A Demokratikus Koalíció vasárnap este 7 óráig kampányol majd – ígérte meg Gyurcsány Ferenc szombaton.

A Demokratikus Koalíció vasárnap este hét óráig kampányol, addig egy pillanatra sem áll le – jelentette ki a párt elnöke egy szombati budapesti sajtótájékoztatón. Gyurcsány Ferenc sporthasonlatot használva úgy fogalmazott: a lefújásig küzdeni kell, és ők küzdeni is fognak.

Gyurcsány: a lefújásig kell küzdeni!

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az újpesti piacon kampányoló pártelnök azt mondta, érezni a változás szelét. Budapest a magyar történelemben sokszor, például 1848-ban vagy 1956-ban is utat mutatott az országnak – tette hozzá.

Az, hogy a főváros ennyire a változás mellett áll, reményei szerint nem csak irányadó az országnak, de bátorítja is azokat, "akik még nem döntötték el, hogy milyen holnaputánt akarnak" – fogalmazott.

Gyurcsány szerint az LMP nem fogja tudni megmagyarázni a választóinak, ha egy körzet is miattuk "megy el"

Ismertette, hogy péntek késő estig eredménytelenül tárgyaltak az LMP-vel. A DK korábban két helyen lépett vissza az LMP javára, az LMP csak egy helyen a DK javára, ezért azt kérték, hogy most a másik párt léptesse vissza két jelöltjét, cserébe azért, hogy a Demokratikus Koalíció visszalépteti egyik politikusát – közölte.

Az LMP nem fogadta el az ajánlatot, pedig még ez is rendkívül szűk körű megállapodás lett volna, mert az lett volna a helyes, ha legalább 15-25 körzetet érintő megállapodást tudtak volna kötni – értékelte a helyzetet a politikus. Hozzátette, hogy tudomása szerint az MSZP is tárgyalt az LMP-vel, de azok a megbeszélések sem vezettek eredményre, az LMP "hajthatatlansága és rugalmatlansága miatt".

Gyurcsány Ferenc azt mondta, hogy az LMP-nek szombat délelőtt 11-ig volt ideje arra, hogy "ne akadálya, hanem előmozdítója legyen" a kormányváltásnak. Ha csak egyetlen választókerület "fog elmenni" az LMP miatt, akkor nem fogják tudni megmagyarázni a szavazóknak, hogy fontosabb volt számukra saját pártjuk ügye, mint a kormányváltás – jelentette ki. Most az ellenzéki pártoknak nem egymáshoz kell mérniük magukat. Bármennyire is imádja a Kétfarkú Kutya Párt szarkazmusát és lelkesedett a Momentum Nolimpia-kampányáért, lejárt a köztük való versengés ideje – mondta Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsány: Kövérnek elment a józan esze

A pártelnököt reagáltatták Kövér László kijelentésére, miszerint az ellenzék választási csalásra készül. Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: a házelnöknek "elment a józan esze", mert a kormány követ el tömeges választási csalást.

Rákérdeztek nála a brit Telegraph cikkére is, amelyik szerint Menczer Tamás, a külügyi tárca helyettes államtitkára e-mailben kért több nagykövetséget arra, hogy gyűjtsenek a menekültekről szóló negatív nyilatkozatokat. A DK elnöke azt mondta, hogy a nagykövetségeknek lojálisaknak kell lenniük a mindenkori kormányhoz, de nem hírszerző szervezetek és nem lehetnek a "Fidesz tisztességtelen, hazug propagandájának az eszközei".

Horváth Imrének annyi esélye van Újpesten, mint hintalónak az epsomi derbin – ismertette véleményét arról, hogy a volt szocialista képviselő függetlenként indul a IV. kerületben. Hangsúlyozta, hogy Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke világossá tette a szocialisták álláspontját: "árulók nem képviselhetik az újpestieket".

A sajtótájékoztatón beszélt Varju László, a DK egyéni képviselőjelöltje is, aki azt mondta, hogy Újpesten egy nap múlva jobb lesz mindenkinek. Az alelnök kijelentette, a kerület lakói számára fontos, hogy normális legyen az egészségügy és a közlekedés.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Balogh Zoltán)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Az LMP Mellár Tamás győzelme érdekében SEM LÉPETT VISSZA? Ők az igazi demokraták? Mindenhonnan érkezett kérése, sőt! könyörgése ellenére sem tettek hozzá, hogy biztosan nyerhessünk e körzetben?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Madácsi Pali
@Béla333: Mr. NER Lovag! Most nem a néhány évvel ezelőttről van szó, amikor amikor Schiffer fideSS hátszéllel sikertelenül perelte, azaz rágalmazta Gyurcsányt, hanem a máról, és legfőképp a holnap, holnaputánról van szó! Az MSZP-P-DK több helyen csinált az LMP jelöltjéből esélyes jelöltet. Az LMP hálából nem hivta vissza az esélytelen jelöltjeit! Jogos lesz a népharag ellenük minden olyan körzetért ahol a demokrata oldallal szemben kevesebb vokssal nyer a fideSS, mint az LMP szavazóinak átszazvazási hajlandóságának mértéke. Minden ilyen körzet Berni, az ön, és bigott LMP vezetőség lelkén fog száradni! Ne jöjjön a megmagyarázó ócska kamu dumájával! A teljes kampány alatt ezerrel tolta a NER szekerét, és folyamatosan mocskolta, becsérelte a demokratikus oldal résztvevőit, holott programjaik 95%-ban azonosak!
rohács1926
Mit nem értetek?
A fidesz teljes vezérkara termékenyítette meg Schiffert, hogy megszülje az lmp-t.
A baba fő feladata a demokratikus baloldal megosztása.
Ezt a feladatot tekinti sajátjának a széllel bélelt pótanyuka is; aki eljátssza, hogy mindenkivel akar (egyezkedni), de az utolsó pillanatban mindig elrántja a hátsóját.
Béla333
@rohács1926: 09.15
Szerintem meg a szekszárdi borospincében beszélte meg Gréczi és a Fidesz, hogy a DK fő feladata nem a Fidesz leváltása, hanem az ellenzék ekézése. Különös tekintettel az LMP-re.
És Gyurcsány szorgalmasan el is végezte a rá bízott feladatot!
Biztos kitünteti érte az Orbán.
Vagy csak továbbra sem kell börtönbe mennie... Az is van olyan fontos dolog!
Jozefina
Igaza vany Gyurcsánynak. Az utolsó percig mozgósítani kell az embereket.
Az lmp meg majd számoljon el a szimpatizánsainak, ha miattuk buknak egyéni körzetek!!!
Remélhetőleg az lmp-eknek több eszük van, mint széllel bélelt bernikének és szívük szerint fognak szavazni!!!
Béla333
@Jozefina: 09.24
Hogy az LMO mit csinál a szimpatizánsaival, az az LMP dolga.
Te csak foglalkozz a DK-ddal és a DK szimpatizánsokkal.
Mindig más pártok dolgába szerettek belepofázni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.