Ebben a videóben benne van minden szükséges adalék a söprögetéstől kezdve a macskás-kutyás tartalomig.

Vasárnap reggel került fel Orbán Viktor Facebook-oldalára egy videó, amelyen a miniszterelnök húsvéti sonkát főz – írja a 24.hu.

Így főzi a sonkát a kormányfő

A recept a következő:

jó víz, fölforraljuk, éppen csak annyira, hogy buggyanjon egyet-egyet;

beletesszük a sonkát;

beletesszük a fokhagymát, a babérlevelet, a borsot és a borókabogyót, ha van;

utána órákon keresztül őrizzük, figyeljük, az jót teszi neki;

4-5-6 óra múlva a sonka méretétől függően kivesszük, ha kihűlt.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

83 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Remélem nem teszik kötelezővé, mert így elég szar lesz!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lópicigáspár
Remélem nem teszik kötelezővé, mert így elég szar lesz!
Eladott Ország
Bemutatta azt, hogy mi nem kerül miatta sok ember asztalára! Szánalmas. A helyében nem mernék ilyen videót feltenni, míg Magyarországon az ő kapzsiságának köszönhetően ezrek éheznek, nélkülöznek, és nem tudhatják mi az az ünnep. Mérhetetlen kapzsiságának köszönhetően sokan csak a zsíroskenyeret ismerik. Sok gyerek nem tudja mi az, hogy gyümölcs, vagy csokoládé, gyerekek százai várnak műtétekre, úgy, hogy a szülők fizettek TB-t, és életük az emberek adakozásán múlik. És akkor van bőr a képén ilyen videót feltenni?
Egy kérdésem lenne. Kedves Vityenkó! Szerinted érdekel még valakit a tanácsod?
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2018/04/01/294-kilometer/
Sándor is készül a húsvétra, mert ő is hívő ember. Rendszeresen jár templomba ő is, a családja is. A húsvét vasárnap nagy ünnep számukra. Sándor és felesége korán kelnek, hogy minden időben az asztalon legyen, mire a gyerekek felébrednek. Sándor felesége előszedi az ablakdeszkán, a lábas alatt tartott olcsó margarint. Azért az ablakdeszkán, mert hűtőjük nincsen és azért kell lábas alatt tartani, hogy a macskák meg ne egyék. Sándor felszeleteli a kenyeret. Szigorúan egy szeletet vág mindenkinek. Ennyi jut. Margarinnal. Sándor és felesége egy távoli galaxisban, bizonyos Csenyéte nevű planétán készülődik a húsvétra. Sándor évente öt hónapon át végez közmunkát, a felesége három hónapig jut hozzá ehhez a vívmányhoz. Egy családban egyszerre csak egy ember részesülhet abban a kegyben, hogy közmunkához juthat, így a házaspár összesen nyolc hónapon át dőzsölhet évente. A maradék négy hónapban egy kicsit szűkösebben vannak, de nem panaszkodnak.Sándor – ha lenne videója és Facebook-oldala – bemutatná, hogyan főzné ő a húsvéti sonkát, ha lenne sonkája. De nincs, mert a gyerekei nem szeretik. Igaz, nem is ettek még soha. Sándoréknál évente néhány alkalommal készül húsleves csirkecsontból, pörkölt farhátból. Sok tésztával, mert az laktat. Ők szerencsések, mert nem kell a dögkútból húst szerezniük, mint azoknak, akiknek nem jut közmunka.
quadrocopter
Igen és mikzben roztyog a soni a fűszerekkel, ismét ellenőrizzük, hogy hátizsákunkba tömött Euro- közpénz milliárdok nem gyűrúdtek-e össze,mert a svájci bankocska érzékeny a gyűrött bankjegsekre, noha a származása nem érdekli!
Amikor a soni elkészült arcunkba teszünk néhány lapáttal, majd nyúlnak öltözve gördeszkán és kettes létrán, valamint dzsetszkível kijutunk Ausztriába, ahonnét gyalogtúra keretében Mészáros-járaton közeleítjük meg Svájcot!
Commenter
Saját magát is kifőzhetné. Vágósúlyban van!
Commenter
