A Jobbik-kormány április 9-étől azt fogja üzenni a magyar embereknek, hogy az otthonok biztonságát, különösen a fiatalok otthonhoz jutását segíteni kívánja – jelentette ki az ellenzéki párt elnöke pénteken Hajdúnánáson, sajtótájékoztatón.

Vona Gábor az utcafórumát követő rögtönzött tájékoztatóján pártja programjának otthonteremtési csomagját mutatta be, miután szerinte a fiatalok számára az egyik legsúlyosabb kérdés az, hogy lesz-e lakásuk, tudnak-e valahol élni, lesz-e fedél a fejük felett.

Vona Gábor szerint a Jobbik segíteni fogja a fiatalok otthonhoz jutását

Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatót tart Az áprilisi akcióterv első intézkedései címmel a Képviselői Irodaházban 2018. április 4-én. MTI Fotó: Soós Lajos

A Jobbik otthonteremtési csomagja három pillérre épül: a devizahitelesek igazságtételére, a csok megtartására, valamint a bérlakásépítési programra – sorolta a pártelnök.

A részleteket ismertetve a devizahitelek rendezéséről azt mondta, hogy a felvételkori árfolyamon forintosítják és újraszámolják a hiteleket, és megnézik: "ezek után az adós tartozik-e a banknak vagy már a bank tartozik az adósnak".

Vona Gábor utalt arra, hogy a jelenlegi kormány "annak idején" a végtörlesztéssel lehetőséget adott, hogy nagyon jó árfolyamon kiválthassák a devizahiteleket, de ezt csak a gazdagabb, nagyobb megtakarítással rendelkező családok tudták igénybe venni. "Az az igazságos, ha a szegényebbeknek is megteremtjük a hasonló feltételeket" – tette hozzá.

A Jobbik elnöke leszögezte: kormányra kerülve feltétlenül megtartják a csokot, de annál sokkal többet kívánnak tenni, ezt szolgálja a bérlakás építési otthonteremtési programjuk, amelynek a jogszabályi, illetve gazdasági feltételeit a kormányváltás után azonnal megkezdik kidolgozni.

"2020-tól minden évben 10 ezer új, és 10 ezer felújított lakást fogunk bevonni ebbe a programba" – jelezte. A bérlakásépítés lényegét összefoglalva azt mondta, az a cél, hogy azokba a lakások fiatalok, fiatal családok költözhessenek, jóval a piaci alatti bérleti díjért.

Ezzel lehetőséget kapnak, hogy "elkezdjenek Magyarországon élni, dolgozni, családot alapítani, magtakarításokat gyűjteni", majd lehetővé kívánják tenni, hogy bizonyos idő elteltével a korábbi bérlemény tulajdonba kerüljön – mondta a pártelnök.

Vona Gábor felidézte, hogy keddtől szombatig a héten minden nap bemutatja a Jobbik programjának egy-egy csomagját.

A bevándorlásellenes, az antikorrupciós, az Európa- és az otthonteremtési programelemek után szombaton Cegléden programjuk újabb csomagját tárja a nyilvánosság elé – ígérte Vona Gábor Hajdúnánáson.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ibn Said
Gábor! Előbb le kell váltani Fidesz!
Jobbik egyedül nem tud (senki nem tud egyedül!) leváltani gondolkodni inkább ezen!
Commenter
Ez nagyon szép (gondolat) Vona Gábortól. De az üres államkasszából hogy fog pénzt előteremteni erre (is)?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.