Az MSZP-Párbeszéd tárgyalásokat kezdeményez az LMP-vel és az Együtt-tel, felajánlva a Budapest belvárosi, a csepeli, a gödöllői és a szekszárdi jelöltjük visszalépését, ha a másik két ellenzéki párt nem indít jelöltet egyetlen nyerhető körzetben sem – jelentette be a pártszövetség miniszterelnök-jelöltje kedden, Budapesten tartott kampányrendezvényen.

Az MSZP-Párbeszéd négy helyen ajánlott fel visszalépést az LMP-nek és az Együttnek

Karácsony Gergely. MTI Fotó: Rosta Tibor

Karácsony Gergely emlékeztetett, az MSZP-Párbeszéd eddig 48 helyen állt el az indulás lehetőségétől a kormányváltás érdekében, mert úgy érzik, a legesélyesebb ellenzéki erőként nekik a legnagyobb a felelősségük.

Nem alibizni akarunk, hanem választást akarunk nyerni!

- jelentette ki, majd megismételte, szerinte a Fideszre szavazók mellett azok is a kormány maradása mellett döntenek, akik nem vesznek részt a választáson, vagy olyan jelöltre szavaznak, akik esélytelenek, illetve nem hoznak igazi változást. Kiemelte, nem csak most lettek demokraták, európaiak, és a hatalom birtokában sem fognak megváltozni.