@lópicigáspár: xar bizony, a sonkának páclé alap kell,ezt gyógynövényboltban lehet kapni.
Commenter
@nyanya001: Mangalica, zsírdisznó ország szégyene. Takarodjon a sonkafőzésével együtt.
Commenter
@Horizont: volt képe felvenni egy Paul Bocuse feliratú kötényt Aztaaa...a sonkareceptje meg világfos.
karma1
4-5-6 orat fozi, akkor abbol pont folyekony szar meg enyv lesz... Latszik, hogy nem a sajat foztjetol dagad, hanem a konyhasneni rantottgombajatol...
Levendula
Sok magyarnak még kenyérszalonnára sem futja, ez meg...
papa.49
Én meg azt mondom ez a szarjanKó ÉLETÉBEN NEM FŐZÖTT NEM SONKÁT, DE MÁST SE !!!
Akkor mikor volt a stadionjába a meccsen ???
X-ray
és most mit akar ezzel megmutatni? hogy neki telik rá? a legtöbb magyarnak meg a nyála folyik csak?
Eladott Ország
@papa.49: Látlak cigány, ne bújj el! A csúti csak seftelt, meg lopott, de még nem eleget.
m.blog.hu/to/torokgaborelemez/image/391kolbasz.jpg
X-ray
közben egy kis sorosozás kéne, attól meg finomabb lesz a sonka
Sámannus
Most villognak az ájtatoskodnak, mertz az ünnep mégiscsak ünnep de a jövőhetet. végig bujkálják.
A nagy pénzosztó Laja helyet stikában beszáll a többi hazaáruló a megyei jogú városok ámításába.
Cicamama55
A kampány kedvéért bevet már mindent...A narancs hol marad a receptből?!
bali
@Eladott Ország: --- Küldjön nekünk is sonkát, bár én nem így főzném meg
volvós
Reméljük,...az utolsó vacsora lesz, geci !!!
verőce21
Ma reggel már én is ettem a főtt sonkából.
De én kicsontozom főtten nem várom meg, hogy a lében hűljön ki és le szoktam préselni. (a felét, mert nem mindenki szereti nálunk sem préselve)
Áldott Húsvétot a blog Minden olvasójának!
desiro
Te viktor a Gyurcsány legalább főzni tud!!!
Mézike
@verőce21: Azért jó megvárni hogy a lében hűljön ki mert akkor puhább marad és nem szárad ki! :-)
Mézike
@Eladott Ország: Erről nekem Móra Ferenc egy novellája jut az eszembe, azt ugye tudjuk hogy a kincskeresőtől ...sok sok írásába önéletrajzi elemek vannak. Kicsi korában a templom udvaron kellett beki szavalni karácsonykor. Órákig állt a többi gyerekkel egy helyben mire sorra került. izgult nagyon moccanni sem mert. Szépen elszavalta, amit kellett aztán nem tudott ellépni mert odafagyott a lába. Nem volt csizmája így az anyja rongyokból kötögetett neki össze vastag kapcát a lábára Az urak pedig vettek neki kiscsizmát. A gyerek Móra szent meggyőződése volt hogy az urak jó emberek.
bakegya
EZ MÁR MEGINT ÖRÖKÖLT-a sonka is nyilván ingyen van-az áldás meg az lenne,ha sose kerülnél többet a stemünk elé-ócska hazug kufár- tolvaj!
JAJMÁR
Egy jól pàcolt és füstölt sonkàt màr nem kell ízesíteni. Babérlevél???
Semmi. Megmosni, picit àztatni, és màsik -hideg- vízben ,jó a pí víz is, de ha nincs, akkor a csapból folyó picit klóros is "jó víz", annyi óràt főzzük lassan, ahàny kilós.
Megmosott tojàst mellépakolva.
hagyni kihülni.
bakegya
@Mézike:megható de ez csakkk egy ócska here-szerintem a sonkát is lopta.,csakkk úgy mint mindent amit ő és apereputty élvez és még dicsekszik is vele.
Mézike
@bakegya: Háááát ha a sonkát lopott pénzből vette akkor igen. de sztem kapta.
szep napot
Latod Viktor, ha Te szakacsnak alltal volna baratod Feribohoc szinesznek, Hitler megmarad festonek mindenki jobban jart volna. Boldog husvetot, jo etvagyat a sonkahoz es ne feledd soha nem keso valtani. Biztos remek szakacs lenne beloled.
Eladott Ország
