Bayer Zsoltot annyira felidegesítette a propaganda ellen felszólaló harkai lelkész, hogy kilép evangélikus egyházból és katolikus lesz. Ezt az újságíró jelentette be az Echo Tv-n.

A Kossuth Rádió vasárnap a harkai templomból közvetítette Mesterházy Balázs prédikációját, amelyben

az evangélikus esperes elítélte a más vallásúak és bőrszínűek ellen uszító hangokat, de odaszúrt az összefogásra képtelen ellenzéknek is.

Bayer Zsolt mindig is katolicizmus vonzotta, a harkai lelkész szavai után pedig megtagadta az egyre liberálisabb evangélikus egyházat.

Az újságíró elismerte, a katolikus egyházban is lesznek gondjai, mert azt Ferenc pápa vezeti, akit ő migránsnak tart. De legalább istentiszteletekre nyugodtabban járhat.

Címlapkép: Echo TV

(444)

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
utálom azokat az embereket,akik egyik felekezetből a másikba vándorolnak,ahogy az érdekük szolgálja... ezek kufárok
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Szegény evangélikusok. Hogy fogják ezt a veszteséget és az ezzel járó traumát túlélni?
Egy ""ilyen oszlopos"" tagot elveszíteni. Romokban a hit. Bánatukban tán még a ""történelmi egyház"" jelzőt és az ezzel járó milliárdokat is vissza fogják adni.
dr. prédikátor
Oszt minek járnál te szarszáju geci istentiszteletre??
papa.49
Na zsóti bevonulhatsz a Dohány utcába ott a helyed !!!
Ludmilla
utálom azokat az embereket,akik egyik felekezetből a másikba vándorolnak,ahogy az érdekük szolgálja... ezek kufárok
Sámannus
Zsótinak a hite valahol a moszkvai nénikéjénél van., éppen mosásba adta és mint a gatyája, madzagon szárad.
sokanvagyunk
Gondolom, gázszolgáltatót is váltott...
Clavigo
Szerintem a pravoszláv egyház felé fog nyitni...
szaboria1
Kezd a O.V. főnökére hasonlítani. Az is már több egyházat váltott mint gatyát.
Eriksson
Bayert a Mesterházy Balázs lelkész prédikációja hozta ki a sodrából.
Mivel Hmvhelyen felzúdulás volt azért, hogy az egyház beleszólt a politikába, akkor ez miért jó most? Ezek után el kell ismerni, hogy igenis az egyháznak joga van beleszólni a politikába?

Az egyéni véleményem Bayer döntéséről, hogy cseberből vederbe kerül, mivel a katolikus egyház sem különb, ha az emberek manipulálásól van szó. Pláne, hogy Ferenc pápa révén több ezeréves tanításokat tagad meg.
nemkati
@Ludmilla: Nem vagyok vallásos, talán ezért nem értem meg azokat az embereket, akiket vagy benyomtak egy egyház hívei közé a születésükkor, vagy később váltottak/választottak felekezetet, hogy az addigi meggyőződésüket egy egyházi vezető milyensége befolyásolja. Azt hittem, az igazi, őszinte hit valahol belül kell legyen az emberben, és nem másoktól függ.

Engem katolikusnak kereszteltek meg, de soha nem voltam vallásos, és nem amiatt, hogy milyenek a papok - bár már az sokat nyomhatott volna a latban.
nihil
bayer "gennyesváladák" zsoci, a saját - ezek szerint csak volt - egyházának papjáról:
"egy hülye pap, egy gazember pap"

bayer "faszarcú" zsozsó, az új egyházának főpapjáról:
"a pápa hiába ismételgeti kretén brüsszeli politikusok kretén mondatait kretén módon, ettől „migráns marad, mert Argentínában szinte mindenki az.
Ne képzelje azt, hogy amit ő mond, az isteni kinyilatkoztatás, egy hülye, ostoba politikai vélemény, és ekképpen is kell hozzá viszonyulni"

