Durva kijelentést tett szerdán a romák integrálódásával kapcsolatban Lázár János kancelláriaminiszter, egy nappal később pedig Setét Jenő, a roma jogvédő aktivista üzent a miniszternek. Kemény kijelentést tett szerdai utcafórumán Lázár János. Beszédében a bevándorlók betelepítésével kapcsolatban kijelentette, hogy “600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni”, majd ennek …

Forrás: olkt.hu
Feltöltő: toma33
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A Setet Jeno egy nagyon jo fej roma vezeto, de nem hiszem, hogy mindent le kene neki nyelnie, amit roluk allitanak a vezetok, es egyenlosegjelet tesznek a hazai ciganysag es a menekultek kozott.
Asszem, o csak a minimumot hozta, amit megtehetett...
Szoval tenyleg olyan biztos abban a maffiabanda, hogy flori ossze tudja terelni azt a 600 ezer roma szavazot?
En mar regota nem...
Eriksson
Setét úr ezzel a kirohanásával nagyot lendített a cigányok helyzetén.
Gondolom én...
karma1
Hova lehetne meg jobban beledongolni a romakat a foldbe? Nem eleg a jobbikosok rasszizmusa, meg a sajat fajtajuk is irtani akarja oket? Mert orban sem egy viking...
Eriksson
@karma1: Ezt mondta Lázár egy utcafórumon:
„Ha egyszer beengedjük őket, akkor el fogják foglalni azt a helyet, ahová bejönnek. Onnantól kezdve az egy mese, hogy lehet integrálni, meg majd barátkozunk, meg majd olyanok lesznek, mint mi; nehogy elhiggye valaki. 600 éve élünk együtt a cigányokkal, és mind a mai napig nem tudtuk őket integrálni, hogy beszéljünk világosan. Akkor hogyan tudnánk integrálni olyanokat, akik egy másik világból, egy másik kultúrából, másik identitással jönnek ide? 600 év múlva sem jutunk egyről a kettőre.”

Itt elsősorban a bevándorlókról beszélt Lázár, a cigányokat csak példaként említette. Nem érzek benne semmiféle sértést.
Setét úr hiperérzékeny. Mondjuk akkor nem, ha kunyerálnak az államtól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.