Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke "pont úgy fordítana hátat a gyöngyösieknek és minden magyar embernek, ahogy az elmúlt években a saját szavazóinak".

A Kormányzati Tájékoztatási Központ által kiadott, az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben Dömötör Csaba azt írta: pár nappal a választás előtt a Jobbik "kétségbeesetten" próbálja letagadni korábbi bevándorlást támogató döntéseit.

Az a Jobbik próbált üres ígéreteket tenni, amelyik nem szavazta meg a kvótaellenes alkotmánymódosítást. Dömötör figyelmet arra: Vona Gábor a határzárat is nyíltan támadta, kudarcnak nevezte annak megépítését. Mindezt súlyosbítva az egykori nemzeti párt most azokkal a baloldaliakkal működik együtt, akik mindvégig támogatták a betelepítéseket.

Dömötör Csaba szerint semmilyen "kommunikációs ravaszkodás" nem tudja feledtetni, hogy a Jobbik Vona Gábor vezetésével "átverte korábbi szavazóit".

Dömötör Csaba szerint Vona hátat fordít a magyaroknak

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (b-j) az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2018. március 21-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Fidesz a témában kiadott közleményében azt írta: nincs migrációs pótvizsga.

A Jobbik nem is egyszer elbukott. Vona Gábor a kerítésépítésnél és az migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosításnál is bebizonyította, hogy nem a magyar emberek oldalán áll

– olvasható a nagyobbik kormánypárt közleményében.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ és a Fidesz is arra reagált, hogy Vona Gábor kedden Gyöngyösön egyebek mellett arról beszélt: az április 8-i választás tétje nemcsak a következő négy évről szól, hanem legalább két generációra meghatározza Magyarország sorsát, a választási győzelem pedig a részvételen fog múlni.

Szólt arról is, hogy a kormánypropagandával ellentétben a választás kérdése nem a bevándorlás, éppen ellenkezőleg, arról fog dönteni, hogy kivándorlóország leszünk-e, sikerül-e megállítani, megfordítani a fiatalok kivándorlását.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Az biztos, hogy Vona sokat változott. Legalábbis abban, amit mond, ahogy beszél. Mindenki eldöntheti, mennyire tartja őt őszintének. De ez a Dömötör, hát amikor ilyet hallok, felmegy bennem a pumpa:
"A Jobbik nem is egyszer elbukott." Vagy amikor Gyurcsányra azt mondják, hogy bukott miniszterelnök. A jó életbe, 0rbán micsoda? Ő is bukott minisztelenök! És remélem, jövő hétre kétszeresen bukott lesz!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
egyvandor
@nemkati: Ha Gorbán mosdatására nem költöttek volna annyi milliárdot mint soha az összes magyar politikusra összesen, már rég felkoncolta volna hívő tábora.
nemkati
@egyvandor: Naja, csakhogy nemcsak a mosdóvíz lett mocskos tőle, hanem 0rbánt se sikerült kimosdatni. Aki ragaszkodik 0rbánhoz, az nem azt gondolja, hogy 0rbán hófehér, hanem azt, amit a szájába rágtak, a fejébe vertek: hogy0rbán ezt megteheti, 0rbánnak ez jár.
volvós
A címlapképről nekem Csehov A három Nővér jut eszembe,
ahogy ezt a 3 primadonna kisasszonyt ( is ) elnézem.
Hol vannak a FÉRFIAK a magyar politikai szereplőkből ?
Már nem "trendi " ...
cs.n.
De mikor Dömötör fordít hátat, az okés. Vagy mikor Orbán Viktor. Akár tetszik, akár nem, de az ellenzéki pártok több embert képviselnek, mint a Fidesz. Ennek ellenére leszarják őket, még parlamenti szinten is. Pökhendi szarjankó társaság. Demeter kérdezi Dömötört, Vona Orbánt, stb., mindegy, a válasz ugyanolyan lekezelő. Ellenzéki média kérdez, ugyanez van. Akkor ki is fordít itt hátat a magyaroknak?
justhpeter
Dörmögő Dömötörön újra kitört a megfelelési kényszer. Igazán visszamehetne már a mesébe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.