Sértve érzi magát a köztévé, mert a Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria elmarasztalta az ellenzéki meghívottak hiánya miatt.

A közmédia szerint "sérti a szabadságukat", ha ellenzékieket is be kell hívniuk

A 80 milliárd forintból, az adófizetők által fenntartott médiaszolgáltató alkotmányossági panaszt nyújtott be.

A Duna Médiaszolgáltató „vélemény- és sajtószabadsághoz fűződő jogát” sértette meg a Nemzeti Választási Bizottság és a Kúria, amikor megbüntette, mert a reggeli műsorban hosszú időn át csak kormánypárti politikusok szerepeltek, és például a Jobbikból annak ellenére nem kérdeztek meg senkit, hogy a meghívottak rendszeresen szidalmazták az ellenzéki pártot

– idézi a hvg.hu a Szalai Krisztina ügyvéd által jegyzett alkotmányossági panaszt, amellyel az ünnep után, kedden foglalkozik majd az Alkotmánybíróság egyik tanácsa.

Az intézmény úgy gondolja,

nem várható el a médiaszolgáltatótól, hogy egy adott üggyel kapcsolatban valamennyi létező álláspontot felderítsen, nem kötelezettsége, hogy minden egyes nyilvánosságra hozott véleményt, azok képviselőivel együtt megjelenítsen.

Azt is hozzáteszik,

„Az egyes véleményeknek, és nem azok képviselőinek kell a médiatartalomban megjelenniük, így több, azonos vagy nagyban hasonló vélemény megléte esetén a szerkesztő választhat valamely nézet több képviselője közül, akit az adott műsorszámban szerepeltet, vagy akinek a véleményét maga tolmácsolja.” Vagyis „a kiegyensúlyozottsági követelmény nem biztosít senkinek alanyi jogot a médiában való közvetlen megjelenésre”.

Április 3-án derül ki, hogy a Salamon László alkotmánybíró vezette öt tagú tanács foglalkozik-e a panasszal.

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mézike
@Horizont: Hátha el is fognak menni! :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@Commenter: Csak akkor tűnik el, ha vesztett a fidesz. Egyértelmű, hogy fizetést kap ezért.. Napi 8 órában átlag 2-3 percenként posztol... Ha elfogy a lé, akkor Durbincs sem lesz..:)
Commenter
@SystemError: de ennyire alja módon? Mint egy analfabéta!
SystemError
@Commenter: Nem "mint", hanem az! @durbincs: egy analfabéta!:) Persze közben büszke magyar, csak írni nem tud az anyanyelvén :) A fogalmazás a szellemi képessége miatt van, arról nem tehet szegény..:)
SystemError
@durbincs: Analfabéta nagy-magyar? Lájokltad ma már a lájkodat? Elfogyott a szipú? Meglocsoltak ma rendesen? :)
evacica
Normális vagy Öcsi?! Kinek a pénzén működik a közmédia? nem az összes adófizető pénzéből? Ideje már, hogy kivonjanak a forgalomból benneteket, ti csak ártotok ennek a hazának!!!Tolvaj hazug banda!
cikicakk55
Egy normálisan működő tv- nek pont az lenne az érfeke,hogy a műdoraiat minél többen nézzék. Már pedig sz állandó egyoldalú tájékoztatás hamar unalmassá válik. Nincs benne egy jó kis vitaműsor. Csak az állandó ócsárlása az ellenzéknek anélkül,hogy ők is elmondanák mit miért tedznek? Nem véletlen,hogy az M1, az Echo, és a Duna tv nézői a teljeden elszegényedett emberek nézi,bár inkább csak halják. Aki megteheti az vedz egy mádik csomagot és nagy ívben elkerülik ezt a 3 adót. Én például,ha elérnék oda,hogy már nem tudnám fizetni a netet és a családi cdomagot a tv- n akkor inkább be sem kapcsolnám. Szerencsére valamikor még megtehettük,hogy a fizetédünk mellett könyveket is vegyünk,igaz antikváriumokban de tv helyett olvasnék. Engem csak az bosszant,hogy a kereskedelmi csatornák eltartják magukat,ezek meg a " köz" szóval visszaélve,a közpénzből működik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.