Már több mint 11 ezren lájkolták és háromezren osztották meg a szívmelengető fotót.

Két budapesti rendőr önzetlen jócselekedetétől hangos ma az internet

Egy járókelő kapta lencsevégre, ahogyan két rendőr egy idős bácsi segítségére siet. A zöld jelzés túl rövid volt ahhoz, hogy a bácsi átérjen a zebrán, szerencsére két járőr pont kiszúrta, és segítettek neki átkelni.

Egyikük leállította a forgalmat, társa pedig átkísérte az idős embert. A posztoló szerint a csúcsforgalom ellenére senki nem dudált és nem szitkozódott.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Főlökött
No ezen szolgálatban lévő járőrpár mit csinált ? Szolgált és védett. Korrektek, sok - sok ilyen járőrpárra lenne szükség a yardon. Gratula !

Persze az előzőknek is, melyek ha jól rémlik 7 perc alatt futárkodták el, az életmentő gyógyszert a kislánynak.
Végre nem csak rossz, hanem olyan híreket is kapunk, mely pozitív és megbecsülésre-köszönetre ad okot !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Főlökött
No ezen szolgálatban lévő járőrpár mit csinált ? Szolgált és védett. Korrektek, sok - sok ilyen járőrpárra lenne szükség a yardon. Gratula !

Persze az előzőknek is, melyek ha jól rémlik 7 perc alatt futárkodták el, az életmentő gyógyszert a kislánynak.
Végre nem csak rossz, hanem olyan híreket is kapunk, mely pozitív és megbecsülésre-köszönetre ad okot !
mackoka46
Az a járókelő lehet a fidesz propaganda osztályán dolgozik közpénzből.
Diktatúrákban ez így szokás.
papa.49
@mackoka46: A fene tudja miért nekem is hasonló jutott eszembe, valahogy most úgy bő féléve nagyon elszaporodtak az ilyen és ehhez hasonló esetekkel !!!
Azt szeretném ha ez mindennapos lenne, de a kisördög azt súgja ez csak PIÁR volt nem egyéb !!!
Főlökött
Nagyon halkan megjegyezve, tele a tipellőm a politikai acsarkodással, sár dobálással. Vélelmezem ezen és a kislányos - gyógyszeres történet sem a politika, illetve párt hovatartozás függő történet volt, hanem az emberségről és a járőrök munkájáról - ténykedéséről szóló történet.
Szerintem ebbe ne vigyük már bele a politikát, mivel nem ide való lenne. Mindkettő elismerésre méltó, simán - függetlenül köszönetet kiváltó ténykedés volt a részükről, teljesen politika mentesen. Nem lett volna kötelező megtenniük, autózhattak volna tovább, nem érdekelve sem az egyik - sem a másik érintett személy problémáját, de Ők nem így tettek, hanem vették a fáradságot és segítettek, megálltak és ténykedtek elismerhető módon.