@Mézike: ma, 12:48; Móricz Zsigmond, Kincskereső kisködmön világába ismét eljutottunk, a naponként megújuló harc a szegénység ellen, a fény-árnyék váltakozása, világosság harca a sötéttel, látszólagos idillek, a mélyükön meghúzódó tragédiákkal... Sándort és feleségét az sem zavarná, ha látnák Orbán Viktor mekkora sonkadarabokat rak az üstbe, mert úgy gondolják, ez jár annak az embernek, aki megvédi őket Csenyétén a migránsoktól és Soros Györgytől. Mást nem is nagyon tudnak a világról, fogalmuk sincs, mi történik két faluval arrébb, hiszen nincs pénzük buszjegyre, meg hát minek is mennének máshová. Hiszen mindenhol ez van, évi három hónap közmunka, vagy öt hónap, olcsó margarin, egy szelet kenyér húsvét vasárnap, télen fűtetlen, dohos szoba, nyáron sokkal jobb, mert világos van és meleg, néha jön egy autó és osztanak lisztet és olajat, olykor ruhát is, a gyerekek kapnak enni az iskolában, biztonságban vannak, nem jönnek a migránsok. És Sándor, a felesége és a gyerekeik nem fogják elhagyni a biztonságos falujukat, ahol annyira jó dolguk van. Sándor és felesége jövő vasárnap felveszik a szép ruhájukat (alig öt éve kapták egy segélyszervezettől), elmennek a szavazófülkéig és leadják a voksukat. Orbán Viktorra. Mert neki köszönhetnek mindent.
Mézike
@Eladott Ország: Azért ennyire "primitív" emberek nem nagyon léteznek ebben az országban. Móra idején igen. De most?
Eladott Ország
@Mézike: Sajnos most is vannak elég sokan. Éppen tegnap mutatta a "migránscsatorna", hogy milyen lelkesen fogadta az idősek otthona a csúti megváltót, hogy körbeajnározták. Ráadásul a nyugdíjasklub nem Csenyétén volt hanem a fővárosban, a Bartók B. úti idősek otthonában. uploads.disquscdn.com/images/c1b3ff1753ccffa780e1d9781a4b8228491461c974b81da5e969b6cb99b81be1.jpg?w=600&h=624
Mézike
@papa.49: nem akarok megsérteni senkit, de akik ma ilyen szellemi, és testi nyomorban él az tehet is róla.
Mézike
@Eladott Ország: Olvasd fentebb amit papának írtam. Csak annyit tennék hozzá, hogy Móra idején nem volt mód a változásra. Most van.
papa.49
@Mézike: Lehet, hogy tehet róla de az biztos az összes elesett ember nem mind saját hibájából került a perifériára !!!
Mézike
@papa.49: Nem értettél meg. Bárki kerülhet utcára , bárki lehet közmunkás. Ma már senki élete, munkája nincs kőbe vésve. De a mai ember tehet valamit magáért.
Sámannus
Órbán a transzvesztita hajlamának engedett, mert szerinte a nőknek a helye a konyhában van.
Vagy lehet hogy a disznóólban volt konyhatündér.
papa.49
@Mézike: Ez igaz de nem biztos hogy van hozzá lehetősége én erre utaltam ...
Eladott Ország
@Mézike: A mai ember valóban tehet valamit magáért, de a fidesz parasztvakító, néphülyítő propagandáját sajnos sokan most is megkajolják. Lásd a régióban is sereghajtók vagyunk és ha ez így marad lesz még rosszabb is. Ezért kell ezt a bandát száműzni/elzavarni a közéletből!
csipetke
@Mézike: 14:13 Ó,dehogynem,rengetegen vannak.Nem is gondolná az ember.Sok mámecska valahol Bivalybasznád-alsón,már az Erzsébet-utalványért is képesek a fideszre szavazni.Remélem ezek inkább otthonmaradnak...
verőce21
@Mézike: (12:29) A sonkalére szükség van nem jó várni kihűlni és megkocsonyásodni hagyni, mert a legfinomabb zellerlevest lehet főzni belőle, pár kis karfiolvirággal, egyéb kevés zöldséggel ízesítve még. A sós ízét elvenni egy db savanyú uborkával karikára felszelve belefőzve, pár kanál kefírrel, (vagy tejföllel) ízesítve fölséges leves fő belőle!
Sámannus
@durbincs: majd te is lehetsz a kedvese, hátha megkíván.
Commenter
@durbincs: Nihil az. az vár téged. Totális nihil vagy! Rántsd ki a békacombot oszt edd meg.
