A második-harmadik Orbán-kormány alatt átlag kétszer annyit fizettünk a gázért, mint a 2002-2010 közötti szociálliberális időszakban, írja a Népszava. Kétszer annyiba került a gáz az elmúlt nyolc évben, mint az előtt levő nyolcban, állítja a KSH adatai alapján a Népszava. Míg 2002 májusa és 2010 áprilisa (Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kabinetek) között átlag 66 forintba került egy köbméter gáz, addig 2010 májusa és 2018 februárja között 113 forintba került ugyanez a mennyiség. Az első Orbán-kabinet pedig 1998 és 2002 között 70 százalékkal emelt a fűtőanyag árán. A Medgyessy-kormány egy évre fagyasztotta be a gázárakat, és először 2003 júniusában emeltek az addig 39 forintos díjon. Díjcsökkenés volt 2003 novemberében, 2008 márciusában, 2009 júliusában és októberében is, aztán 2008-ig folyamatos volt drágulás még úgy is, hogy 2006 -2009 között 25 helyett 20 százalékos volt az áfa. Az olajárhoz képest azonban tompított volt a növekedés: míg 2002-ben az olajár a hazai gázár kb. fele...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: quadrocopter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ez a hoirda-hazugsághalmaz is megbukott!
Hol vagy Rezsihájas parazita tetű?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Ez a hoirda-hazugsághalmaz is megbukott!
Hol vagy Rezsihájas parazita tetű?
ibn Said
@quadrocopter: Védi rezsi, nehogy olcsóbb lenni gáz!
papa.49
Azt is tegyük hozzá még, hogy az áremelkedésen felül a gáz fűtőértéke a közelébe sem volt a fizetett értéknek, mert mivel mással lehet azt magyarázni, hogy mindig a decemberi hónap a legmagasabb gázfogyasztás akkor is ha kellemes 15-18 fokos idő van !!!
papa.49
@quadrocopter: Mivel én minden héten vasárnap délelőtt feírom az aktuális óra állást kivonva belőle az 1 héttel korábbit, és elosztom a napok számával, kapok egy átlagértéket !!!
Na ezen a ponton válik érdekessé a dolog évek óta minden decemberben növekszik a köbméter, akkor is ha éppen jó idő van, és érdekes módon a januári hónap mindig kevesebb a decemberitől, akkor is ha sokkalta rosszabb, hidegebb idő van, vajon miért is hát csak azért mert telenyomják a gázt mindenféle mocsokkal a kazán küzd hogy felfűtse a házat, a ,,forgómorgó,, meg majd leszédül a falról !!!
Nessy
Sőt, akkoriban a "kisfogyasztóknak" ( évi 1200 m3-ig) kedvezményes ár volt életbe. nekem az 1300 m3 jóval kevesebb volt akkor, mint mostanság. Pedig akkor is volt időszak, amikor tovább tartott felforralni a tea vizet. Ha ezt mondod egy hívőnek, akkor rögtön libsi Soros bérenc leszel! Ezzel csak egy a bajom, hogy akármelyik szóvívőtől. hívőtől kérdezem, hogy hol lehet Soros pénzért jelentkezni, amiről beszélnek, egyik sem tudja sem a címet, sem az összeget!
CsipkeRózsa
@papa.49: A decemberi gázszámla összegét az is befolyásolja, hogy a gázt két kategória szerint árazzák. Az I. és II. kategória fogyását év közben havonta azonos mennyiségben számolják el a számlán.
Év végén a teljes évre megállapított kategória mennyiséget, a fogyasztástól függően megállapítják. Ez december 31.-ével történik, függetlenül az éves leolvasás dátumától.
Ilyenkor előfordul, hogy az évesen engedélyezett kedvezményes I. kategóriát túllépte az illető, és átkerül a II. kategóriába, ami drágább.
Az engedélyezett I.kategória a gázóra m3-étől függ.
papa.49
@CsipkeRózsa: Én nem a számla összegén háborogtam, hanem a számla ALAPJÁT KÉPEZŐ FOGYASZTÁSON, magyarul AMIT A GÁZ ÓRA MUTAT !!!
Az pedig minden évben úgy van hogy a decemberi hónap fogyasztása mindig 100-150 m3 több mint az utána jövő januári hónap !!!
Konkrétan 2016 december 463 m3 az átlag hőmérséklet 10 fok körül volt
2017 január 362 m3 az átlaghőmérséklet 0 fok körül volt éjjel fagyokkal
Én erről beszéltem nem az érte kifizetett forintokról !!!
A gázkazán több esetben leállt hibára ,,kevés gáz, vagy kicsi hőérték jelzéssel, mikor elmúltak az ünnepek a kazán megint nem állt le egyszer se !!!
Arról most nem is beszélek, hogy a gáz fogyasztást m3 mérjük és a fűtőérték után fizetünk, ez kb olyan mintha a lisztet nem kilóra, hanem a színe után meghatározott árért vennénk !!!
Ez a tipikus fából,vaskarika elv !!!
Perwool
Józan "paraszti " észen kívül nem kell más: kb. 25-30 %-kal esett az energiahordozók világpiaci ára az utóbbi pár évben ( Nem a Gyurcsányék alatt, hanem mostanában !!!) Az energia áraknál ( kizárólag a magánszemélyek esetén, vállakozássoknál nincs!) az ún. "rezsicsökkentést" figyelembe veszik. Egyet nem vettek figyelembe: a világpiaci ár csökkenését, magyarul jóval kevesebbért kapja az ország az energiát, mint pár évvel korábban, de mi fogyasztók továbbra is a magasabb ( bocsánat: rezsi csökkentett ) összeget fizetjük a szolgáltatóknak ( ahol mint tudjuk jelentős tulajdonnal bír az állam ) Egy a kérdés: ha kevesebbért veszik és mi még mindig ugyanannyit fizetünk ( rezsicsökkentve !!! ) hová kerül a haszon ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.