Nehéz ezt simán megköszönni ? Nem hiszem...
görbetükör
@Főlökött: Sajnos nem lehet simán megköszönni, megjegyzés nélkül. Mert a szabályok, a törvények, a körülmények nem az ilyen hozzáállást szorgalmazzák, sőt mindez ellenére történik.
Kezdve azzal, hogy ilyen széles átkelőn miért tart rövid ideig a zöld jelzés...
papa.49
@Főlökött: Igazad van, nem véletlen az első bejegyzésedre adott lájk sem meg a mostani se, szeretném elhinni hogy EMBERSÉGBŐL cselekedtek így !!!
De nem zárhatom ki az én verziómat sem, mert elég sok negatív tapasztalat van az egyéb nem választási időkben lezajlott események miatt !!!
Főlökött
Valahogy szívesebben olvasom az ilyen híreket, mint azt, hogy melyik párt, melyik nemes képviselője, milyen hasba-akasztós dumával jön elő ismét.
Illetve melyik Playmate-je -> játszótársa az éppenn regnáló - hírtelen jött arisztokratának, milyen képet posztol magáról, avagy milyen véleménnyel bír, mivel az általa leírtak, számomra valahogy nem mérvadóak.
Szóval szívesen olvasok inkább ilyen megnyilvánulásokat és tiszteletet és megbecsülést kiváltó tényeket, mint azt, hogy épp ki és milyen keblet - feneket, avagy más küllemét, hogy és milyen pozícióban villantotta, avagy összedölt a net - és - a facebbok, mert az érintettnek betörött a körme...
Valahogy emberibb és jobb a fent említett hír, ezen felsoroltaknál, szerintem :)
levarosbukta
Én is marhára örültem tegnap a rendőrök segítőkészségének amikor kéklámpa szirénával megállítottak csak hogy közöljék velem hogy az autó forgalmija egy hónap múlva lejár. Aztán még hab a tortán hogy népes nézőközönség előtt még meg is fújatták velem a szondát.
quadrocopter
Ez igen, nem mint a diákokat és újságírókat 50.000-re bírságolós pótcselekvés!
Főlökött
@görbetükör: Elautózhattak volna, megállás nélkül ? -> igen.
Megtették ? -> nem, megálltak, megállították a forgalmat és segítettek.
A rövid jelzés a hibájuk lenne ? -> nem hiszem, az út kezelője, a forgalom irányítás hibája. De Ők viszont egy haladó közlekedőt vettek figyelembe, nem egy bottal közlekedő, idős embert, tehát nem lehet ezen időre állítani a rendszert, mivel ez kirívó eset volt.

A másik esetben ugye a hozzátartozó kérte, megkereste a yardot, hogy gond van, a gyereket elvitték, az életmentő gyógyszere pedig véletlenül ott maradt. Hát az, hogy 7 perc alatt ott lett a gyógyszer, valahogy számomra nem hoz elő olyat, hogy bármilyen megjegyzést kellene tenni, a szimpla 'köszönöm' gyanánt.
Egyik sem lett volna kötelező ténykedés, sőt, el is mehettek volna, hogy más dolguk van, de nem tették és tették amit tettek, mely szerintem mindkét esetben elismerésre méltó ténykedés volt. Úgy tűnik számomra, ezen járőrpárokat még nem darálta be a rendszer, szorult Beléjük nem kevés emberség és segítő szándék, megjegyzés nélkül. Szerintem sok - sok ilyen járőrre lenne szüksége a yardnak !!!
Főlökött
@quadrocopter: Én is rugóztam ezen, de mivel engedéllyel ment a buli, így valahogy érdekes a történet, mivel a békamenet résztvevőinek viszont nem küldtek 50.000.-Ft-os csekket :). Ha csaknem egy hergelős valami volt ez az egész, szerintem ha tényleg igaz, akkor is csak egy határozat, mely megtámadható :) Nem kicsit.
Olyan mint a közterület-felügyeletesek bírsága, melyről még a Tarlós is azt mondotta, ki ne fizessék!
Ez a tipikus esete annak, hogy valakit valahova benyomnak, hogy legyen állása, de közben tudatlanul ténykedve tesz olyanokat tudatlanságában, mely törvénysértő és még fel sem fogja - fel sem tudja fogni, mivel - mitagadás, buta hozzá. Jelen állapotokban, még felelősségre sem vonják, max. áthelyezik egy másik vezető beosztásba, mondván 'leváltottuk' -> így az érintett belenyugodva suhan tovább...a kimagasló 'értelmiségi' pedig dorbézolhat tovább, de már más pozícióban, míg ott is kitellik a 'becsülete'. Ezt a világot éljük, jelenleg...
Főlökött
@levarosbukta: Én sem szoktam inni, főleg amikor vezetek, mert kilötyögne :)

