTI, Police.hu)

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Nincs itt semmi csoda, a gecinek csak bűnöző és más, keleti balhés cimborái vannak, (pharaon professzorok!) miért pont egy fegyverkereslkedő ne lenne?
Kövér vajon honnan szerezte be a palotaőrség fegverzetét?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Nincs itt semmi csoda, a gecinek csak bűnöző és más, keleti balhés cimborái vannak, (pharaon professzorok!) miért pont egy fegyverkereslkedő ne lenne?
Kövér vajon honnan szerezte be a palotaőrség fegverzetét?
teuton
@Shikari: Analfabeta! Törvenykönyvröl hallottal mar? Büntetendö az, ami benne van es amit a cikk is ir, csak te nem tudod elolvasni. Egyebkent a gyülöletbeszed is büntetendö, ha eddig meg nem tudtad volna, ezert vigyazz a szadra! Ja, ezert mersz csak itt nicknevvel mocskolodni? Gerinces dolog...
Pálinkás Pál
@teuton: Ha a gyűlöletbeszéd büntetendő,miért nincs a sok rohadt muszlim sitten még?? Tudod ,akik a keresztények kiirtásáról pofáznak??!
simmering73
Épp most néztem az rtl híradón az álhír terjesztő kormányt aki a médián keresztül sugallja a migráns támadások hírét. Ezekről mind kiderült, hogy hamisítványok, leginkább Amerikában helyi támadásokról készült felvételek és még nem átallotak aláhamisitani allah akbart is. Félelmetes mi folyik itt. Azt is bemutatták, hogy milyen egyszerűen lehet kideríteni a kép vagy felvétel forrását. Persze nem az eccerű Bözsinéniéknek.
quadrocopter
@Shikari: Dühöngsz, Szopacsova Nyikorogna, dühöngsz? Érzed a végeg? Az enyémet nem érzed?
kereső
A kép 2016 márciusában készült. Mit kerestek ennek az embernek a társaságában a jobbikos asszisztensek? Cuki mi?
surdilloFUJT
@Shikari: te meg a szartúró orbáncsicska vagy agyhalott!!!
teuton
@Shikari: Habzoszajjal dühöngö kis analfabeta skizofrenem! Ne nagyon nezz tükörbe, mert meg jobban elvadulsz - magadtol! Foglalkozz inkabb magaddal es a sajat orszagod helyzetevel, ami a böffeneseidböl itelve nem MO, hanem valami kellemes diktatura!
teuton
@Pálinkás Pál: Pofazni csak te pofazol itt, de ha valami kevetni valod van valaki ellen, akkor jelentsd fel... De nomen ist omen, te csak pofazol itt bepalinkazva... Ha pedig majmot emlegetsz, ne nezz tükörbe!
teuton
Nem furcsa egy kicsit, hogy egy MO-on bujkalo, Europol altal krörözött neonaci bünözöt a magyar rendörseg es TEK 2 evig nem talalt meg, de a nemetek igen?
Pálinkás Pál
@teuton: elgurult a gyógyszered??? csengess az ápolódnak!
teuton
@Shikari: ??? Eddig liberalisokrol volt a remalmod! Mostmar azt sem tudod, mit beszelsz? Sulyos eset vagy!
teuton
@Shikari: Okoskodj csak Magyarorszagon es ne üsd bele az orrod olyan dolgokba, amikhez nem ertesz! Különösen semmi közöd nincs külföldi orszagokhoz, csak olyanokat firkalj, amiert fizetnek! Egyebknet pedig ha a szamokat ismerned, akkor lathatnad, hogy Merkelnek a koalicioban valodi 2/3-a van, nem pedig 25%-kal 2/3 (köszönhetöen a fidesz valasztasitörvenyenek!), mint Orbancodnak...
teuton
@Shikari: Merkelt 4 evre ujravalasztottak. Mar tavaly!!! Latom, olvasni meg nem tanultal meg, csak baromsagokat idevakarni apropenzert... De mi közöd NEKED Merkelhez? Te csak nyalj tovabb Orbannal!
teuton
@Shikari: Mjad ha nemetül tudsz irogatni akkor üsd az orrod nemet dolgokba. en egyenlöre magyarul irok, ha analfabetakent nem is tudod elolvasni... Es NEM TE szabod meg, mit irhat es mondhat egy magyar, mert NEM TE döntöd el, ki a magyar! Nekem az öseim mar III. Belatol nemesseget kaptak, te meg azt sem tudod, hol ki volt a Havasalföldön született nagyapad!
kokopelli
@teuton: Hátha még rendesen lefordították volna a "Schreck" szót! ;-)
teuton
@Shikari: Na en arra nem lennek büszke, amire TE, hogy a birkak vannak többsegben! Amit te viszont szolasszabadsag alatt ertesz, az sima gyülölködes... Ebben jol teljesitetek! De azert azt meseld mar el nekem, hogy hany ujsag van kormanykezben Nemetorszagban es hany üzleti alapon magancegtöl müködtetet? Milyen ujsagokban hirdet a kormany es tol zsebekbe milliardokat? Ugyanez Magyarorszagon? Ja, illibeknel el sem kepzelhetö, hogy a kormany semleges, es nem avatkozik bele sem mediakba, sem az üzleti dolgokba... Talan emlits nehany kormanytagot vagy rokonat, haverjat Nemetorszagban, aki a husosfazek közeleben gazdagodott meg! Meg olvasd mar vissza a SAJAT vakarmanyaid, hogy ki szemelyeskedik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.