A második-harmadik Orbán-kormány alatt átlag kétszer annyit fizettünk a gázért, mint a 2002-2010 közötti szociálliberális időszakban, írja a Népszava. Kétszer annyiba került a gáz az elmúlt nyolc évben, mint az előtt levő nyolcban, állítja a KSH adatai alapján a Népszava. Míg 2002 májusa és 2010 áprilisa (Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kabinetek) között átlag 66 forintba került egy köbméter gáz, addig 2010 májusa és 2018 februárja között 113 forintba került ugyanez a mennyiség. Az első Orbán-kabinet pedig 1998 és 2002 között 70 százalékkal emelt a fűtőanyag árán. A Medgyessy-kormány egy évre fagyasztotta be a gázárakat, és először 2003 júniusában emeltek az addig 39 forintos díjon. Díjcsökkenés volt 2003 novemberében, 2008 márciusában, 2009 júliusában és októberében is, aztán 2008-ig folyamatos volt drágulás még úgy is, hogy 2006 -2009 között 25 helyett 20 százalékos volt az áfa. Az olajárhoz képest azonban tompított volt a növekedés: míg 2002-ben az olajár a hazai gázár kb. fele...

(Forrás: hvg.hu, quadrocopter által)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ez a hoirda-hazugsághalmaz is megbukott!
Hol vagy Rezsihájas parazita tetű?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@papa.49: A decemberi gázszámla összegét az is befolyásolja, hogy a gázt két kategória szerint árazzák. Az I. és II. kategória fogyását év közben havonta azonos mennyiségben számolják el a számlán.
Év végén a teljes évre megállapított kategória mennyiséget, a fogyasztástól függően megállapítják. Ez december 31.-ével történik, függetlenül az éves leolvasás dátumától.
Ilyenkor előfordul, hogy az évesen engedélyezett kedvezményes I. kategóriát túllépte az illető, és átkerül a II. kategóriába, ami drágább.
Az engedélyezett I.kategória a gázóra m3-étől függ.
papa.49
@CsipkeRózsa: Én nem a számla összegén háborogtam, hanem a számla ALAPJÁT KÉPEZŐ FOGYASZTÁSON, magyarul AMIT A GÁZ ÓRA MUTAT !!!
Az pedig minden évben úgy van hogy a decemberi hónap fogyasztása mindig 100-150 m3 több mint az utána jövő januári hónap !!!
Konkrétan 2016 december 463 m3 az átlag hőmérséklet 10 fok körül volt
2017 január 362 m3 az átlaghőmérséklet 0 fok körül volt éjjel fagyokkal
Én erről beszéltem nem az érte kifizetett forintokról !!!
A gázkazán több esetben leállt hibára ,,kevés gáz, vagy kicsi hőérték jelzéssel, mikor elmúltak az ünnepek a kazán megint nem állt le egyszer se !!!
Arról most nem is beszélek, hogy a gáz fogyasztást m3 mérjük és a fűtőérték után fizetünk, ez kb olyan mintha a lisztet nem kilóra, hanem a színe után meghatározott árért vennénk !!!
Ez a tipikus fából,vaskarika elv !!!
Perwool
Józan "paraszti " észen kívül nem kell más: kb. 25-30 %-kal esett az energiahordozók világpiaci ára az utóbbi pár évben ( Nem a Gyurcsányék alatt, hanem mostanában !!!) Az energia áraknál ( kizárólag a magánszemélyek esetén, vállakozássoknál nincs!) az ún. "rezsicsökkentést" figyelembe veszik. Egyet nem vettek figyelembe: a világpiaci ár csökkenését, magyarul jóval kevesebbért kapja az ország az energiát, mint pár évvel korábban, de mi fogyasztók továbbra is a magasabb ( bocsánat: rezsi csökkentett ) összeget fizetjük a szolgáltatóknak ( ahol mint tudjuk jelentős tulajdonnal bír az állam ) Egy a kérdés: ha kevesebbért veszik és mi még mindig ugyanannyit fizetünk ( rezsicsökkentve !!! ) hová kerül a haszon ?
Mirabilis
Ami a lényeg: Át lettünk verve a fidesz által rezsicsökkentés témában is. Akarsz a fideszre szavazni?
durbincs
@quadrocopter: Kukabúvár? Hop,kukaügyi ellenőrzés ? húzódjon le ! a nyüveit ne vegye elő ?
nagy nyomással konténert+a hozzátartózó embert fertőtlenítik?kérjük most tegye fel a 2 kezét?
álljon terpeszbe?hogy a fertőtlenítőszer mindenhová elérjen?jó ez így magának@quadrocopter:
Mirabilis
@durbincs: Tudsz még ilyeneket? Hajrá durbincs!
Hanyatt vágtam magam a röhögéstől ennyi összehordott, értelmetlen rizsától.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.