A vasárnapi országgyűlési választások is szerepet játszanak abban, hogy nem várhatók nagyobb elmozdulások a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI-nek nyilatkozó piaci szakértők szerint.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője oldalazó mozgásra, maximum fél százalékos elmozdulásra számít a budapesti részvénypiacon.

Nem lesz nagy kockázat a tőzsdén a vasárnapi választás

Fotó: Pixabay

A vasárnapi választások nagy kockázatokat nem hordoznak a befektetők szempontjából, a kivárás jellemezheti a részvény- és kötvénypiacot – jegyezte meg Kiss Nicholas.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzőjének kommentárja szerint csütörtökön ugyan jelentős emelkedéssel zártak a részvénypiacok, pénteken csökkenéssel indulhat a kereskedés. Ennek oka, hogy az amerikai piaczárást követően Donald Trump újabb termékekre kivetendő védővámok tervét jelentette be.

A forint árfolyamában az elemző nem számít érdemi elmozdulásokra, mint mondta, a befektetők kivárnak a vasárnapi országgyűlési választás előtt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 789,62 pontos, 2,12 százalékos emelkedéssel, 38 065,04 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,6 milliárd forint volt. A Mol 60 forinttal, 2,14 százalékkal, 2864 forintra erősödött, 1,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 290 forinttal, 2,57 százalékkal, 11 590 forintra nőtt, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,44 százalékkal, 452 forintra emelkedett, forgalma 209,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 90 forinttal, 1,69 százalékkal, 5420 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Hol vannak már a napi 20-30 milliárdos forgalmak a magyar tőzsdén?
(Még az is csak 5-6 kötésnek felelt meg a New York-in.)
Azóta már a tőzsdebrókerek is mind a bankoknál rontják a levegőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.