Parlamenti választás 2018 – kövesse velünk élőben a választás legfontosabb eseményeit!

Valószínű, hogy kétharmados kormányzás jön – vidéken nagyot ment a Fidesz-KDNP – a legnagyobb ellenzéki párt a Jobbik lett

Ötpárti parlament kétharmados Fidesz-többséggel  – vidéken tarolt a Fidesz-KDNP

Választás 2018 – Parlamenti patkó – A 2018. évi országgyűlési választás eredménye. Forrás: MTI

A Fidesz hatalmas győzelmet aratott vasárnap, az ellenzék megingatni sem tudta a kormánypártok pozícióját. Orbán Viktor győzelmet hirdetett, és kiemelte: Magyarország még nem tart ott, ahol szeretnék, de már elindult a saját maga választotta útján.

Az ellenzéki pártok vezetői sorra mondtak le vasárnap éjszaka. Vona Gábor közölte, hogy a Jobbik célja a kormányváltás volt, de ez ma nem teljesült. Benyújtotta lemondását az MSZP elnöksége, és lemond az Együtt elnöksége is. Karácsony szerint újjá kell építeni a magyar baloldalt. Gyurcsány azt mondta, hogy a vasárnapi választáson a polgári, európai, nyitott Magyarország szenvedett vereséget. Szél Bernadett szerint az LMP-nek nem a programján kell változtatnia, hanem azon, ahogyan közvetítik azt a választók felé. Hadházy Ákos lemond az LMP társelnöki posztjáról. A Momentum és az Együtt messze volt a parlamenti küszöbtől. A Jobbik és az LMP 1-1 helyen nyert egyéniben. Az urnákat hivatalosan este 7 órakor zárták, ám a Bocskai úton és az Eötvös utcában még órákon keresztül álltak sorba a szavazni vágyók.

A cikk folyamatosan frissül.

Ötpárti parlament kétharmados Fidesz-többséggel  – vidéken tarolt a Fidesz-KDNP

Választás 2018 – Mandátumok megoszlása. Forrás: MTI

Az országos listákra leadott szavazatok 91,65 százalékos feldolgozottságánál a pártlistákra leadott szavazatok száma a következő:

Ötpárti parlament kétharmados Fidesz-többséggel  – vidéken tarolt a Fidesz-KDNP

1. FIDESZ-KDNP (48,64 százalék, 2 284 460 szavazat)

2. JOBBIK (19,69 százalék, 924 590 szavazat)

3. MSZP-PÁRBESZÉD (12,24 százalék, 574 918 szavazat)

4. LMP (6,82 százalék, 320 491 szavazat)

5. DK (5,52 százalék, 259 329 szavazat)

6. MOMENTUM (2,79 százalék, 131 111 szavazat)

7. MKKP (1,68 százalék, 78 835 szavazat)

8. EGYÜTT (0,61 százalék, 28 878 szavazat)

9. MUNKÁSPÁRT (0,29 százalék, 13 613 szavazat)

10. CSP (0,20 százalék, 9380 szavazat)

11. MIÉP (0,16 százalék, 7441 szavazat)

12. SEM (0,13 százalék, 6272 szavazat)

13. TENNI AKARÁS MOZGALOM (0,10 százalék, 4856 szavazat)

14. MCP (0,08 százalék, 3976 szavazat)

15. KÖZÖS NEVEZŐ (0,07 százalék, 3397 szavazat)

16. SZEM PÁRT (0,06 százalék, 2804 szavazat)

17. KÖSSZ (0,05 százalék, 2358 szavazat)

18. IRÁNYTŰ (0,04 százalék, 1773 szavazat)

19. REND PÁRT (0,03 százalék, 1481 szavazat)

20. NP (0,03 százalék, 1283 szavazat)

21. ÖSSZEFOGÁS PÁRT (0,03 százalék, 1261 szavazat)

22. MEDETE PÁRT (0,02 százalék, 1142 szavazat)

23. EU.ROM (0,02 százalék, 891 szavazat)

Az országos pártlistákra és a nemzetiségi listákra leadott összes érvényes szavazat: 4 696 595

Ötpárti parlament kétharmados Fidesz-többséggel  – vidéken tarolt a Fidesz-KDNP

Nemzetközi megfigyelők és újságírók nézik az előzetes eredményt az NVI budapesti székházában az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án. MTI Fotó: Soós Lajos

A pártok parlamenti mandátumainak száma a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint:

1. FIDESZ-KDNP: egyéni választókerület: 91, országos lista: 43, összesen: 134, a parlamenti mandátumok aránya: 67,34 százalék.