Engem is figyelmeztettek, hogy a műszakim lejár 1,5 hét múlva, mondtam nekik, köszike, tudom - már bejelentettem műszakira..., tájékoztattak, nehogy elfeledjem. Ne úgy járjak mint annó az Öregem, 1,5-2 éve lejárt jogsival suhant, amikor megfogták.
Ha jól tudom, ki van adva, hogy minden ellenőrzéskor szondáztatni kell mindenkit. Ez is benne van a pakliban :) Még az a szerencse, hogy nálam a kv.-t nem mutatja ki, mert akkor kiakadna. Amúgy viszont úgy vagyok ezzel, "Kegye János: „A széklábat is megfújom”", ha a yard kéri :) :)
quadrocopter
@Főlökött: Nem tartom teljesen idiótának és szakmai analfabétának a pintérséget, ezért úgy gondolom, ,hogy tudomásuk van a határozatok bíróság előtti megtámadhatóságáról, csakhogy pont az a céljuk, hogy felesleges torturának tegyék ki a delikvenseket!
Ez az igazán aljas, geci húzás!
levarosbukta
@Főlökött: Okés, az rendben van. De minek ehhez kéklámpa sziréna? Had lássa, hallja mindenki mi? Majd szívinfarktust kaptam, azon agyalogtam míg kiszálltam az autóból hogy mi a jó fenét csinálhattam azon a kb. 300 m-en míg mentem az autóval. Kérdeztem is tőlük hogy mit csináltam? Erre mondja a fazon hogy semmit, de tudom-e hogy lejár a műszaki egy hónap múlva? Különben is a szonda akkor került elő mikor mondtam nekik, hogy "szegény öreglány - és itt megtapogattam a kocsi tetejét - sajnos a bontóba kerül, leszolgálta az idejét" :)
vladimir putin
Az utca túloldalán történt motozás során előkerült a zsebéből egy ellenzéki röpcédula, ezért előzetes letartóztatásba helyezték.
Pálinkás Pál
Azért érdekes dolog ez...még jó hogy szentté nem avatjátok a fakabátokat,mert azt tették amit a világ civilizált felén minden rendőr megtesz,kötelessége!! Ugyanis a rendőr köteles minden vészhelyzetet elhárítani,ezt meg méltán nevezhetjük annak...az más kérdés hogy itthon ez kirívó esetnek számít,mert a trafipaxozáson,emberek vegzálásán kívül nem igazán alkalmasak semmire...Egyszóval,az eset dícsérendő...de semmi extrát nem tettek bele munkakörí kötelességükön kívül!!! Ezt csak a tisztánlátás kedvéért írtam le...!
terlasz
Ez szép emberi gesztus, de nem állhat mellette minden alkalommal rendőr, ha át akar kelni a zebrán.
nezelodo
Tudja a jard, hogy ha ezt csinálja jobban jár, mintha valamelyik fideszes politikus kölkét mérné be kilencvennel a város sétálóutcáján, mert így az ő állása és a főnökéé is megmaradhat.
vukkocska
Mert ő nem TEK-es volt, hanem járőr. Ők ilyenek. :)
iluminati
@Főlökött: Igen ki adták parancsba nekik ugyan úgy mint azt hogy ha nem büntetnek nem hiszik el nekik az izomagyú vezetői hogy nincs szabálysértés...ezért néha kreálnak...
nihil
Nem akarom kisebbíteni az érdemüket, de én is megálltam már feltartva sort, hogy átkísérjek egy vak embert.
Nem a hírverésért tettem, csak úgy, mert egy geci vagyok, aki feltartottam a sort, és dudáltak. Sokan. Sokszor. Sokáig.
Senki nem ment át a zöldön, mert én feltartottam a sort.
És újra megtenném, hogy feltartsam a sort.
Mert én így tolom.
nihil
Egy geci vagyok.
De van különbség geci és geci között.

Akkor most beszéljünk a gecikről.
Akarsz beszélni róla?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.