Szerintem bayer "vérömleny" zsótnak nem kéne erőltetni ezt a templomba járásos izét, egyik egyház nevében sem, mert qvára nem áll jól neki.
Aki Én
Súlyos, nemvárt veszteség érte az evangélikus egyházat.
Elvhűségből, köpönyegforgatásból ismét jeles!
Azt továbbra sem értem, hogy a 300 fős nézettségű ECHO-nak miért kell reklámot csinálni.
nemkati
@nihil: Ez a Bayer egy barom. Esze semmi. Ferenc pápa mitől lenne migráns, amikor Buenos Airesben született??? Mellesleg olasz származású, és most Olaszországban él. Akkor, ha migráns, akkor hol migráns? Argentínában, vagy a Vatikánban? :)
Eriksson
@nihil: Eltekintve attól, hogy ki mondta az idézett szöveget, az illetőnek teljesen igaza van! A jezsuita Ferenc kretén módon szembemegy a keresztény egyház tanításaival.
Malakiásnak igaza lesz, a keresztény egyház elbukik, pápája hathatós segedelmével.
Edmond Dantes
Csak azt nem értem,hogy eddig miért bírta ki ebben a felekezetben.Ugyanis az evangéliumi pártalapító Luther,mint Ágoston rendi szerzetes következetesen küzdött a harácsolás,az uralkodó katolikus egyház gátlástalan gazdagodása ellen.Bayer elég későn érezte találva magát és a pártját.
Eladott Ország
Evolúció-biológiailag amúgy a segg valójában az ősszáj. B+ Zsolt az evolúciónak ezt az ágát reprezentálja: Az ősszájúakat, vagyis a férgeket és egyéb csúszómászókat...A vicces, hogy Zsolti habitusának és gondolatvilágának a legjobban a radikális iszlám felelne meg legjobban. A hírt olvasva az evangélikusok: a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fmedia.giphy.com%2Fmedia%2F10hO3rDNqqg2Xe%2Fgiphy.gif&key=wtOFag-u6GwcdKqgzuJ3Aw&w=600&h=228
wagabund
pótolhatatlan veszteség érte az evangélikusokat. akkor most mi lesz velük?
Macskaszem
Ez a moslékagyú leginkább a fidesz szekta tagja, bármit is próbál elhitetni magáról. A többi csak rizsa, egyszerűen nem bírja ki, hogy ne pukkantson bele a nullás lisztbe.
Pálinkás Pál
Bárki elhiszi hogy ez a majom vallásos??? na ne röhögtess zsótika...bírom amikor egy ilyen tapló vérkomcsi mint te...felháborodik vallási dolgokon!!!
Clavigo
@durbincs: Anyád oláh,,aki a világra fosott,,meg az apaszamár,,akinek a hibájából te megszülettél,,,idióta.
Aki Én
@durbincs: Te a Bayer lehetsz. Ez már régóta gyanús.
tudode
Na! Azt megnézném ahogy Zsóti ÁTKERESZTELKEDIK! Valaki a karjaiba veszi, és a tiszteletes RÁÖNTI MINDAZT, amit ötöske, és az egyeske HANDABANDÁZOTT a T É R D R E ..CSUHÁSOKTÓL kezdve, az Iványi lelkész KIŰZETÉSÉVEL a PARADICSOMBÓL, aki ESKETTE Viktort, oszt. LEHET AZ IS, hogy NEM ÉRVÉNYES "ez az esküje sem", mivel POKOL HELYETT
.
24.hu/belfold/2017/12/07/ivanyi-sataninak-tartja-bortonbe-kuldene-orbant/
.
Zsóti jó helyen .. k o p o g t a t , mert már 2010-ben "is" a választás előtt "misézés közben" a hívek FIGYELMÉT a FIDESZ támogatására hívta fel. .
.
Nem KERESZTELKEDTEM ÁT, az óta az OTTHONOM A TEMPLOMOM!
Aki Én
@durbincs az ápolt: Ezt most kérdezed Bayer?
Nessy
Na, látod Bayer! Nekem meg a katolikus klérusból lett elegem!
Farizeus társaság lett. Még szerencse, hogy jelenleg Istent nem tudjátok megszólaltatni kampány célból, csak gyarló szolgáit, jó pénzért!
csipetke
@Ludmilla: 9:08 Én is így gondolom.Legtöbbünk a vallását a szüleitől kapta/örökölte,és (bár én nem templomba járó hívő vagyok)ahhoz ragaszkodjon egész életében.Vannak ezek a vallásról vallásra áttérő emberek,akik ha a saját,szüleitől kapott vallásában nem találta meg az Istent,egyikben sem fogja.De bayer csak egy szimpla elmebeteg seggfej,akitől semmi sem furcsa...
Aki Én
@durbincs a reménytelen ápolt: Ezt kérdezed Bayer?
papa.49
Zsóti ez nem egészen az mikor gatyát váltasz nem gondolod ???
Perwool
"Bayer Zsoltot annyira felidegesítette a propaganda ellen felszólaló harkai lelkész, hogy kilép evangélikus egyházból"