Forrás: MTI

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A hír így nem korrekt!
Ugyanis úgy pontos, hogy a 4 helyért cserébe 25 helyen kér visszalépést az MSZP!
Ez az ajánlat az MSZP részéről egy sértés! A western filmekben ilyenkor pisztolyt rántanak...
Béla333
Hagyni kell a francba az egészet! Ez olyan mértékben egyoldalú és megalázó, hogy rájuk kell borítani az asztalt. Remélem kiesik az MSZP-P, a 10%-on elbuknak!
ibn Said
@Béla333: Mi lenni baj? Kapni 4 biztos hely, vagy kapni ló farok seggbe mindenhol.
Lehet választani... igaz Viktor küldi majd teve mit megígérni, nem lesz félni.
Apatszerek
@Béla333 Miért mit vártál az MSZP párbeszéd tingi tangli vezetőitől, majd a szavazók lerendezik ezt a két hányinger manuszt. Úgy legyen utána egyezkedhetnek.
JAJMÁR
4 helyet kettőnek, azok vívjanak meg rajta, és nekik meg adjanak oda mindent... ? Hát, szép gesztus.
Béla333
@ibn Said: 20.43
Egy semmi párt megalázó ajánlata. Fidesz által megvásárolt MSZP vezetőkkel.
Az LMP ebbe nem mehet bele. Ha komolyan szeretne valamit az MSZP, akkor ilyen ajánlatot nem tehet!
JAJMÁR
@Béla333: Nem esnek ki! Sajnos, ez egyértelműen csak róluk szól szerintük, de kormányváltás után bármilyen kormány is legyen, ha nem olyan amilyennek elvárjuk, el kell zavarni! Mert azt majd el lehet, de emezt meg nem!!!
Most el kell viselni a pökhendiségüket, és át kell lépni rajtuk.
Vannak a választók olyan okosak, hogy tudják, ki a legesélyesebb jelölt visszalépések nélkül is.
Remélem :)
Madácsi Pali
@Béla333: ha 25 eleve esélytelen körzetet nem ér a kormányváltás az LMP -nek akkor nincs helye az új parlamenten! De ön attól retteg, hogy ha létrejön a megállapodás akkor Orbánváltás lesz.
Árulja már el a nagyédeműnek mért jobb 104 körzetből nem bejutni, azaz 0 ma dátumot elérni, min 3 helyen győzni és igy szerezni 3 mandátumot? És nehogy elkezdje szidni a DK-t, mert az LMP szavazőinak több mint kétharmada követeli az összefogást! Amennyiben kimaradnak ezek a szavazatok elúsznak az LMP-től. Számoljak Bernivel! A legmerészebb 8%- os becslés maradék harmada súrolja a bejutási küszöb felét.
Nessy
Régi igazság, hogy három magyar hatfelé húz!
Most mindenki "megméretteti" magát, és aki könnyünek találtaik, az eltünik a süllyesztőben, de Orbánék maradnak, és mi lassan a Marianna fenekén találjuk magunkat gazdaságilag, emberileg egyaránt!
Éljenek a jól megfizetett kamupártok és határon túli levelező tagozatosok!
ibn Said
@Béla333: Ez lenni butaság! Szél lenni mint neve hol erre hol arra. LMP lenni olyan mint politikai vak, lenni nekik ellenző a szemen, nem látni át egész csak látni amit Ők akar!
LMP leakar váltani kormány, akar Viktor elzavar!? Ha igen fogadni el ajánlat, ha nem akarni (mert szeretne lenni ellenzék FIDESZ), akkor érteni miért nem akar visszalépni. Akar továbbra is FIDESZ szolgálója lenni.
Nagyon egyszerű, dönteni okos fej, marad Viktor, vagy váltani le.
ibn Said
@Béla333: "Egy semmi párt megalázó ajánlata."
Tudni mi megalázó? hogy LMP gondol Ők lenni óriási párt akik diktálni mindenkinek! Pedig max ~5% talán kell így is nézni dolgot!
Béla333
Hogy van pofájuk az MSZP-seknek ilyen ajánlatot tenni?
4 hely - 25 helyért!
Aki megoldást akar, az ilyen ajánlatot nem is tesz szerintem.
Persze, ha az egész csak alibi, amivel azt akarják mutatni, hogy ők aztán milyen kompromisszum készek,de hát az LMP-nek ez sem felel meg?!
Ugyan az, mint amikor a március 15-i színpadon sértegetik a Jobbikot, szemétbe dobottnak nevezve a rájuk adott szavazatot, aztán meg az hazudják, hogy a Jobbik nem akar megállapodást.
Aljas dolog ez!
Béla333
@ibn Said: 21.00
Ha rajtam múlna én ezen ajánlat után szóba sem állnék többé az MSZP-vel!
Egyébként az MSZP még egy jelöltet nem léptetett vissza, a DK-val kötött külön alku az nem jelent semmiféle kötelezettséget vagy semmire nem kötelezi a többi ellenzéki pártot.
Ez az ő kettejük játszmája, a többieknek semmi köze ehhez.
De indoknak sem lehet azt elfogadni, hogy miben maradt az MSZP vagy a DK!
Sámannus
@Béla333: Matematika, Berciért nem fognak elmenni az emberek. ne áltassuk magunkat olyannal ami nincs. Nem kéne kiszórni mindenfelé a szemetet, mert csak környezetet szennyeztek vele. Nálunk is tele szórtátok a várost, és a fasorba sem voltatok 2014-ben.
Órbányinak dolgoztok ez az igazság.
Béla333
@Sámannus: 21.17
Matekból megbuknál, az biztos!
Szél Bernadett olyan népszerű, mint Karácsony. Néhány % a különbség mindössze.
Én pl. Karácsony kedvéért nem tennék meg semmit, annyi köpönyeget váltott már, hogy azt sem lehet tudni, a jövő héten melyik pártnál fog sündörögni!
Orbánnak meg azok az Fidesz által megvett vagy megzsarolt MSZP/DK-s politikusok dolgoznak, akikkel az elmúlt évtizedekben közösen lopták szét az országot.
Ők dolgoznak össze! Ez az igazság!
ibn Said
@Béla333: Te gondolkod nem fej, Te gondolkod érzelem! Számatani neked mi? Menni Orbán vagy marad? A többi nem lényeg, a többi csak nyafogás!
Béla333
@ibn Said: 21.25
Ugyanezt kérdezd meg azoktól, akiknek ezt a sértő ajánlatot volt pofájuk nyilvánosságra hozni!
Ha nekik fontos lenne Orbán leváltása, akkor már régen megtalálták volna a lehetőséget, hogy a teljeskörű ellenzéki koordinációról hogyan tudnak tárgyalni a Jobbikkal is! Ismered, hogy a politika a kompromisszumok művészete?! Nem lehet tárgyalni és egyidejűleg a másikat sértegetni. Ez a Jobbikra vonatkozott, de ezzel az ajánlattal ugyanezt mondhatom az LMP felé tett ajánlatukra is!
Én szóba sem állnék ezek után az MSZP-vel!
ibn Said
@Béla333: Jó nem Te lenni sem LMP, sem más párt. Mindenki tudni, hogy Jobbik nem tárgyalni senki! Idiót Szél mondani csak kell mindenki koordinálni... ez lenni aljas kibúvó mert tudni olyan sosem lenni Jobbikkal!
Mondom használni fej, és nem érzelmek! Te nem tudni gondolkod, csak vagy mint LMP nem lát egész, csak lát amit Ő akar, van politik szemellenző nektek. Te látni MszP lenni szar, Te látni DK lenni szar, Te látni Együtt sza, Te látni, Jobbik szar, Te látni Fidesz lenni szar Te látni LMP lenni SUPER EXTRA JÓ! Kérdez én, ha ez lenni igaz akkor miért csak 5-7% támogatottság!?
Béla333
@ibn Said: 21.37
A Karácsony, Kunhalmi és Gyurcsány beszéd ELŐTT még így nyilatkozott Vona március 15-én:
"Vona Gábor: A megegyezést keresem, nem akarok magyar ember ellen harcolni
Középre húzó, mindenkit megszólítani igyekvő, senkit nem kizáró beszédet mondott Vona Gábor, a Jobbik elnöke. A hangulata a régi Vona-beszédek harciasságához képest hangulatában és előadásmódjában is sokkal békésebb, derűsebb volt. "
index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/15/vona_beszede_marcius_15/