mackoka46
A lopott briliánsait mutogassa, sonkánk nekünk is lehet, ha munka után felkeressük a dögkutat.
Cicamama55
@verőce21: Én bablevest szeretnék majd belőle főzni, el van mentve! :)
nevemnick
Tib-orcz saját lábán súgott, Johanness az orrát piszkálta, miközben a szutykot pusztába pöckölte, kuszaszemű azt a húszezres köteget kereste, amivel a góré alágyújtot, roggyant játék helikopterrel hozta a borókabogyót... szóval, összeverődött az ország nagyja, mert az aprópénz otthon maradt
(kiderült, hogy az ország vejének birtokán készült a felvétel)
Mézike
@papa.49: Van lehetősége. Nézzen , lásson, tanuljon! Már nem vagyunk röghöz kötve! Ezt felejti el a fidesz is. :-)
Mézike
@verőce21: Nem mondtam hogy ki kell önteni. Bár én a füstölt sonka levet inkább savanyú káposztával, babbal, behabarva tudom elképzelni.
Mézike
@csipetke: asszem elmaradtam a kanyarban...melyik hozzászólásomra válaszoltál?
Mézike
@csipetke: Ja igen. Olvasd a többit is amit utána írtam. most van lehetőség tanulni, látni, értelmezni. Móra idején nem volt. Már nem vagyunk röghöz kötve.
Sámannus
@durbincs: Ezt vedd dicséretnek mert a faroknak még agya sincs.
Desischado
@Horizont: Én nekem is ez volt az első gondolatom. Rengetegen semmilyen ünnepet nem tudnak tartani, sokan éheznek, ez meg minden évben közszemlére teszi, hogy nekik milyen jól megy. Remélem a következő poszt a börtönből lesz!
bakegya
@szep napot: a tiborcz tanyán áll ez a katlan.LOPÓS PITYU szt családját őrözgeti mostanában a g... ottan(biztonsági őr státuszban)Ott beszélik meg már régen hova érdemes dugni a gyémántokat.
bali
@Eladott Ország: --- Küldjön nekünk is sonkát, bár én nem így főzném meg
papa.49
@Mézike: a tegnapi 21.32. Na akkor figyuzz, ha mondjuk adva van a világvégén egy család akiknek nincs semmijük, csak egy házikó amibe nem esik be az eső, viszont ahol élnek nincs csak közmunka, hogyan ,,törjön ki,, ??? m Mondjuk csak 3 gyerek van, viszont nincs villany, víz, jó esetben fűtés se a viskóban, továbbképzés helyben nincs, csak 30 km arrébb a városba, pénz sincs a buszra, örül ha kenyeret egy héten 2 X tud venni!!! Meg a másik milyen képzésre jelentkezne, mondjuk meg van nekik a 8 osztályuk, de semmi szakmájuk, ezek a OKJ. képzések is 1-2 évesek, addig akassza a szögre a családot ??? A gyerekeknek MOST KELL ENNI ADNI , NEM JÖVŐRE !!! A borzalmas ebben az hogy NINCS KITÖRÉSI PONT EZEKNEK AZ EMBEREKNEK, CSALÁDOKNAK AZ ÉLETÉBEN !!!
Jártamban, keltemben szoktam találkozni ilyen ,,elhagyott,, itt arra értem - a politika által elhagyott- településeken élő emberekkel, akik csak 4 évente jutnak a hatalom eszébe, némi kis alamizsna osztás ürügyén !!!
Ezeket az embereket én nem tudom elítélni, nekik bizony segítségre lenne szükségük, nem kampány kaja osztásra !!!
bakegya
@bali: ekkora sonka csakkk fityiSS ASZTALT NYOM-még a nagybevásárló üzletekben sem akasztják ki,mert nyálcsurgató lenne csak...előfőzött kötözött az is csak az átlag magyar pénztárca-a inimálbéresek-közmunkások és családjaik éheznek már 10 éve Az ORSOS ORBÁNT NEM ÉRDEKLI-csakkk lop,csal és hazudik míg az ISTEN ADTA NÉP FÖL NEM ÉBRED-a Balogh miniszter is csak most mondja:lvette a romák pénzét a Farkas Flóri( miniszteri biztosa orbánnak)
dr. prédikátor
Cigus fecalicus!!! Legalább kérdezz meg egy hozzáértőt hogy hogyan kell húsvéti sonkát főzni, te geci!!!De remélem beléd szárad!!!
nihil
Ott a víz, ott a sonka,
itt a pálesz, de hol a Pista?

