Újabb hangfelvétel került a Magyar Nemzethez. Az hallható a lap szerint, hogy fiktív kampányrendezvényeket akart lepapíroztatni az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke.

Balogh János egy ibrányi rendezvényszervezőt akart rábeszélni arra: adjon számlát arról, hogy színpadot, hangosítást biztosított különféle szabolcsi helyszínekre szervezett kampányrendezvényeken.

Balogh azt mondja, hogy

„nyilván több településen kellene csinálnunk kampányt papíron. Papíron. Nem kell megcsinálni semmit.”

Két rendezvényt kellett volna kiszámlázni, ezek után Balogh az ÖRO számlájáról 3,5 milliót utalt volna át. Egészen aprólékosan elmondja mindennek a menetét és azt is, hogy az elnök úrral egyeztetve van.

Az is hallható a hangfevételen, hogy ez nem egyedi módszer, a pestiek 10-12 százalékért csinálják, majd bevallásos jelleggel elárulja, ő is számlázott régen, de fél áfáért, mert akkor még 25 százalékos volt a kulcs. A rendezvényszervezőnek ebben az esetben 15%-ot kellene visszacsorgatni.

Miután nem nagyon áll kötélnek a szervező beindul az alkudozás, 500, majd 600 ezer forintot ígér Balogh.

„ha ötszázat kapol kereken? Hármat visszahozol nekem. […]Gondold át, figyelj ide, lásd, hogy nem szarrágó vagyok, akkor kapol hatszázat. Tisztán. De hidd el nekem 12 százalékkal csinálják Pesten.”

A felvétel politikai kanyart is vesz, az MSZP-közeli Balogh nem is tagadja szocialista kapcsolatait, de egyéniben a 2-es Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választókerület fideszes elöltjét, Vinnai Győzőt támogatja, mivel súlytalannak tartja a Demokratikus Koalíció színeiben induló Helmeczy Lászlót és a radikalizmusát hátrahagyó Jobbikot.

Hangfelvétel: fiktív számlákból kampányolt volna a roma vezető

A lap szerint kampánytevékenységre kell többek közt a pénz, feltehetően a Fidesz jelöltje mellett, és valószínűleg a lepapírozott összegből.

A Magyar Nemzet megszólaltatta a rendezvényszervezőt is, aki elmondta, nemet mondott Balogh ajánlatára, és ahogy korábban, úgy ezután sem fog fiktív, teljesítetlen rendezvényekről számlát kiállítani.

A lap feljelentést tett az ügyben a rendőrségen.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MNO)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Az ellenzéknek már régen ki kellett volna szólítania az embereket Orbánék ellen országszerte az utcákra. Így neki menni egy ilyen tömeges csalásokra felépített választásoknak bűn. Ez olyan mintha az ellenzék lábait levágnák egy futóverseny előtt: értelmetlen azon izgulni ki fog nyerni, emrt előre borítékolható, hogy az nyer, akinek még van lába.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@cikicakk55: Remélem érik a méretes pofára esés a csutigörénynek !!!
quadrocopter
@durbincs: Matyar nem menni, butaság gyöngye? Anyád tudja, hogy egy pondrót etetett?
Bánja, hogy nem a kiskutyákat hagyta meg helyetted!

Megnéznéd, meg is fogdosnád, szádba is vennéd, mi?
Mit akartál kinyögni, román "migri"?

Látod barom, piti trükkel etetnek meg téged, mert buta vagy! Lesül rólad a primcsiség!
Bruhahahahah...hihihihi..

Gatyaturkesz volt már?
Szádba is jutott?
Szőrszálakkal, csicska?
Matyar még nem menni stupid?
Ha megsimizik buta fejed, akkor elköpöd magad, csicska?
Desischado
Ezt kellene a romákkal tudósítani, hogy hogyan áruljál el őket a saját vezetőik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.