2. JOBBIK: egyéni választókerület: 1, országos lista: 26, összesen: 27, a parlamenti mandátumok aránya: 13,57 százalék.

3. MSZP-PÁRBESZÉD: egyéni választókerület: 8, országos lista: 11, összesen: 19, a parlamenti mandátumok aránya: 9,55 százalék.

4. DK: egyéni választókerület: 3, országos lista: 6, összesen: 9, a parlamenti mandátumok aránya: 4,52 százalék.

5. LMP: egyéni választókerület: 1, országos lista: 6, összesen: 7, a parlamenti mandátumok aránya: 3,52 százalék.

6. EGYÜTT: egyéni választókerület: 1, országos lista: 0, összesen: 1, a parlamenti mandátumok aránya: 0,50 százalék.

Független: egyéni választókerület: 1, országos lista: 0, összesen: 1, a parlamenti mandátumok aránya: 0,50 százalék.

MAGYARORSZÁGI NÉMETEK ORSZÁGOS: kedvezményes mandátum: 1, összesen: 1, a parlamenti mandátumok aránya: 0,50 százalék.

Összesen: egyéni választókerület: 106, országos lista: 92, kedvezményes mandátum: 1, összesen: 199, a parlamenti mandátumok aránya: 100,00 százalék.

Ötpárti parlament kétharmados Fidesz-többséggel  – vidéken tarolt a Fidesz-KDNP

Az egyéni választókerületek (OEVK) eredményei (Budapest nélkül) 2018. április 8. Forrás: MTI

Ötpárti parlament kétharmados Fidesz-többséggel  – vidéken tarolt a Fidesz-KDNP

Választás 2018 – Budapesti egyéni választókerületi (OEVK) eredmények. Forrás: MTI

Orbán: sorsdöntő győzelmet arattunk

Magyarország nagy győzelmet aratott, "sorsdöntő győzelmet arattunk" – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap éjjel a kormánypártok budapesti eredményváró központja, a Bálna előtt a Fidesz-KDNP győzelmét hozó parlamenti választás után.

"Győztünk!"

- ezzel kezdte beszédét a kormányfő, a Fidesz elnöke, aki úgy fogalmazott: a magas részvétel minden kétséget zárójelbe tett.

"Egy nagy csata van mögöttünk, sorsdöntő győzelmet arattunk, lehetőséget kaptunk, lehetőséget teremtettünk magunknak, hogy megvédjük, megvédhessük Magyarországot"

- mondta Orbán Viktor.

Juhász: lemond az Együtt elnöksége

Az Együtt tudomásul veszi a választás eredményét – mondta Juhász Péter, a párt elnöke vasárnap éjjel, aki bejelentette, hogy lemond az Együtt elnöksége.

Az ellenzéki politikus a párt budapesti eredményváró helyszínén tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy csalódottak az ellenzék teljesítményét illetően.

A politikus úgy fogalmazott: szerették volna, ha létrejön a kormányváltás, és úgy vélte, egy erősebb, hatékonyabb együttműködéssel jobb eredmény született volna.

Juhász Péter ugyanakkor leszögezte, a párt mindent megtett azért, hogy az ellenzék sikeres legyen az országgyűlési választásokon, "színtiszta lelkiismerettel állunk a választók elé". Egyben köszönetet mondott azoknak a választóknak, akik bizalmat adtak a nekik.

Juhász Péter gratulált Szabó Szabolcsnak, aki – a szavazatok 91,65 százalékának feldolgozása után – mandátumot szerzett, és gratulált azoknak az ellenzéki képviselőknek, akik szintén bekerültek a parlamentbe.

Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta, ezt a kampányt az Együtt elvesztette, sikertelen volt az a stratégia, amire felépítették a saját listás kampányukat.

Megjegyezte, hogy a kampány alatt Juhász Pétert olyan "mocskos támadások érték, amelyek teljesen alaptalanok, embert próbálók voltak".

