A főpolgármester szerint a kormány és a fővárosi városvezetés minden "kiszínezett történet" és valós vita ellenére nagyobb eredményeket ért el, mint amilyeneket a korábbi évtizedekből fel lehet mutatni.

Tarlós az elmúlt nyolc év eredményeit sorolta
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Tarlós István csütörtökön a Budafok kocsiszín átadás előtti bejárásán újságíróknak nyilatkozva példaként említette

a 4-es metró befejezését, a 3-as metró felújítását, a húsz éve halogatott árvízvédelmi munkák elindítását, a szennyvízcsatorna-hálózat csaknem 100 százalékos kiépítettségét, a Margitsziget-projektet, továbbá a BKV-járművek jelentős állománycseréjét, amelynek keretében az autóbuszok és a trolibuszok, valamint a metrószerelvények jövőre teljesen kicserélődnek a 2010-es állapothoz képest, a villamosoknak pedig több mint 30 százaléka újul meg.

Németh Zsolt, a Fidesz helyi parlamenti képviselője és egyben képviselőjelöltje egyetértett abban, hogy példás volt a főváros és a kabinet együttműködése, amire szerinte a dél-budaiak a jövőben is rá vannak szorulva, elsősorban a közösségi közlekedés területén.

"Hiszen fejlődünk, nagyon sokan költöznek be Dél-Budára, és ha nem haladunk a közösségi közlekedés területén együtt ezzel a fejlődéssel, akkor problémák lehetnek"

- fogalmazott, hozzátéve, a helyi önkormányzatoknak az oktatás, az óvodai ellátás és más közszolgáltatások területén is komoly kihívást jelent a városrészek bővülése.

Tarlós István a Budafok kocsiszín felújításáról szólva kifejtette, két új nagy karbantartócsarnok épült fel, továbbá egy fedett tároló, egy kétszintes épület az üzemeltető személyzetnek, valamint megújítottak egy régi épületet, ahol a nosztalgiaszerelvények kapnak majd helyet.

Emellett a budafoki remiz körüli valamennyi megálló akadálymentessé és részben fedetté vált, a Fehérvári út és a Mezőkövesdi utca kereszteződésében pedig jelzőlámpákat helyeztek el a gyalogosközlekedés megkönnyítésére – mondta a főpolgármester, aláhúzva, hogy a beruházás gyakorlatilag befejeződött, a műszaki átadás megtörtént, a használatbavételi eljárás pedig még idén véget ér.

A városvezető megköszönte Németh Zsolt Dél-Budának nyújtott segítségét, és arra kérte a helyieket, hogy a választáson is támogassák a kormánypárti politikust.

"Az én munkámat is megkönnyítik vele, amit a budapestiek érdekében eddig tudásomhoz, képességemhez és lehetőségeimhez mérten végeztem"

- fogalmazott a főpolgármester.

Németh Zsolt szerint a felújított kocsiszín a mai kornak megfelelő színvonalú munkavégzést tesz lehetővé, az épület pedig a jövőben akár komoly építészeti díjat kaphat. Hangsúlyozta, a beruházással lényegesen csökken a környező lakóházakat érő zajszennyezés.

A kormánypárti politikus szólt arról is, a Dél-Budát is elérő fonódó villamoshálózat új, akadálymentesített szerelvényei a mozgáskorlátozottak mellett a kismamák és az idősek közlekedését is segítik, vagyis családbarát módon üzemelnek.

A Fidesz képviselőjelöltje felhívta a figyelmet arra, hogy az 1-es villamos hamarosan eléri a kelenföldi vasútállomást, a fonódó villamoshálózat további fejlesztéséhez pedig négy budafoki megálló akadálymentesítésére kérte a főváros támogatását. Németh Zsolt emlékeztetett, a kerületet érintő metrófejlesztések tervezése is megkezdődött, azok megvalósítását pedig szerinte a tervezett centrumkórház fogja kikényszeríteni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Nessy: A magyarázkodás 10 X hosszabb a valós eredményeknél ...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Ne felejtsük el, hogy ezek a figurák nem egyszerűen hatalmon akarnak maradni, hanem az életükért futnak. Nem fizikailag, mielőtt valaki elkezd hörögni. De nem bukhatnak, annak az árát már nem tudják megfizetni. Ha mégis buknak, nem ellenzékbe kerül a legtöbb, hanem börtönbe.
papa.49
@Nessy: A magyarázkodás 10 X hosszabb a valós eredményeknél ...
Nessy
@Eladott Ország: Ameddig Polt és Handó a helyükön vannak, addig nem!
cikicakk55
Ha azokat magyarázta volna el,amik tényleg sikeresek és korrupciótól mentesek voltak,nem hinném,hogy ki kellett volna nyitnia a száját. Minden ami épült a 8 év alatt 3x annyiba került az országnak,mint bár hol,bár melyik másik országban. Nálunk egy km autópálya árából az Osztrákok például 10km-est csinálnak és az 10 év múlva sem lesz kátyús, és töredezett Nem kell egy év múlva már toldozni,foldozni. Gondolom a kastélyaikat már nem olyan ingatag alapanyagból építették. Tarlós jobb lenne ha inkább hallgatna,mert csak égeti magát és hergeli a népet.
Lepényleső
...egy darab egyszavas mondatban,kizsákmányolás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.