Ha az ellenzék kerül többségbe, Márki-Zay Péter szerint szakértői kormányra lenne szükség. A Magyar Nemzet tudósítása szerint Márki-Zay arról beszélt, abban az esetben, ha a Fidesz a választás után kisebbségbe kerül, a parlamenti többséget adó ellenzék támogatásával felállhatna egy nem pártokból köthető miniszterekből álló kormány. Ő nem kapott még felkérést egy ilyen kormány vezetésére, de ha kapna, azt elutasítaná. Azt mondta, nála sokkal tapasztaltabb és rátermettebb emberek vannak az országban. Bár Mellár Tamást is annak tartja, személy szerint Bod Péter Ákos közgazdászt ajánlaná.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@simmering73: nem nem vált be és az első kormányciklusa után még 2x újraválasztották ez kész őrület!! Nem a nép adja a min.elnököt demokráciában hanem a legnagyobb többséget szerző párt az adja a min.elnököt. Jelen esetben ezek Karácsony, Vona, és Szél lehetnek ellenzéki győzelem esetén. Külsőst csak akkor szoktak, ha fenyeget az államcsőd és poltikai párttól (is) független szakértő kell. Ilyen lehet MZP szerint Bod Péter. Vele nekem csak volt MDF-essége a bajom, helyette akkor már Karácsony hisz az ő ellenkormya is szakértőkből áll. Németh Miklós, sajnos nem jön vissza, pedig ő pont ilyen mint amilyen szakértői miniszterelnökre MZP gondolt. :(
Commenter
@Commenter: "ellenkrmány"= ellenkormány
Commenter
@1magyar: mint pénzügyminiszter gondolom. Mert miniszterelnök sosem volt. Antallt Boross Péter követte. De lehet rosszul emlékszem.
1magyar
@Commenter: De, jól emlékszel. Nem írtam, hogy me. de ami volt azt sem jól csinálhatta ha végük lett mint a botnak.
Commenter
@1magyar: vége lett a nemdf-nek hála igen. Naggyon megérdemelték,bár itt a jelenlegi brancs utánuk. A MDF-MIÉP szellemi-politikai örökösei.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.