Lépj ki a 10. emeleti ablakból!
quadrocopter
Szép is, amikor a zsidó kilép az evangelistáktól, majd beoson a katolikusok közé -kipában!
Szarházi lárva!
CsipkeRózsa
Talán üldözik az evangélikusokat, hogy Bayernek sürgőssé vált az áttérés más egyházhoz?
quadrocopter
@Edmond Dantes: Hogyan lenne jól, amikor Calgont szed a baromja!
Aki Én
@durbincs a nagy farok: Ezt kérdezed ápolt?
quadrocopter
@durbincs: Mit akartál kinyögni, te debil?
Lopjátok még a mosószert a multitól, hát a párizsit?
Miért is vagy kitiltva Romániából, cscska?

Anyád tudja, hogy egy pondrót etetett?
Bánja, hogy nem a kiskutyákat hagyta meg helyetted!
advocat
Mindenkinek kuss! Csak és kizárólag Zsoltika választhat pápát! Értettük?
Edmond Dantes
Ennek a "durbincsnak" valaki már árulja el,hogy a kérdőjelen kívül van más választási lehetősége is.Bár így valóban túl komplikált lenne a
számára.Csupán a mondatai zavarossága miatt gondolom.Nem semmi.
nemkati
@Edmond Dantes: Szerintem attól fél, hogy valaki beperli hazug állítások miatt. Így, hogy kérdésnek állítja be az agyament szövegét, ezt kivédi. Értelme semmi, amiket ide ír, a témához nem szól, csak a fórumtársait becsmérli, én a Propeller helyében már rég kivágtam volna innen, mert szétcseszi a topikokat.
quadrocopter
@nemkati: Személyiségi jogsértés (becs.sértés, rágalmazás ) valójában kérdésben álcázott híresztelés, rossz hír keltése és "köz-szájon tartása" még akkor is, ha kérdésnek álcázza a jogsértő! Nem véd meg senkit a kérdésként tálalt és személyiségi jogokat sértő elemeket tartalmazó kérdés az aljárástól, ha nem a címzett előtt mondják, hanem harmadk személy(ek) előtt követik el.

( Most ne kérd tőlem a BH. számát, anno utána kellett néznem ennek és megjegyeztem, hogy a kérdésnek álcázott közlés, nem mentesít a jogsértés elkövetése alól, ha jogsértő elemeket tartalmaz a kérdés, fenntartva a gyanút a jogsértés elszenvedőjével szemben, bármilyen témában!)

