A második-harmadik Orbán-kormány alatt átlag kétszer annyit fizettünk a gázért, mint a 2002-2010 közötti szociálliberális időszakban, írja a Népszava. Kétszer annyiba került a gáz az elmúlt nyolc évben, mint az előtt levő nyolcban, állítja a KSH adatai alapján a Népszava. Míg 2002 májusa és 2010 áprilisa (Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kabinetek) között átlag 66 forintba került egy köbméter gáz, addig 2010 májusa és 2018 februárja között 113 forintba került ugyanez a mennyiség. Az első Orbán-kabinet pedig 1998 és 2002 között 70 százalékkal emelt a fűtőanyag árán. A Medgyessy-kormány egy évre fagyasztotta be a gázárakat, és először 2003 júniusában emeltek az addig 39 forintos díjon. Díjcsökkenés volt 2003 novemberében, 2008 márciusában, 2009 júliusában és októberében is, aztán 2008-ig folyamatos volt drágulás még úgy is, hogy 2006 -2009 között 25 helyett 20 százalékos volt az áfa. Az olajárhoz képest azonban tompított volt a növekedés: míg 2002-ben az olajár a hazai gázár kb. fele...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ez a hoirda-hazugsághalmaz is megbukott!
Hol vagy Rezsihájas parazita tetű?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Azt is tegyük hozzá még, hogy az áremelkedésen felül a gáz fűtőértéke a közelébe sem volt a fizetett értéknek, mert mivel mással lehet azt magyarázni, hogy mindig a decemberi hónap a legmagasabb gázfogyasztás akkor is ha kellemes 15-18 fokos idő van !!!
papa.49
@quadrocopter: Mivel én minden héten vasárnap délelőtt feírom az aktuális óra állást kivonva belőle az 1 héttel korábbit, és elosztom a napok számával, kapok egy átlagértéket !!!
Na ezen a ponton válik érdekessé a dolog évek óta minden decemberben növekszik a köbméter, akkor is ha éppen jó idő van, és érdekes módon a januári hónap mindig kevesebb a decemberitől, akkor is ha sokkalta rosszabb, hidegebb idő van, vajon miért is hát csak azért mert telenyomják a gázt mindenféle mocsokkal a kazán küzd hogy felfűtse a házat, a ,,forgómorgó,, meg majd leszédül a falról !!!
Nessy
Sőt, akkoriban a "kisfogyasztóknak" ( évi 1200 m3-ig) kedvezményes ár volt életbe. nekem az 1300 m3 jóval kevesebb volt akkor, mint mostanság. Pedig akkor is volt időszak, amikor tovább tartott felforralni a tea vizet. Ha ezt mondod egy hívőnek, akkor rögtön libsi Soros bérenc leszel! Ezzel csak egy a bajom, hogy akármelyik szóvívőtől. hívőtől kérdezem, hogy hol lehet Soros pénzért jelentkezni, amiről beszélnek, egyik sem tudja sem a címet, sem az összeget!
CsipkeRózsa
@papa.49: A decemberi gázszámla összegét az is befolyásolja, hogy a gázt két kategória szerint árazzák. Az I. és II. kategória fogyását év közben havonta azonos mennyiségben számolják el a számlán.
Év végén a teljes évre megállapított kategória mennyiséget, a fogyasztástól függően megállapítják. Ez december 31.-ével történik, függetlenül az éves leolvasás dátumától.
Ilyenkor előfordul, hogy az évesen engedélyezett kedvezményes I. kategóriát túllépte az illető, és átkerül a II. kategóriába, ami drágább.
Az engedélyezett I.kategória a gázóra m3-étől függ.
papa.49
@CsipkeRózsa: Én nem a számla összegén háborogtam, hanem a számla ALAPJÁT KÉPEZŐ FOGYASZTÁSON, magyarul AMIT A GÁZ ÓRA MUTAT !!!
Az pedig minden évben úgy van hogy a decemberi hónap fogyasztása mindig 100-150 m3 több mint az utána jövő januári hónap !!!
Konkrétan 2016 december 463 m3 az átlag hőmérséklet 10 fok körül volt
2017 január 362 m3 az átlaghőmérséklet 0 fok körül volt éjjel fagyokkal
Én erről beszéltem nem az érte kifizetett forintokról !!!
A gázkazán több esetben leállt hibára ,,kevés gáz, vagy kicsi hőérték jelzéssel, mikor elmúltak az ünnepek a kazán megint nem állt le egyszer se !!!
Arról most nem is beszélek, hogy a gáz fogyasztást m3 mérjük és a fűtőérték után fizetünk, ez kb olyan mintha a lisztet nem kilóra, hanem a színe után meghatározott árért vennénk !!!
Ez a tipikus fából,vaskarika elv !!!
Perwool
Józan "paraszti " észen kívül nem kell más: kb. 25-30 %-kal esett az energiahordozók világpiaci ára az utóbbi pár évben ( Nem a Gyurcsányék alatt, hanem mostanában !!!) Az energia áraknál ( kizárólag a magánszemélyek esetén, vállakozássoknál nincs!) az ún. "rezsicsökkentést" figyelembe veszik. Egyet nem vettek figyelembe: a világpiaci ár csökkenését, magyarul jóval kevesebbért kapja az ország az energiát, mint pár évvel korábban, de mi fogyasztók továbbra is a magasabb ( bocsánat: rezsi csökkentett ) összeget fizetjük a szolgáltatóknak ( ahol mint tudjuk jelentős tulajdonnal bír az állam ) Egy a kérdés: ha kevesebbért veszik és mi még mindig ugyanannyit fizetünk ( rezsicsökkentve !!! ) hová kerül a haszon ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.