A Szilvásvárad melletti Szalajka-völgy a Bükk és az egész ország egyik legszebb kirándulóhelye. 2017 nyarán döbbent rá az ország, hogy ennek a völgynek a bejáratához tényleg egy betonszarkofágot épít Mészáros Lőrinc. Pedig a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság fejlesztéséről még 2013-ban döntött a kormány, csak a háromlépcsős projekt legszembetűnőbb része, a 6000 férőhelyes lovasstadion építése tavaly indult be igazán. A hétvégén a faluban jártak olvasóink, Ákos és Eszter, akik képeket is küldtek arról, hogy hogyan fest most a völgy bejárata. Mint írták, hosszú évek óta nem jártak a völgyben, és nagyon furcsa látvány volt most, ahogy az egykori ligetes rész helyett ma mindenhol csak betont látni. A nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházásra egyedüli ajánlattevőként közösen jelentkezett a Mészáros és Mészáros Kft. és az egri székhelyű Euro Campus Kft., így persze övék lett az eredetileg 1,6 milliárd forintosra becsült, majd 4,6 milliárdosra kiírt, végül 6,2 milliárd...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: koszpeko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

koszpeko
Itt kellene bontani tiltakozni nem az ellenzéki pártok között.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rohács1926
Az eredetileg jobboldali beállítottságú (MDF-es, majd fidesz által támogatott) politikus, Mellár Tamás szerint az elmúlt nyolc évben (2010 óta) a nemzeti jövedelem 42%-a, tehát mindegy 15 000 milliárd forint érkezett a kormányhoz az EU-tól. Ennek a 20-30%-át KÉSZPÉNZBEN LOPTÁK EL, tehát mintegy 3000-4500 milliárd forintot, úgy, hogy, 20-30%-kal felülárazták az egyes beruházásokat. (Közvilágítás, vizes vb stb.. ) Azokról a kísérletekről, ahogy ezeket a pénzeket próbálják tisztára mosni, már hallottunk. A magánnyugdíj elvétele ezen felül van.
De azzal még nagyobb kárt okoztak, hogy nem az ország fejlesztésére, gépekre, technológiákra költötték ezt a 15 000 milliárdot, hanem olyan – sokszor teljesen szükségtelen építkezésekre (kilátók stb.) – ahol egyedi ármegállapításokkal sokat lehet lopni (stadionok). Ennek egy „ragyogó” reprezentánsa a bükki betonszarkofág, amellyel jó pénzért agyonvágják a természetet.
koszpeko
Hol a geciben vannak ilyenkor a fityfaszos köcsög trollok???
Eladott Ország
@koszpeko: ma, 10:15 , Hát ez jó kérdés, erre nem készült az lmp. ( lehet hogy az osztalékot számolják)
koszpeko
@Eladott Ország: Az LMP-nek mint zöldpártnak ezzel kellene foglalkoznia.
Ezek addig zöldek amíg hasznot látnak.
Amíg fityfasz megrendelésre lehet az ellenzéket ekézni.
Pont úgy csinálnak mint a rajongójuk (Béla)
Eladott Ország
És lőn. Csakazértis alapon odatették, csakazértis alapon rengeteg fát kivágtak, és az épülő betonszarkofággal csakazértis alapon tönkrebaszták a Szalajka-völgy bejáratát. Az, hogy mire elkészül a mindent elsöprő aktuálpolitikai rombolás, pusztítás újabb emlékműve, hányszorosára drágul az egész projekt, az most talán a legkevésbé fájó. (Mindenesetre valahol több tíz kilométerre felsír a Városliget, az Orczy park, a József nádor tér és a letérkövezett, egykor tájköltészetileg megénekelt Magyarország vele együtt zokog.)
Ez van. Ahova ezek lépnek, ott a fű is kiszárad. Ameddig van még kivágatlan fa az orszában, nem nyughatnak. És bár pontosan tudom, hogy a hűtő-televízió-klotyó vonzáskörzetében nyaraló, a klímaváltozás hatására (is) menetrendszerűen izzadó magyar panellakó számára nem feltétlenül téma ez, szerintem a lelkekben-agyakban véghez vitt pusztításhoz fogható csak az, amit a környezettel művel ez az eszelős bagázs. Mert amikor eljön az az idő, hogy a most még ökölbe szorult agyú nemzeti érzelmű magyarok azt is letagadják, hogy valaha is hallottak a Fideszről és külön Orbán Viktorról, akkor már nem csak az a pénz fog hiányozni, amit a totális cinizmus jegyében betonregetegekbe öntöttek és elloptak, hanem azok a fák, azok a növények, az az egész természeti örökség, amiből csúfot űznek, amit lábbal tipornak ezek a derék hazafiak.
Eladott Ország
Itt domborodik ki az állampárti diktatúra. Nesze neked fékek és ellensúlyok, hatalmi ágak, ÁSZ, ügyészség, rendőrség, szakhatóságok, и так далее (itak dáleje) és így tovább...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.