Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Vona Gábor, a Jobbik elnöke "pont úgy fordítana hátat a gyöngyösieknek és minden magyar embernek, ahogy az elmúlt években a saját szavazóinak".

A Kormányzati Tájékoztatási Központ által kiadott, az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben Dömötör Csaba azt írta: pár nappal a választás előtt a Jobbik "kétségbeesetten" próbálja letagadni korábbi bevándorlást támogató döntéseit.

Az a Jobbik próbált üres ígéreteket tenni, amelyik nem szavazta meg a kvótaellenes alkotmánymódosítást. Dömötör figyelmet arra: Vona Gábor a határzárat is nyíltan támadta, kudarcnak nevezte annak megépítését. Mindezt súlyosbítva az egykori nemzeti párt most azokkal a baloldaliakkal működik együtt, akik mindvégig támogatták a betelepítéseket.

Dömötör Csaba szerint semmilyen "kommunikációs ravaszkodás" nem tudja feledtetni, hogy a Jobbik Vona Gábor vezetésével "átverte korábbi szavazóit".

Dömötör Csaba szerint Vona hátat fordít a magyaroknak

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára és Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (b-j) az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2018. március 21-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Fidesz a témában kiadott közleményében azt írta: nincs migrációs pótvizsga.

A Jobbik nem is egyszer elbukott. Vona Gábor a kerítésépítésnél és az migránsok betelepítését tiltó alkotmánymódosításnál is bebizonyította, hogy nem a magyar emberek oldalán áll

– olvasható a nagyobbik kormánypárt közleményében.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ és a Fidesz is arra reagált, hogy Vona Gábor kedden Gyöngyösön egyebek mellett arról beszélt: az április 8-i választás tétje nemcsak a következő négy évről szól, hanem legalább két generációra meghatározza Magyarország sorsát, a választási győzelem pedig a részvételen fog múlni.

Szólt arról is, hogy a kormánypropagandával ellentétben a választás kérdése nem a bevándorlás, éppen ellenkezőleg, arról fog dönteni, hogy kivándorlóország leszünk-e, sikerül-e megállítani, megfordítani a fiatalok kivándorlását.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Az biztos, hogy Vona sokat változott. Legalábbis abban, amit mond, ahogy beszél. Mindenki eldöntheti, mennyire tartja őt őszintének. De ez a Dömötör, hát amikor ilyet hallok, felmegy bennem a pumpa:
"A Jobbik nem is egyszer elbukott." Vagy amikor Gyurcsányra azt mondják, hogy bukott miniszterelnök. A jó életbe, 0rbán micsoda? Ő is bukott minisztelenök! És remélem, jövő hétre kétszeresen bukott lesz!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Egyszer volt egy Dömötör buta volt,mint hatökör.
cikicakk55
Állítólag a kerítés ötlete pont Vonától származik. Ő javasolt,hogy védjék kerítéssel a migránsok beáramlását. Ráadásul ezeket a híreket soha nem cáfolta a Fidesz. Nem hinném,hogy Vonának ez lenne a terve,már mint a migránsok beengedésa. Az a legfelháborítóbb,hogy ezt pont az a párt mondja,akkik pénzért 25.000 migránst,suttyomban meg berepülőztettek 2500 szintén migránst. Magukból indulnak ki,csak a Fidesz akkor valja be,ha már nem tudják tagadni.
egyvandor
Kibe nem rúgott még bele Gorbán bandája ha útjukba került?
nemkati
Az biztos, hogy Vona sokat változott. Legalábbis abban, amit mond, ahogy beszél. Mindenki eldöntheti, mennyire tartja őt őszintének. De ez a Dömötör, hát amikor ilyet hallok, felmegy bennem a pumpa:
"A Jobbik nem is egyszer elbukott." Vagy amikor Gyurcsányra azt mondják, hogy bukott miniszterelnök. A jó életbe, 0rbán micsoda? Ő is bukott minisztelenök! És remélem, jövő hétre kétszeresen bukott lesz!
egyvandor
@nemkati: Ha Gorbán mosdatására nem költöttek volna annyi milliárdot mint soha az összes magyar politikusra összesen, már rég felkoncolta volna hívő tábora.
nemkati
@egyvandor: Naja, csakhogy nemcsak a mosdóvíz lett mocskos tőle, hanem 0rbánt se sikerült kimosdatni. Aki ragaszkodik 0rbánhoz, az nem azt gondolja, hogy 0rbán hófehér, hanem azt, amit a szájába rágtak, a fejébe vertek: hogy0rbán ezt megteheti, 0rbánnak ez jár.
volvós
A címlapképről nekem Csehov A három Nővér jut eszembe,
ahogy ezt a 3 primadonna kisasszonyt ( is ) elnézem.
Hol vannak a FÉRFIAK a magyar politikai szereplőkből ?
Már nem "trendi " ...
cs.n.
De mikor Dömötör fordít hátat, az okés. Vagy mikor Orbán Viktor. Akár tetszik, akár nem, de az ellenzéki pártok több embert képviselnek, mint a Fidesz. Ennek ellenére leszarják őket, még parlamenti szinten is. Pökhendi szarjankó társaság. Demeter kérdezi Dömötört, Vona Orbánt, stb., mindegy, a válasz ugyanolyan lekezelő. Ellenzéki média kérdez, ugyanez van. Akkor ki is fordít itt hátat a magyaroknak?
justhpeter
Dörmögő Dömötörön újra kitört a megfelelési kényszer. Igazán visszamehetne már a mesébe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.