Iszom a páleszt, hívom a Pistát,
Ő majd megfőzi a sonkát

Jött a Pista, fő a sonka,
Fogy a pálesz, oszt ennyi.
Eladott Ország
@Mézike: tegnap, 13:27; "de sztem kapta". Nem Kétszer vette. Észrevette és elvette.
Mézike
@Eladott Ország: Hát na! Szemesnek áll a világ...:-) Mondta valamikor nagyim. Okos asszony volt.
Mézike
@papa.49: az utóbbi években sokat fejlődött a szociális hálózat. Van 3 gyerekes család. A szülők nem dolgoznak, villany kikapcsolva, messze a világ végén. Van gyermekjóléti szolgálat is. Ha felkeresik ők kifizetik a felhalmozott rezsit. A gyerekek intézményekben ingyen étkeznek, még a szünetekben is. Ha nincs iskola óvoda a környéken akkor a legközelebbi intézménybe busszal viszik a gyerekeket amiért nem kell fizetni. Ezt hívják iskola buszoknak. Bizony létezik már az országban is. Ugyan ez áll a szülőkre is. ha nincs semmilyen végzettségük akkor iskola rendszeren belül, nem okj . van lehetőség hogy estin felzárkóztatják, majd tovább tanítsák őket. Ezért has tanulnak pénzt kapnak. Most azt hiszem olyan 60 ezer ft. körül. Ismét csak iskola busszal mennek. nekik úgymint a gyerekeiknek nem kell tankönyvet fizetni. Ha nincs munka a környékén akkor ismét ott a családsegítő + az önkormányzat. A legközelebbi településen az egyik szülőt a gyerekek érdekében elhelyezik közmunkán. Igaz ahhoz hogy a tanulásért pénzt kapjon járni kell , és vizsgázni kell. ha egyszer is elmulasztja "igazolást kell vinni" akkor máris megvonják. A közmunkára is járni kell. A családsegítő rendszer ma már nem hagyja a családokat.
papa.49
@Mézike: Tudom te ebben benne vagy én meg csak látom ahogy járok mindenfelé, biztos igazad is van, de sajnos NEM MINDENÜTT IGAZ AMIT LEÍRTÁL, és ez a baj ...
papa.49
@Mézike: Például fönt Miskolc fölött a határ felé Szalonna nevű település széle, vagy Heves település Jászapáti felőli vége, vagy Jászágó de sorolhatnám napestig .
Mézike
@papa.49: ott nincs gyermekvédelmi szolgálat?
papa.49
@Mézike: Azt nem tudom de a szegénység minden ismérve látható a gyermekeken, és a felnőtteken is, meg a házakon, a környezeten is ...
Ha van is szolgálat vajon pénz van-e hozzá, mikor az önkorik a saját embereiket nem tudják rendesen időben kifizetni !!!
Mézike
@papa.49: Ezek uniós források, nagyrészt. Az ingyen tankönyv mindenkinek jár, a rászoruló gyerekek eddig is ingyen kapták az ingyen étel intézményekben szintén minden gyereknek akik szülei kérik. Ezt az iskolákban óvodákban lehet kérni. Kikerüli a rendszer az önkormányzatot.
papa.49
@Mézike: Lehet a nagyobb településeken de nem az eldugott kis falvakban ahol még bevétele sincs az önkorinak...Én csak azt tudom neked javasolni nézzél szét az ország észak-keleti csücskében, esetleg Békés megyében, vagy Heves megyében, vagy Somogy eldugott kis falvaiban ...
Mézike
