A magyar gazdaság zászlóshajója az autóipar, amely tavaly már nyolcezermilliárd forint termelési értéket állított elő, napjaikban 175 ezer embert foglalkoztat – mondta Szijjártó Péter csütörtökön Békéscsabán, a Csaba Metál Zrt. új üzemcsarnokának avatásán.

A külgazdasági és külügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy az ágazat továbbra is dinamikusan bővül, már az idei év eddigi adatai is 10 százalékos emelkedést mutatnak.

A miniszter felavatta a nagy nyomáson előállított alumínium autóalkatrészek gyártásával foglalkozó Csaba Metál új békéscsabai gyártócsarnokát és jelképesen a szeghalmit is. Az összesen 5,7 milliárd forintos beruházáshoz 1,3 milliárd forint kormányzati támogatásban részesült a cég.

Szijjártó Péter bejelentette, hogy a Csaba Metál további 3,7 milliárd forintos fejlesztést tervez, amelyhez várhatóan újabb 1,3 milliárd forintos támogatásban részesülhet.

A zrt. békéscsabai telephelyén 4000 négyzetméteres, a szeghalmi gyártóbázison pedig 3500 négyzetméteres gyártócsarnok épült, valamint számtalan ipari robottal és fémmegmunkáló berendezéssel bővült a nagynyomáson alumínium alkatrészeket gyártó társaság. A beruházással 165 új munkahely jött létre.

A miniszter szerint immár a magyar érdekeltségű cégek is képesek helytállni a világpiacon, ezt példázza, hogy a Csaba Metál Zrt, alkatrészei megtalálhatók például a Jaguár, az Audi, a Mercedes típusú autókban is.

A miniszter Majoros Bélával, a társaság tulajdonos vezérigazgatójával megállapodott abban is, hogy 77. -ként a Csaba Metál Zrt. is csatlakozik a kormányzat stratégiai partnereinek sorába.

Majoros Béla felidézte, hogy 25 éves múltra visszatekintő cégében az intenzív fejlesztés időszaka 2010-ben kezdődött, az akkori 4,7 milliárd forintról az idén közel 18 milliárd forintra nő az árbevételük, dolgozóik száma 467-ről 980-ra emelkedett.

Vantara Gyula, Békéscsaba és környékének országgyűlési képviselője (Fidesz) példaértékűnek nevezte a cég töretlen növekedését. Mint mondta, a társaság már nem csak békéscsabai, de regionális szinten is meghatározó vállalattá vált.

Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere (független) a Csaba Metál Zrt. és a kormány kiváló együttműködését méltatta, és mint mondta, hasonlóan jól együttműködik a városi önkormányzat és a kormány is.

Hangsúlyozta: Békéscsaba fejlesztésére a kormány az átlagosnál jobban odafigyel hiszen a Modern városok program keretében már épül az M44-es gyorsforgalmi út, de napirenden van a békéscsabai repülőtér bővítése, valamint a vasútállomáson egy konténer terminál megépítése is.

A Csaba Metál Zrt. értékesítési nettó árbevétele 2017-ben meghaladta a 15,2 milliárd forintot, 2018-ra 17,9 milliárd forintot terveznek. A tavalyi adózott eredmény 1,592 milliárd forintot ért el, az idei terv pedig 2,246 milliárd forint.

Forrás és címlapi fotó: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Büszkék is vagyiunk, mint bedogozók a nem magyar Opelre, a nem magyar Suzukira, a nem magyar Mercire, szóval mire is?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Faszikám nyolc ezer milliárdot vontatok ki a gazdaságból, és eltűnt. Nem kéne ilyen bagatell dologgal kiállni, mert ti ahhoz nem tettetek, csak és kizárólag elloptatok.
Amit te most hadoválsz annak az ellenkezője amit csináltatok.
Ti ebben az országban csak térköveztetek, kriptákat építettetek, szép ravatalozókat, templomot, stadiont és csarnokot, két háromszoros áron. a népünket kihagytátok mindenből amiben dönthettek volna. Mindent leraboltatok, ami működött.
Ismerd legalább el azt, hogy Kósa haverod nincs nagy formában, azért vagy te oda elküldve, mert együtt kavartátok a sz@rt 2010-ben is, amikor kiqúrtatok a forinttal.
quadrocopter
Büszkék is vagyiunk, mint bedogozók a nem magyar Opelre, a nem magyar Suzukira, a nem magyar Mercire, szóval mire is?
Clavigo
Zászlóhajó,,zászló-anya... magán nyugdíj,, " Kvesztor ",-és a többi,,földek,trafikok,,Balaton,,kötvények,, devizások,,,,,,, Szijjas,,elmehetsz a qrva @nyádba,,a rihes Gazdaállatoddal együtt.
nihil
Összeszelő ország vagyunk.
Azzá silányítottak bennünket.
Vérbuták.
De ugyanazért a szlovák összesszerelők egyharmaddal többet keresnek.
Mentek a picsába!
quadrocopter
@durbincs: Látod, mekkora ökör vagy, csicska?
Az írás neked beszéd?
Mert buta vagy!

Mit akartál kinyögni, román "migri"?

Látod barom, piti trükkel etetnek meg téged, mert buta vagy! Lesül rólad a primcsiség!
Bruhahahahah...hihihihi..

Gatyaturkesz volt már?
Szádba is jutott?
Szőrszálakkal, csicska?
Matyar még nem menni stupid?
Ha megsimizik buta fejed, akkor elköpöd magad, csicska?

(Nyomd a lájkot magadnak, értelmestől úgy sem kapsz!)
namihami
Akkor hogyan engedhettek egy másik hülyét a Mercedes gyár elé az autóipar ellen lázítani? Melyik idióta nem kommunikált a másik hülyével?
papa.49
Szopottszar te még nem tudod mert nincs eszed se ezeket az üzemeket 2 hónap alatt hidegre lehet bontani , oszt. akkor mehetünk a só hivatalba az üres csarnokokkal !!!
papa.49
Oszt. a ,,gyorsnaszád, tengeralattjáró lesz !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.