Boros Bánk Levente, a Nézőpont Csoporthoz tartozó Médianéző igazgatója szerint nagyon magas választási részvételnél az MSZP-Párbeszéd listája 10 százalék alá kerülhet, és Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció (DK) bejutása is veszélyben lehet.

A Nézőpont szerint nagyon magas részvételnél gondban lehet az MSZP-Párbeszéd és a DK

Fotó: Sóki Tamás / MTI 

Boros Bánk Levente vasárnap az M1 aktuális csatornán emlékeztetett: az MSZP-nek és a Párbeszédnek, mivel együtt indulnak, 10 százalékot kell elérnie. A DK-nak pedig véleménye szerint "fanatikus", de jól körülhatárolható bázisa van, és ha nagyon megnő a részvétel, ők is gondban lehetnek. Ez vonatkozhat az LMP-re is, de rájuk talán kevésbé – tette hozzá.

A Médianéző igazgatója közölte: nem számított ekkora részvételre. Cégcsoportjuk, a Nézőpont közölt egy prognózist néhány napja, akkor 65-66 százalékról beszéltek. A 2002-es választással összehasonlítva ugyan a napközbeni részvételi adatok magasabbak, de az idő haladtával csökken a különbség, és így a végleges részvételi arány akár 70 százalék alá is "becsúszhat.

Ennek sok oka lehet – mondta Boros Bánk Levente, hozzátéve: talán benne van, amit az ellenzéki pártok belelátnak, hogy sokan adnak le protesztszavazatot, de az is, hogy a jó időben sokan elmentek kirándulni vagy a kiskertekbe, és előtte gyorsan reggel szavaztak, ezért csökkenhet a szavazási hajlandóság.

Ha a 2002-es választással hasonlítják össze a mostanit – jelezte –, fontos különbségnek számít, hogy akkor "másfél tömb" állt szemben a kormánypártokkal, az MSZP nagy pártként, mellette pedig az SZDSZ, mint potenciális koalíciós partner, és a kettő együtt volt képes kormányt alakítani. Most pedig nagyon széttöredezett az ellenzék – fűzte hozzá.

(MTI)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
De ahogy elnézem a prostisracok már most gondban van...behalt az oldal...pár órája még erősen tépték a pofájukat!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@Pálinkás Pál: Remélem,,csomagolnak. :)) :))))))))
quadrocopter
Závecz: 70 százalék feletti lehet a részvétel, és ez már az ellenzéknek jó!

hvg.hu/itthon/20180408_Zavecz_70_szazalek_feletti_lehet_a_reszvetel_es_ez_mar_az_ellenzeknek_jo

Na, Lesőpont, mos' akkó' mi va'?
Jozefina
Nézőpont, nézőpont kérdése!!! Agyalágyult!!
babp1982
Még mindig hosszú sorok állnak akkor most mi van a Gecinek jó vagy nem? Most mondták a tv-Ben ,hogy Pécsett tömegesen szállítfák a szavazókat és pénzt ígérnek nekik ha a fityma pártra szavaznak? A fideSS elcsalja a választásokat!!!
Sámannus
Már kijött, hogy az ellenzéket ukrán migránsokkal is nyomták lefelé ezek a csaló maffiózók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.