@papa.49: Északkeleti csücsökben élek. :-) Sok kis eldugott faluban jártam, járok. Még egyszer mondom. A gyermekjóléti szolgálat KIKERÜLI AZ ÖNKORMÁNYZATOT . Ha egy család a látókörükbe kerül akkor segítenek. De! Ha a szülő nem működik együtt akkor elvehetik a gyerekeket... És itt a bibi. Azok akik nem vállalják a felajánlott közmunkát,mer' oda járni kell ... azok akik nem akarnak tanulni. "mer aszonnyák , hogy minek? " azok akik a kifizetett csekkek után ismét számlát halmoznak fel, mer' kell a pénz cigire... , azok akik a kapott ruhát, élelmiszert nem megfelelően használják. PL. ruhát nem mossák ki, élelmiszert a malacnak adják.. stb. Én azt látom hogy csak azok a családok maradnak benne ebben a katyvaszban ahol a szülők nem akarnak lépni. Nem akarnak tenni azért hogy jobb legyen.
papa.49
@Mézike: Tudom hol élsz, de én akkor rosszul fogalmaztam meg én a Miskolc feletti régióra gondoltam, a határ közeli kisfalvakra ...
Mézike
@papa.49: Az egész országban vannak olyan falvak családok akik nem tudnak kikecmeregni a nyomorból. Mondok két példát. Mindkettőben sok gyerek, nyomor, stb... Az egyikben az apa vállalta a tanulást az anya a közmunkát. durván a kettőért kapnak 100 ezret.és a családi pótlék. A közmunka után is jár adókedvezmény. tegyük hozzá hogy a gyerekek ingyen étkeznek. A pici amikor az anyuka elment közmunkára bölcsibe került. a nagyobbak iskolába jártak. mellé ez a család vállalt földet. nagy a határ, azt vetettek amit akartak, ja igen ők cigányok. Nem élnek mint Marci hevesen de elvannak.:-)
Másik család ugyanolyan körülmények. mindazt megkapták mint az első. csakhogy az anyuka az öt gyerek mellé terhes lett. másfél szobás kis nyomorult kecóba vállalták az ötödiket. na ugye terhesen nem "dolgozhat" mondta ő. Ennek a vége az lett hogy az újszülöttet nem vihették haza. Sőt a két kisebbiket is nevelőszülőkhöz adták. Könyörgöm. Ha valaki nem tud 5 gyereket eltartani , és kap lehetőséget hogy emberhez méltóan éljenek akkor mi a bánatnak akar még gyereket? Ez a butaság, nemtörődömség példája.
Mézike
@papa.49: Ja igen. Arról tudtál hogy egyre több gyerek kéri hogy vegyék el a szüleitől... Kicsit kinyílik az eszük. Látják hogy másként is lehet élni. nem buták. Látják hogy mások hogy élnek. És azt is hogy nekik miért nem jut annyi mint a padtársának.
Sámannus
Csak röhögök hogyan avatják fel a prérit, és a mocsarakat. Mintha már minden elkészült volna.
2002-ben annyi alapkövet elástak hogy má szántóföld is alig maradt, és lám most is azokat szaporítják.
papa.49
@Mézike: Biztos hogy ilyenek is vannak ezen nem is vitatkozom, minden ember élete, életkörülményei más, és más egy kaptafára nem lehet az összeset felhúzni ..
nihil
Már egy hete csak orbánra
gondolok (csúnyán), meg megállva
nyikorgó péklapáttal kezemben,
ment lopni, csalni, hazudni, ment serényen

Én még őszinte ember vagyok,
ordítok, toporzékolok,
hagyd a dagadt surmó tolvajlásodban társakat másra,
engem vigyél a kétsebességes Európa csúcsára

Csak ment, menekült némán.
lesorosbérencezet, de közben nem mert nézni énrám,
s a sok gyűlöletbeszéd nyílként,
suhogva, keringve, szállt a magosba.

Nem nyafognék, de most már késő (egy hét múlva választás)
most látom, milyen kicsi ő -
szürke haja lebben az égen,
fekete, sűrű, sötét fellegeket old az ég vizében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.