Simán megázhatunk vasárnap is, de van rá halvány esély, hogy a gyerekek a kertben kereshessék a húsvéti nyuszi tojásait.

Azért igazi tavaszi kellemes időjárás még mindig nem lesz.

Időjárás: Van rá esély, hogy a kertben kereshessük a húsvéti nyúl ajándékait

Fotó: Pixabay.com CC0

Időjárási helyzet Európában:

Már sokadik napja két markáns légköri képződmény határozza meg Európa időjárását. Az egyik az a hideg légörvény, amely a nyugati országokban igen változékony, záporokkal tarkított időt okoz, a másik pedig egy nagyon stabil anticiklon, ami az orosz területen konzerválta a télies hőmérsékletet. Az előbbi ciklon keleti, délkeleti oldalán egy hosszú frontzóna húzódik, felhőzete Németországon kívül a Földközi-tenger középső medencéjében, a Kárpát-medencében és Lengyelország térségében is tartósan útját állja a napsütésnek, jelentős mennyiségű csapadékról is érkezett jelentés.

A hosszú téli időszak után említésre méltó, hogy Franciaországban, Olaszországban és az Alpokban néhol intenzív villámtevékenység van. A Balkánon és ettől keletre nyugodt az idő, itt és a mediterrán partvidéken találjuk a kontinens legmelegebb részeit, 20, 25 fok közé melegszik fel a levegő. Vasárnap estig a Kárpát-medencében az említett front hatására jelentős csapadékra, helyenként zivatarokra, majd a front mögött viharos szélre kell számítani.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Vasárnap reggelig jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak ezt követően vékonyodhat, illetve csökkenhet a felhőzet nyugat felől. Addig több alkalommal is várható kiadós eső, főleg a Dunától keletre zivatar is lehet. Vasárnap délig a Dunától keletre, estére már csak egészen északkeleten lehet borult az ég, és további jelentős esőre is ott kell számítani, a Dunántúlon a több órás napsütés mellett már csak futó záporok alakulhatnak ki. Összességében a legtöbb eső – 30-50 mm – az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben várható.

Szombaton a  legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9 fok között, de általában 7 fok körül alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 16 fok között várható, az északkeleti tartósan felhős területeken reggel áll be a maximum.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.