A politikus kérdés kapcsán kitért arra, hogy az Együtt sorsáról a párt tagságának kell döntenie, és hozzátette, büszke Szabó Szabolcs egyéni eredményére

Lemond Vona Gábor a Jobbik elnöki tisztségéről

Vona Gábor lemond a Jobbik elnöki tisztségéről. A politikus vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte: a párt elnöksége hétfő délután tervezi meg a további feladatokat.

A pártelnök, miniszterelnök-jelölt elismerte a Fidesz-KDNP választási győzelmét, jelezve: a Jobbik célja a kormányváltás volt, de ez ma nem teljesült.

Vona Gábor köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a voksolások, értékelése szerint a demokrácia ünnepe, hogy nagy számban vettek részt az emberek.

Benyújtotta lemondását az MSZP elnöksége

Benyújtotta lemondását az MSZP elnöksége – jelentette be az ellenzéki párt elnöke az országgyűlési választás eredményének ismeretében, hétfőre virradó éjszaka. Molnár Gyula közölte, tudomásul veszik a választói akaratot és felelősnek tartják magukat kialakult helyzetért.

A pártelnök elmondta azt is, hogy az MSZP a Párbeszéddel folytatja a "változás szövetségét", készülnek az európai parlamenti és az önkormányzati választásra. Az ellenzéki politikus gratulált a győztesnek.

Molnár Gyula bírálta és felelősnek tartotta az ellenzéki oldalon azokat a pártokat, amelyek előbb támogatták, majd elálltak a közös listától, illetve azokat is, amelyek – szerinte – 17 választókerületben akadályozták meg a demokratikus ellenzéki jelöltek győzelmét.

Hiller István, az MSZP választmányának elnöke a sajtótájékoztatón közölte, szombatra összehívja az MSZP választmányát, amely kitűzi a tisztújító kongresszus időpontját.

Hadházy Ákos lemond az LMP társelnöki posztjáról

Lemond társelnöki pozíciójáról az LMP-s Hadházy Ákos, mandátumát azonban egyelőre nem adja vissza

- mondta a politikus az MTI-nek vasárnap éjjel.

Szél: nem a programunkon kell változtatni, hanem azon, ahogy közvetítjük

A kormányváltás nem sikerült, ez azonban nem jelenti azt, hogy feladjuk a küzdelmet – mondta hétfő, kora hajnali sajtótájékoztatóján Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, aki szerint pártjának nem a programján kell változtatnia, hanem azon, ahogyan közvetítik azt a választók felé.

"Hiába értünk el jobb eredményt, mint négy éve" – fogalmazott, hozzátéve: most kétszer olyan keményen kell küzdeni Magyarországért, mint eddig.

A párt azonnal belekezd a küzdelem új szintjének és minőségének megvalósításába – mondta. Hangsúlyozta: programjuk stabil, nyertes jövőt jelentene az országnak, ezért nincs okuk azon változtatni.

"Nagy a baj az országban" – értékelt –, ezért mindenkit arra kért, ne adja fel azt a küzdelmet, amit elkezdtek, bármit is mutatnak most az eredmények. Hangsúlyozta: senki nem vitathatja el az LMP-től, hogy Magyarországot nagyon szeretik.

"Egy dolgot tudunk tenni: még nagyobb megértéssel viseltetünk egymás iránt, a szekértáborokat felszámoljuk" – közölte. Hozzátette: a hasonlóan gondolkodó emberek megtalálják egymást, és van, hogy változást visznek végbe.

Hadházy Ákos társelnök a tájékoztatón bejelentette lemondását a társelnöki posztról, mert szerinte a választást nem a kormányoldal nyerte meg, hanem az ellenzék veszítette el, amiért az ellenzék vezetői felelősséggel tartoznak. Ugyanakkor azt üzente a fideszeseknek: abban ne legyenek biztosak, hogy megszabadultak tőle.

Szerinte a választás eredménye súlyos gazdasági és politikai következményeket hoz, amelyek egy része még nem belátható. Úgy ítélte meg: a kormánypárti szavazókat megtévesztették, és kijelentette azt is: nem tud gratulálni a választás győztesének, mert a verseny nem volt tisztességes, és hibának nevezte, hogy ilyen feltételek mellett egyáltalán elindultak.

Karácsony: újjá kell építeni a magyar baloldalt

Az alapjairól újjá kell építeni a magyar baloldalt – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a két párt újbudai eredményváró rendezvényén tartott sajtótájékoztatóján.

