Az LMP szolgálatra jelentkezik az ország helyreállítása érdekében és azokért, akiket méltánytalanság ért az elmúlt 28 évben – mondta Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt szombaton Budapest belvárosában, sajtótájékoztatón.

Az LMP társelnöke szerint kormányváltó hangulat van, minden választót szavazásra buzdított.

Az LMP azokat fogja szolgálni, akiket az elmúlt 28 évben méltánytalanság ért

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szerezzük vissza a saját becsületünket. Nem lehet ennek az országnak olyan miniszterelnöke, aki minket fenyeget és aláz a nemzeti ünnepünkön és egy szakrális vallási ünnepen bejelenti, hogy tömegesen listáz minket

- szögezte le.

Arra is kérte a választókat, tegyék lehetővé, hogy egy erős LMP legyen a parlamentben vagy a kormányban. Leszögezte: a demokrácia és a jogállam helyreállításában mindenkivel együtt tudnak működni, mert Magyarország nem lehet "illiberális, autokratikus vagy féldiktatúra állapotban".

Az LMP azokat fogja szolgálni, akiket az elmúlt 28 évben méltánytalanság ért

FotóMTI/Kovács Tamás

Az LMP politikusai a civil életből érkeztek és nem a saját pecsenyéiket sütögetik. Nincs szükségük Polt Péter legfőbb ügyészre ahhoz, hogy elkerüljék az igazságszolgáltatást – tette hozzá.

Én egy 41 éves, kétgyermekes édesanya vagyok, aki életem végéig elszámolgattam volna a statisztikákat a Központi Statisztikai Hivatalban, ha nem történt volna az országunkban az, ami megtörtént

- közölte.

Csárdi Antal, a párt budapesti, belvárosi képviselőjelöltje szerint új szemléletű képviselőkre van szükség, hogy a főváros beruházásait ne gazdasági érdekek döntsék el. Véget kell vetni annak, hogy Felcsúton és Hódmezővásárhelyen döntsenek Budapest sorsáról – mondta.

Szél Bernadett kérdést kapott arról, hogy Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerint az LMP okolható majd azért, ha nem nyer az ellenzék, amire kijelentette: az LMP mindent megtett az országos és a legszélesebb körű együttműködésért. Még szombat délelőtt is azon dolgoztak, hogy az ellenzék a lehető legtöbb mandátumot nyerhesse meg.

Ungár Péter elnökségi tag elmondta, hogy az utolsó pillanatig folytak a tárgyalások, ami szerinte három biztos ellenzéki mandátumot eredményezett. Ennek része, hogy Szekszárdon a szocialista Harangozó Tamás visszalép az LMP társelnöke, Hadházy Ákos javára. Úgy összegzett: az LMP jelöltje az országban hét helyen nincs a szavazólapon, és három helyen léptek vissza a javukra baloldali indulók.

Szél Bernadett kérdésre cáfolta azt a hírt, miszerint szakadna az LMP. Arra reagálva, hogy Kövér László fideszes házelnök ellenzéki csalástól tart, rámutatott a Kúria döntésére, miszerint a kormány jogellenesen kampányolt a Fidesz javára. Ez azonban szerinte csepp a tengerben, majd sorolta a példákat, amelyek bizonyítják, hogy a kormányoldal egész rendszere csalásra épül: képviselők lejáratását, ellenzéki aktivisták bántalmazását. "Ez már nem csalás, ez már erőszak" – jelentette ki.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Kovács Tamás)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
png
Az LMP azokat fogja szolgálni, akiket az elmúlt 28 évben méltánytalanság ért

Eddig sem sikerült, miért hinne nektek bárki is?
egyvandor
Az lmp kormány váltó hangulata nyomán jutottak parlamentbe a fideszből: Dunai M, Simicskó I, Varga M, Gulyás G, Szatmáry K. Ezúton is gratulálok nekik. (A bela333333-at is üdvözlöm).
Béla333
@egyvandor: 17.55
Én is üdvözöllek!
Egy megállapodáshoz két fél kell, még a visszalépéseknél is.
Ha az MSZP olyan ajánlattal jött volna, ami tárgyalási alap lett volna, akkor lehetett volna miről érdemben tárgyalni, de hogy 3 helyért kértek 27-et, az azt mutatja, hogy nem is akart az MSZP megállapodni.
Sehová nem vezet, ha mindenért az LMP-t hibáztatjátok! Csak folytatódik az adok-kapok!
egyvandor
@Béla333: Nekem egyéniben olyan lmp-s jutott akinek javára visszalépett a nem fidesz bölcsöjében nevelkedett ellenzék.. Be is jutott. Zokszó nélkül szavaztam rá és két másik ismerősömet is lebeszéltem a vonakodásról.
Az lmp harmadszorra biztosította a nertársak kétharmadát.
Ennek ellenére szeretnék hinni az lmp-nek is.
Te jössz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.