Tehát ha a debil emiatt ismeri csak a kérdőjelet, akkor lesre futott!
nemkati
@quadrocopter: Akkor nem tudom, mi az oka. Asszem nem marad más tényleg, minthogy agyilag zokni. A legrosszabb fajtából, mert ráadásul süt belőle a gyűlölet is.
quadrocopter
@nemkati: Valójába én is tanakodtam már ezen, de ismeretlen a motivációja, a billentyűzeten egyértelmű írásjelek vannak, kisiskolások is felismerik!
Érdekes még a fogalmazása, a szórendisége, amely időnként erősen idegen szerű, számos esetben hiányzik a szóvégződés.
nemkati
@quadrocopter: Vagyis tanulatlan, iskolázatlan, pallérozatlan, meglehet hogy nem Magyarországon él, gondolkozni képtelen, megy a nyáj után eszetlenül. Tele van gyűlölettel, rosszindulattal. Engem az ilyen emberektől kiráz a hideg, és sajnos vannak szép számmal. Kipécézett itt néhány embert, és azokra ömlik a szájából a sz@r. Ha nem reagálnál, reagálnátok rá, talán kevesebbet írna. Legalább a válasz elmaradna. Úgyis tudod, mit fog válaszolni: ugyanazt, mint amit előtte írt. De tudom, nehéz megállni.
nezelodo
Az evangélikusok nem lesznek a távozásával kevesebben, és ha katolikussá "válik" megfontolom a felekezetnélküli hitet.
desiro
Mit akar ez a pondró, keresztény sem volt.
kulabombaafityiszre
Nem elég .hogy katolikus-református-nylon zsidó vagy,még evangélikus voltál,mint a gazdád.
Olyan nálatok a vallás váltogatása,mint a gatyacsere,bár a vallásotokat sűrűbben váltjátok.
simmering73
Katolikus akar lenni és közben az ördöggel cimborál.
evacica
Elég neki az Orbán szekta!Oda is való!
Perwool
@nemkati: De legalább lenne egy olyan lehetőség, hogy letilthatná az, aki nem akarja látni a beírásait!
egyvandor
a bayer mindig tudja mikor miből legyen elege. Ettől tud mindig a felszínen maradni mint a barna végtermék.
egyvandor
@Ludmilla: Lelkedre vennéd ha még mindig véresszájú mszmp-s lenne?
nemkati
@Perwool: Az nagyon jó lenne! A legtöbb fórumon van ilyen lehetőség.
babp1982
Szaros szájú zsotika nem csak pártot (MSZMP)szokott váltani hanem vallást is? Na kérem lesz ebből még muzulmán is-:)))
Borsodi
.Ennek nem egyház fegyház kellene. A katólisok közé se kellenek ilyen kretén idióta uszító rossz indulatú romlott gazemberek
kissé felnőttem
Kinai váza nem akarsz lenni ??? NEM akkor maradj köcsög
nezelodo
@simmering73: "Katolikus akar lenni és közben az ördöggel cimborál." Nem ő találta ezt ki, ez már szazadokkal korábban bevett szokás volt az anyaszentegyházban. Sokezer bizonyítékot lehet felsorakoztatni ennek az igazolására.
nezelodo
@egyvandor: tegnap 18:57. A szocializmusban már bejáratta magát a témában. A korral járó hülyülésen kívűl semmit sem változott. Akkor ís a víz tetején szokott úszni aminek le kellett volna süllyedni, de könnyűnek találtatott.
cs.n.
Nem baj Bayer, Semjén druszád akkor is lájkolni fog. Írhatsz katolikusként is hőskölteményeket a vadászatairól. A 444-nek meg igazán hálásak lehettek, hogy ilyen fontos dolgokról beszámol, mert amúgy a kutya fasza se kíváncsi a felcsúti gázszerelő ótvaros csatornájára.
Ludmilla
@nemkati: nem a pap határozza meg a hitet.Templomjárás nélkül is lehetsz mélyen vallásos,és istenhit nélkül is tisztességes,és mint gviktoron láthatjuk,a látszathit is takarhat velejéig romlott,ócska bűnözőt
justhpeter
@nemkati: 10:25 Azg gondolom egy cipőben járunk. Bayer pedig csak olyan egyházba mehetne, ahol szabad lopni és hazudozni.
justhpeter
@quadrocopter: Bayer zsidónak is, evangélikusnak is, katolikusnak is, de még kommunistának is az alja. és ennek semmi köze az egyházakhoz.