Karácsony Gergely a vasárnapi országgyűlési választást követően, már hétfőn hajnalban, nem sokkal éjfél után azt mondta: abban bizakodtak, hogy a magas részvétel a változást akaró polgárokat erősíti, a végeredményt látva azonban nyilvánvalóvá vált, hogy nemcsak a változást akarók, hanem a kormányt támogatók is nagyobb arányban szavaztak, mint ahogyan azt néhány héttel ezelőtt gondolták. Kijelentette: nyilvánvaló, hogy az eredmény messze elmarad attól, amiben hittek és amiért dolgoztak.

A választási eredmény tanulságának azt tartotta, hogy a magyar balközép, baloldali demokratikus politikát az alapjairól kell újjáépíteni.

Úgy fogalmazott:

jó szívvel gratulálna a vesztes a győztesnek, de ezt Magyarországon nehéz megtenni, nem azért nem kicsinyesek, hanem azért mert tudják mi minden, "mennyi hazugság, milyen médiatúlsúly, választási szabályozás" van benne abban a győzelemben, amit a Fidesz aratott.

Ugyanakkor hozzátette: mégis gratulál a győztesnek, mert úgy gondolja, talán így kicsit közelebb kerülnek ahhoz, hogy normális országban lehessen élni.

A külképviseleteken 88,9 százalékos volt a részvétel

A külképviseleteken 88,9 százalékos volt a részvétel az országgyűlési képviselők választásán – közölte a Nemzeti Választási Iroda az MTI-vel vasárnap este.

A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok Magyarország külképviseletein (nagykövetségein és konzulátusain) szavazhattak. Összesen 58 310-en vetették fel magukat a külképviseleti névjegyzékbe, közülük 51 854-en el is mentek szavazni, vagyis 88,9 százalékos volt a részvétel a külképviseleteken.

A legtöbb választópolgár Londonban szerepelt a névjegyzékben, 9707-en, közülük 8248-an el is mentek szavazni, vagyis a londoni részvétel 85 százalékos volt. Szintén nagyon sok választópolgár jelentkezett Münchenbe (8248), közülük 4527 szavazott is (88,7 százalék). Stuttgartban 3556, a névjegyzékben szereplő választópolgárból 3177 szavazott (89,3 százalék), Hágában pedig 95 százalékos volt a részvétel, mert 2498 választóból 2374 meg is jelent, hogy voksoljon.

Tizenhárom olyan külképviselet volt, ahol a névjegyzékbe vett valamennyi választópolgár elment szavazni: Addisz-Abeba (10 voksoló), Tripoli (10), Jekatyerinburg (10), Accra (11), Ulánbátor (11), Kazány (11), Minszk (14), Abuja (16), Taskent (22), Asztana (23), Baku (24), Lendva (30), Tbiliszi (42).

Nyolcvan százalék alatti volt a részvétel – és ezzel a külképviseleti részvétel legalacsonyabbja – Jakartában (49 szavazóból 39 voksolt, 79,6 százalék), Wellingtonban (111 szavazóból 87 voksolt, 78,4 százalék), valamint Ottawában (120 szavazóból 94 voksolt, 78,3 százalék).

A külképviseleti voksokat nem számolják meg a külképviseleteken, hanem csütörtök éjfélig a Nemzeti Választási Irodába szállítják, ahol azokat választókerületenként szortírozzák, és az átjelentkezők szavazataival együtt eljuttatják a megfelelő választókerületekbe. Itt átadják az "utazó" szavazatokat a kijelölt szavazatszámláló bizottságnak, amely felbontja a szavazás éjszakáján lezárt urnát, a tartalmát összekeveri az "utazó" szavazatokkal, és így számlálja meg a szavazatokat, majd a szavazás szavazóköri eredményéről jegyzőkönyvet állít ki.

Amikor valamennyi szavazatszámláló bizottság (szszb) eredménymegállapító jegyzőkönyve rendelkezésre áll, a választókerületi választási bizottság szombaton megállapítja a választás választókerületi eredményét, azt, hogy ki nyerte a mandátumot a választókerületben.

Azt követően, hogy az szszb megállapította a szavazókörben a szavazás eredményét, a szavazatok újraszámlálására csak jogorvoslati eljárás keretében van lehetőség, és arra kizárólag a jogorvoslatot elbíráló szerv jogosult.

Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság megállapítja a választókerületben keletkezett országos listás szavazatok számát és az egyéni választáson keletkezett töredékszavazatok számát is. Az erről készült jegyzőkönyvet eljuttatja a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

(MTI)

Semjén: köszönet a választóknak

Köszönetét fejezte ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a kormánypártok eredményváróján vasárnap a választópolgároknak, akik szavai szerint óriási számban vettek részt a vasárnapi választáson.

Semjén Zsolt rámutatott:

ez a leendő kormánynak rendkívüli politikai legitimációt és megerősítést ad.

Köszönetét fejezte ki a felekezeti hovatartozástól függetlenül elhangzott imákért és külhoni magyarok felé is, akik tanúságot tettek a nemzethűségről.

Kiemelte, hogy most sokkal nagyobb számban éltek állampolgári szavazati jogukkal, mint 2014-ben tették. Hitet tettek, hogy egy nemzethez tartozunk, és ez az Országgyűlés az ő országgyűlésük is.

Bejelentette: Orbán Viktor miniszterelnök hamarosan beszédet mond.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta:

a magas részvétel azt jelenti, hogy a magyar demokrácia erős, a magyar emberek véleményt akartak mondani az ország sorsáról, és megértették, hogy a választás tétje kimagasló, és hosszú távra meghatározza az ország sorsát.

A politikus köszönetet mondott a szavazóknak, külön azoknak, akik hosszú órákat várakoztak egyes szavazókörökben.

(MTI)

Elemző: az eredmény világos üzenet Brüsszel számára is

A Nézőpont Intézet elemzője szerint a vasárnapi országgyűlési választás eredményei visszaigazolják az elmúlt 8 év kormányzati intézkedéseit, egyúttal egy világos üzenetet jelent Brüsszel számára is.

Fodor Csaba, a Kossuth Rádió vasárnap esti műsorában azt mondta: a szavazatok 70 százalékos feldolgozottságánál az látszik, a kormánypártok stabil abszolút többséget szereztek.

Kiszelly Zoltán politológus hozzátette: ennek alapján úgy tűnik "nem vált be az a jóslat", hogy a magas részvétel az ellenzéknek kedvez. Az is megdőlt, hogy Budapest dönti majd el a választást, mert most úgy tűnik a vidéki települések döntötték el. Megjegyezte, az ellenzéki pártok most más taktikával próbálkoztak, de ez is kevés volt, hogy elérjék céljukat.