Ezt az álláspontot sikerült néhány sértő beszéddel teljes elzárkóztatásra változtatni. Utána meg már lehet Vonára mutogatni!
Kérdésedre kérdés: ha a magyar választók olyan jól látnák, hogy mi a saját és az ország érdeke, akkor miért szavaznak/szavazunk MINDIG rosszul? Miért nem sikerül ettől az élősködő, korrupt politikai "elit"-től megszabadulnunk?
Az hogy az LMP 8-10%on van az nem az LMP gondja leginkább, hanem mindannyiunké!
Szerintem!
Sámannus
@Béla333: ne tévedj el képletekben, abból ugyanis több van és mindenkit a súlyának megfelelően kell értékelni. Ha már itt tartunk, ti még egyenlőre el riasztjátok a szavazókat az urnáktól mint oda csaljátok a támogatottságnak megfelelő pártreferencia szerint Gergelyék korrekt ajánlatot tettek. Nincs értelme az időhúzásnak. ezt a játékot az országgal játsszátok nem az ellenfeletekkel. A szavazók ennek is kevésbé örülhetnek, ha ilyen korlátoltakkal kell egyezkedni.
A többire egyenlőre nem reagálok, azzal még kampányoljatok, ahol majd szóba állnak veletek, mondjuk a szarabbiknál.
ibn Said
@Béla333: Mond és tenni nem ugyan az. Én mond igen szavaz LMP, de persze nem, de mond neked, Te elhisz!? Lenni nagy ellen a "bal oldal" és Jobbik közt... ezt senki és semmi nem felold! Mond Vona amit tud, de nem lenni megegyezés. Miért szavaz magyar rosszul mert olyan mint Te!
Nem fejével szavaz inkább szívével, mikor belát hogy ez rossz, nem bevallani (még magának sem) inkább megint hallgat szív és szavaz maga ellen.
Sámannus
@ibn Said: Sanyikám, te max egy félórát lehettél Bécsben, Lézer Janóval, azóta törni a matyar?
Sámannus
Nem, ez csak meglátás nem szoktam tévedni. Sok magyar felejti el a nyelvet, még az is aki a határról fordul vissza, mert itthon felejtette az óráját. Azt hiszem világosan fogalmaztam.
kereső
@Béla333: @JAJMÁR: Úgy gondolom,hogy innentől kezdve ez kőkemény matematika-az ellenzéki képviselők számának maximalizálása.
Az lmp-nek kell elsősorban "számolni"-hogy a négy biztos bejutást eredményező hely + az itt keletkező töredékszavazatok az országos listára több-e,mint a 25 helyen elérhető töredékszavazatokkal elérhető mandátumok száma.Ha jól számolom,akkor az esetleges visszalépés után még mindig állva marad 77 lmp-s jelölt-ami szintén hoz a listára.
Nincs már itt helye semmiféle érzelmi kötődésnek- az menjen a pártlistára maximálisan!!
A "szirénhangokra" meg nem kéne hallgatni. Egy cél van!- az orbán kormányának leváltása,a NER lebontása és a demokratikus jogállam visszaállitása.Első lépés: ne legyen fideszes többségű parlament!
Hajrá fiúk,lányok- elő az uniqumos üvegekkel,és menjünk szavazni.
És,ha mindezt elértük,majd aztán lehet új választásokat tartani demokratikus játékszabályok szerint/ Szél Bernadett/- ahol is,ki-ki megmérettheti magát.

A hátam is borsódzik belé-de a választókerületemben minden mérés a jobbikos jelölt mellett szól-még a V8-is.Úgyhogy e szerint fogok szavazni.Mert nekem fontos! a legfontossabb, a fidesz minél kissebb arányú parlamenti jelenléte.
Gondoljátok meg proletárok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.