Eriksson
Ne Bayerról beszéljünk, hanem a jelenségről, hogy hova jutottak a különféle egyházak. Nem a hitről, a szeretetről beszélnek, hanem a széthúzásról az uszításról. Nem a megbékélésről, hanem a harcról az Istentagadásról. Ma már a templom, mint menedék, csak nosztalgia.
Aki Én
@durbincs: Tele vagy kérdésekkel. Miért nem egy lexikont lapozgatsz?
Ne itt próbáld összeszedni amit hosszú évekig az iskolában kellett volna.
Aki Én
@Eriksson: 08:28 Arra gondolsz, mikor a pap az istentiszteleten a fidesz-propagandát hirdeti?
Vagy Bayerra, aki annak az egyháznak a fejét szapulja példátlan módon, ahova éppen igyekszik?
Eriksson
@Aki Én: Nem arra gondolok. Hanem arra, amikor a szószékről hirdetik az "igét", ami mindenről szól, csak nem az Istenhitről. S ez újabban jellemző minden egyházra.
Szerinted az a pap, amelyik Emőkét meg Gábort, meg az ő szardobálását prédikálja, az igazi hithű szent ember? Szerintem rosszabb mint egy megélhetési politikus.
S ez nem az én bűnöm, nem a te bűnöd, és nem a Bayer bűne. Ő csak kimondta azt, amit rajta kívül még nagyon sokan gondolnak.
Aki Én
@Eriksson: Persze. Csak ezek az emberek akkor kussolnak, mikor a fidesz igéit hirdetik. Én a magam részéről hányok az egész álszent hazugságtól.
Az viszont tetszik, amit erre válaszoltak.
Jozefina
Bayernak egyedül a Hitgyüli lenne ideális hely!!!?? Vagy ha önként keresztre feszítené magát :)
Eriksson
@Aki Én: Egyáltalán érted te, hogy miről beszélek? Nekem úgy tűnik, hogy a fidesz szón kívül semmi nem jut el az agyadig.
Sajnos nem tudok olyan szemüveget ajánlani, amitől látnád a lényeget.
Aki Én
@Eriksson: Egy buta Bayer sztori alatt, hogy tudnék elvonatkoztatni a fidesztől?
Te nem érted azt, hogy a fideszes minden szaron rugózik, de ha azt a fidesz sokszorosan elköveti, akkor mélyen kussol.
Ilyen a papok ,,igehirdetése" is.
KisGenyo2
Ha egyszer beborul a fidesz hatalom, akkor nagyon rossz idők várnak rá. Márpedig azt nem gondolhatja, hogy addigra nyugger lesz...
Eriksson
Megtaláltam Gábort és Emőkét, akiket a lelkész úr felemlített.
Hát bizony elég gusztustalan reklámfilmek akárki csinálta, na de egy pap ezek felemlegetésével akarja a hívek figyelmét felhívni a szavazásra? Egyáltalán miért ilyeneket nézeget egy szent ember?
tibiatya.blogstar.hu/2018/03/23/gabornak-es-emokenek-/50223/
Kutyuska
@Eladott Ország: Még láthatjuk Mekka felé térdelve imádkozni, ha az érdeke úgy kívánja.
Bár igazi melegszívű, szociálisan érzékeny, empatikus emberként inkább a foglyok lefejezési technikájának tanítása 5 éves gyerekeknek az ő igazi hivatása.
Isten és Allah szent nevében persze.
Kutyuska
@advocat: Mellesleg meg Isten is jól teszi, ha rendesen viselkedik, mert Zsóti őt is leteremti és lecseréli.
Kutyuska
@durbincs: Ez az elő és utolsó alkalom, hogy reagálok az ostoba szövegére. Kik azok a liberálok? Mi az az alsóka? Mi az a tisztánlátás? Az lát tisztán, aki azt szajkózza, ami Orbánnak tetszik? Nem most dobtak le, már akkor a földön jártam, amikor Durbincska madzagon húzgálta a konzerves dobozt a putriban. A stresszt nem 1 sz-szel írjuk, javaslom a magyar nyelvtan gyakorlását, de ne itt!!! Igen, Bayer, Orbán és Durbincska is mondhatna néha kis igazat.
quadrocopter
@durbincs: Mi a nagy halom szart akartál volna kinyögni, te írástudatlan nemzethy szerencsétlenség? Képtelen vagy a fejlődésre!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.