Tudomásunk szerint akár tíz körzetben is egyetlen baloldali jelölt állhat majd a fideszessel szemben, ha tényleg sikerül megegyezniük. Bár a felek természetesen nem akarnak túl korán konkrétumokat szivárogtatni, úgy tudjuk, hogy ha minden összejön, akár tíz körzetre is vonatkozhat a megegyezés, amit pénteken délután terveznek bejelenteni.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: ibn Said
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
@Béla333:
Az lmpnek 100 egyéni jelöltje van a többieknek max 50.
Az lmp nagy rizikó faktort hordoz magában. Náluk még a jobbik megbízhatóbb lenne nyíltabb fellépésük okán.
Valószínűsíthetően az lmp 60%- a szakítana a vezetőséggel és a fideszhez menne át ha erre kérné őket Gorbán. Ez a technológia ismert a kisgazdák mdf-esek kdnp felszalámizásának esetéből. A megélhetésiek a fideszben landoltak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
@Béla333: Most az a téma, hogy az LMP-nek 106 jelöltje van, nekik jóval kevesebb. Nyugodtan átadhatnának jó párat, mert úgy lenne igazságos. Csaknem? A cél az LMP hátán jutni előre, a jobbik meg pláne nem kell. Nagyon kilóg a lóláb liberáliséknál.
Béla333
@Eriksson: 21.15
Én attól vagyok rosszul, amikor azzal jön az MSZP vagy a DK, hogy ők mennyi képviselőt léptettek hátra.
De azt nem mondják, hogy ezt csak egymás javára tették, nem a teljes ellenzékkel egyeztetve megbeszélve.. Külön alkuval felosztották az országot, ez volt az alap és ehhez alkalmazkodjon minden ellenzéki.
Ez ugyanolyan, mintha a Párbeszéd jönne azzal, hogy ők vagy 104 helyen visszaléptették a jelöltjeiket, így nekik jár a legnagyobb tisztelet ezért. Merthogy ha van vagy 2 önálló jelöltjük az MSZP listáján?!
Eriksson
@Béla333: Szerintem ez az ide-oda léptetgetés egyetlen célt szolgál, hogy az a néhány jelölt akiket az MSZP-DK ki tudott állítani a szűkös kínálatból, biztos befutók legyenek. Nem annyira a fidesz leváltása, - mert minden közvélemény kutató szerint az lehetetlen -, hanem a minél nagyobb falat kiharapása a hatalomból. De a pofára esés csak ezután jön.
Madácsi Pali
@Béla333: ismeri maga a számokat? Az MSZP előző me jelöltje szinte naponta könyörgött az LMP-nek az összefogásért, miközben egy év alatt nem jutott ideje a DK-ra. Ön nem kicsit szenilis!
Béla333
@Eriksson: 21.34
Hallottam olyan véleményt is, hogy azért volt szükség erre az MSZP-DK külön alkura, mert nem volt elegendő jelöltjük, hogy önállóan, minden körzetben indítsanak jelöltet.
Gyurcsány már több mint egy éve elkotyogta az igazi szándékát:

"„Találkoztam néhány hónapja Ferivel, teljesen ki volt akadva Kerék-Bárczyra. Azon háborgott, hogy Szabolcs mit képzel, amikor azt írja, hogy ő [mármint Gyurcsány – a szerk.] nem is akar nyerni, és egyetlen célja, a többi baloldali párttól minél több szavazatot elszipkázni, hogy a következő ciklusban ő dominálja a baloldalt. Majd rátért a 2018-as választás boncolgatására, ami szerinte teljesen esélytelen, 30-40 helyen lehet a Jobbikkal együtt legyőzni a Fideszt. Addig azonban a DK-n és az MSZP-n kívül az összes kisebb pártot el kell takarítani, a két nagyobbnak meg koordináltan kell indulni, hogy eldőljön, ki lesz az ellenzék vezetőereje.”
hvg.hu/itthon/20170118_baloldal_miniszterelnokjelolt_botka_gyurcsany_kaosz

'17 januári HVG-ben jelent meg és az elmúlt több mint egy év pontosan ezt igazolja!
Eriksson
@Béla333: Na, valahogy így! Gyurcsány a nagy koordinátor nem bírta ki, hogy ne dicsekedjen éleselméjűségével.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.