Az Országgyűlés 2002-ben létrehozta az úgynevezett Medgyessy-bizottságot. Ennek volt feladata, hogy feltárja az akkori miniszterelnök Kádár-korszakbeli titkosszolgálati múltját. Az ülések jegyzőkönyveit tíz évre titkosították.

A Momentum képviselőjelöltje, Körömi Attila, aki a bizottság tagja volt, kikérte az ülések jegyzőkönyveit, amiket az ugynokaktak.hu oldalon nyilvánosságra hozott a párt – olvasható a párt közleményében.

„Ma már nem az a lényeges, hogy kit és hogyan szerveztek be, hanem az, hogy a nyilvánosság megteremtésével éppen a további zsarolások lehetőségeit vegyük ki”

– mondta Körömi.

A bizottság jegyzőkönyvei több, mint 500 oldalt tesznek ki. Ezek között szerepel Kövér László meghallgatása is, mely során a Parlament jelenlegi házelnöke elismeri a Fidesz felelősségét az ügynökakták nyilvánosságrahozatalának elmaradásáért.

A Momentum közzétette a Medgyessy-bizottság titkosított parlamenti jegyzőkönyveit

„Azt a tisztázó és tisztító munkát, amit a politikai életben el kellett volna végezni, hogy most ne kelljen az ön frakciójának néhány tagjával foglalkozni itt, ezt nem végeztük el.

Régi bűnnek hosszú az árnyéka. Ebben én személyesen a Fidesz nevében is a magunkra eső felelősséget vállalom” – olvasható Kövér László válasza a szocialista bizottsági tag kérdésére a jegyzőkönyvben.

A teljes jegyzőkönyv itt letölthető.

Cikk és címlapkép: MTI Fotó/Krizsán Csaba

(MTI)

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mit gondoltok miért nem lett nyilvános az összes akta 1990 tavaszán, Antall megmondat szó szerint ,,akkor kiürül a parlament,, hát ezért !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NagyB
@durbincs: te valoban hataron tuli vagy?
advocat
No. Ha annak idején Medgyessyt piszkálták. T tiszt volt, ami azért hivatásos állomány féle. (Rogán Tóni és társai pólója.) Akkor ugyanezen cég titkos ügynökét, aki viszont jelentett, miért nem? Tudjuk a te kommunistád, meg az én kommunistám...
kereső
@advocat:Medgyessy annak idején azt mondta,hogy elháritó tiszt volt-és ez az elháritás inkább az oroszok elleni volt,-hiszen Magyarország akkoriban kereste a kapcsolatokat a nyugattal-IMF...-amit nem igazán akartak az oroszok tudomására hozni.
Én már akkor sem igazán értettem,és most sem értem ,hogy miért kell azonosan kezelni egy elháritásban dolgozó tisztet, egy 3/3 -s,a hazai besúgórendszerben ügyködő tisztet-és a beszervezetteket.Nekem ez magas.
advocat
És kerestük a kapcsolatot az Interpollal is. Ezt sem vették jó néven az elvtársak. Mert szovjet elvtársaink az képzelték, hogy pl.:a magyar büntettesek nyilvántartáshoz is hozzáférhetnek, de az övékhez mi nem. Ebben is ilyen jó elvtársak voltak. Ilyen volt a szocialista együttműködés. És a mai napig ilyenek. Mert a putyini rendszer sem különb. És hogy is áll a jelenlegi "együttműködés"? Hát... Ki tudja?
Commenter
@papa.49: Te tudod mi a véleményem néhai aj -ról. Tőle bűzlik ez a hal! Mivel Orbán a mentoráltja lett mikor "jobbosodott" ezzel a nyamvadt listával zsarol boldog.boldogtalant 30 éve. Nem hiszem hogy ez lehet! a.j. gyáva volt, korrupt és aljas is! Ennyi. Azt ami itt ma van neki is köszönhetjük! :((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.