Autóellenőrzésen bukott le április elsején egy kábítószertermesztő, akinek a lakásán aztán 67 tő cannabist és másfél kiló kábítószergyanús növényi anyagot is találtak.

A BRFK kábítószer-bűnözés elleni nyomozói április 1-jén este állították meg autójával a 48 éves budapesti D. Szabolcsot Budapest XI. kerületében, a Karinthy Frigyes utcában. A rendőrök az autó átvizsgálásakor 6 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak – olvasható a BRFK közleményében.

Az újbudai nyomozók D. Szabolcs lakásán tartott házkutatáskor kábítószer termesztéséhez kialakított helyiségeket találtak. A férfi két kamrát alakított át, az egyikben a fiatal cserjéket nevelte, a másikban pedig a már kifejlett növényeket tartotta. A falakat lefóliázta, a növények fejlődéséhez pedig ventilátorokat, fénycsöveket és lámpatesteket telepített a kamrákba. A nyomozók összesen 67 tő cannabist, 1530 gramm kábítószergyanús növényi anyagot, 5 milliliter folyékony kábítószergyanús folyadékot, továbbá készpénzt, számítógépet és mobiltelefont foglaltak le. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói D. Szabolcsot kábítószer birtoklása bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek előzetes letartóztatására.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.