(MTI)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Egyértelmű, hogy végig csalták az egész választást: tömegesen lefizették a vidéki legbutább szavazókat és kilóra megvették a magyarul sem tudó ukránokat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Foxley
Akkor ennek aztàn sok értelme nem volt.
peterkelemen
Egyértelmű, hogy végig csalták az egész választást: tömegesen lefizették a vidéki legbutább szavazókat és kilóra megvették a magyarul sem tudó ukránokat.
verőce21
"az ember a saját buborékján kívül egyre kevesebb szállal kötődik a valósághoz." - ez a lényegi eleme ennek a blognak is.
Ez volt a lényege az egymást hergelő és egymást egy valótlan világba taszító lipsi álomnak, amely már nem létezik! Mintha ópiumot szívnának, hogy minél hülyébbek legyenek és eltávolodjanak a tényadatoktól. Keserves lesz az ébredés 9-én, mert toronymagasan nyert a Fidesz!
Desischado
Innen menni kell, de az biztos, hogyha az Unió elzárja a pénzcsapot, összeomlik a rendszer. De akik ezekre szavaztak, megásták az ország sírját. Mindent hittem volna, de ezt nem!
Yoda69
@Desischado: Ez is lesz. Figyeld meg a kovetkezo 1-2 evben a fiatalok 80%-a el fog innen huzni.
quadrocopter
Nem volt képes nornálisan összefogni az ellenzék!
A PLT lapok felvásárlásakor tudható volt, hogy a vidéket puhítja a horda!
Az igazi elnyomás most fog érkezni!
division
@peterkelemen: Neked persze hogy egyértelmű. Viseld el hogy a magyar emberek zöme elégedett volt a Fidesszel. Nem kell itt a vesztesek jogán csalásokkal meg minden szarsággal előhozakodni. A fülkékben mindig csak az állt aki szavazott. Készülhetsz a nagy harcra, fegyverbe hát:-))
szep napot
KariGeri mindjart sir. Siras helyett dolgozz
peterkelemen
@division: Aki a fideSSre szavazott annak is annyi lesz ezt most megmondom. Orbán enm fogja eltartani őket és nem lesz miből. Unióból kizárás lesz + tömeges kivándorlások, de nem baj megérdemli az a nép amelyik ennyire buta, hogy egy korrupt, tolvaj gazemberre teszi az X-et száraztésztáért és erzsébet-utalványokért.
peterkelemen
A magyarok többsége eladta a hazát és önmagát. Ennyi hazaáruló van ma Magyarországon, akiket könnyedén le lehet fizetni meg rémisztgetni nem létező ellenségekkel. SZÉGYEN!!!
division
@peterkelemen: Sem száraztésztát, sem utalványt nem kaptam, és soha nem a kormányok tartottak el. Szerintem ezt másnak címezd.
division
@nyanya001: Ha csalás történt azt bizonyítani is kell, mert ráfogni sokkal egyszerűbb.
cikicakk55
@peterkelemen: Ma 00:10
Nem kéne továbbra is a Magyar embereket birkázni a Fidesz jól felépítettcsaló törvényei miatt. A nép kiállt az országért,ez látszott a remgeteg szavazón is. Egy ilyen törvénytelen választási csalásra épülő,az alkotmány és minden demokratikus jogot sárba tiprö kormány ellen tehetetlen a nép. A félelem és a gyűlölet keltő mantra, a sok saját választási esélyükre átírt törvény a nép nem tudja legyőzni. Mit tehettünk volna többett? A lefizetett Románok,Ukránok,Szerbek, és cigányok több mint egy milliós táborát a nép nem tudja megtörni. A külföldön dolgozó Magyarok gátolva voltak a szavazásba. A diktatúra ellen a nép tehetetlen, több mint 5 millió ember szavazott. Egyértelmű,hogy a Fidesz választási csalás,korrupt cselekedeteit a nép nem tudja törvényes szavazással legyőzni. Ne a népet hibáztasd. A Fidedz egy geci kormány,ellenük a nép tehetetlen. Remélem saját szemetük fogja őket megfojtani,ami a fejük felett át csap. Most tényleg nem a nép volt a hibás,mert elment aki csak tudott szavazni,de a korrupt törvényt akkor sem tudtuk volna legyőzni ha 100%- os lett volna a szavazati arány. Kb 1,5 millió embert megvettek, és a falun,tanyán élők tudatlanságával vissza éltek. Magyarországnak nincs esélye a békés és törvényes szavazásra.
Pálinkás Pál
Nos...töketlen ellenzék,megérdemeltük...csak az a baj ,hogy akik ezt összehozták ,azok továbbra is listásan bejutottak és felveszik a pénzt a Parlamentben. Én végig írtam hónapok óta, mindenhová egy jelölt,orbán bukásáért...de nem...ti inkább egymást martátok...
Orbánnak nem volt félnivalója...a választásokat az "egyszerű" emberek nyerték meg neki..akik magasról tojnak a ti magasztos humanitárius eszméitekre...nekik elég volt belengetni hogy az unió a nyakukba ültet számolatlanul "szineseket" akik mentalitása erősen hajaz a cigókra, és főleg vidéken tudják hogy ez mit jelent!!!
Ez a választás nem a levélszavazatokon ment el,ezt jó lesz tudatosítanotok...
desiro
Ezután jön a fekete leves és azt birkák is megkapják.
A sok fidióta kilóra megvehető nyuggernek köszönhetjük, meg a vidéki tahóknak, akiket a migráncsokkal riogatva össze sz@rták magukat.
Csalódtam a szombathelyiekben, ezt a barom hendét ujra választották..
simmering73
Ha ránézünk Budapestre és Magyarország térképére az azért sokat, ha nem mindent elárul.
Peller Anikó
@Pálinkás Pál: "de nem...ti inkább egymást martátok...

Az emberek meg magasról tojnak a ti magasztos humanitárius eszméitekre"

Köszönjük Botka, köszönjük Vona, köszönjük Szél. Egyedül nyertetek. Eltakarodhattok a politika közeléből, sikerült a hatalomba segíteni a fideszt.

Magyarország elveszett.
iluminati
@peterkelemen: Igen ebben igazat adok...itt volt olyan aláírás gyűjtés, hogy csak akkor marad az egészségügyi központ ha fidesz jelőltjére szavaznak...és bár a fidesszel nem értenek egyet csak azért szavaztak rá mert a szomszéddal nem akar haragba lenni...
iluminati
@Peller Anikó: Igen elveszett magyarország!!! Unio eredményeket várta mert nem akart embereknek ártani...most megnézhetjük hogyan tesznek ki minket Európából...jövőre minden nyugger mehet melózni... vagy a nyugaton dolgozó unoka eltarja...
iluminati
@simmering73: Ez így igaz...Csak tudni kell a legtöbb nagyvállalkozás fideszes kézben van és az emberek nem szavaznak a munkahelyük ellen... az ellenzéki vállalkozásokat, a hatalomnál fogva elnyomták...
iluminati
Keserű lessz ez mindenkinek...ha az unió befagyasztja a pénzeket...
pécsi
Nem Magyarország veszett el, a magas szavazó arány azt tükrözi, hogy a baloldal által felkínált alternatíva nem kell! A pártvezérek politikai érzéke nulla, hiszen egész nap a győzelemről beszéltek, majd este kínosan makogtak, hogy tuladonképpen majdnem nyertek! Ez egyértelműen mutatja, hogy alkalmatlanok az ország vezetésére. A nép a folytatásra szavazott, immár harmadszor! A demokrácia lényege a többség hatalma! Ez történt most is.
szaboria1
@peterkelemen: Tegnap hallottam, hogy csütörtökön és szombaton itt nálunk a piacon ment a nagy hülyítés a fidesz részéről Ők adtak fűtés támogatást Bözsi utalványt és ezt meg kell hálálni.
Jozefina
Az ellenzék békés úton akart kormányváltásst. Most rálehet döbbenni, hogy ez nem működik!!! Ez a választás igazságtalan, hamis, volt.
dr. prédikátor
nem hiszem el!!! lehet hogy a fityfasz nyert de csak C S A L Á S árán!!!Azt sem hiszem hogy ha ennyi ember elment szavazni akkor hogy lehet fölényes fityfasz győzelem!!!???A sok mocskos geci román ,ukrán, vajdasági fityfasz szavazó most tapsikolhat a cigus fecalicusnak!!!de rohadjanak meg mind !!!
iluminati
@dr. prédikátor: Most olvasom a facebookon, leált a vállasztási szerver... valaki tudja hogy miért??? ez is olyn mint a volt munkahelyemen sok embernek volt túlórája és egyszer csak leált a szerver, és mikor vissza jött eltüntek a túlórák...
Sámannus
Magyarországon győzött a moszkovitafeudálkapitalizmus média terreorja.
dr. prédikátor
@iluminati: Ez csak parasztvakítás !!!CSALTAK, azért mondták hogy leállt a szerver mert akkor módosították az eredményeket!!!
iluminati
@dr. prédikátor: Igen az a gyanúm nekem is!!!...Sőtt arról a médiában nem volt nagy hír, miszerint orbán korházba kellett szállítani...szerintem akkor született meg a döntés hogy buherálni kell a szervert... gyanús volt már az is hogy nem volt eredmény még késő este sem... Az ellenzék ilyenkor miért nem volt lesen...??
nem tibi
Jól van Viktorescu !
De ha meglátok arabot itt kószálni az eljövendő négy évben ,viszem hozzátok
a felcsúti putriba !
iluminati
@dr. prédikátor: Az is érdekes, ... sok ember között mozgok közel kétharmada változást akart...Akkor meg mi ez...nagyon sok ismerősöm kint dolgozik külfőldön..az ott lévő magyarok is változást akartak hisz nagyon sok pénzt küldenek haza... amiből adót vonnak le és semmibe veszik őket...Azok a románok ukránok szerbek kik nem itt dolgoznak adóznak csak viszik a pénzt...
nem tibi
Azért még mielőtt mindenki lemond ellenzékből
kérdezze már meg valaki ez milyen választás volt ?
Ezt ugyan hogyan gondolták hogy a vége felé odabaxnak valami 70 százalékos xart
az embereknek ?
A kormány már megint nem hazudtolta meg önmagát , egy parlamenti választást nem tudnak
rendesen leszervezni és ezek akartak olimpiát rendezni ? Nem véletlenül lett az leszavazva
kedves barátaim ! Igaz Viktor Hugó ?
wpym
Ezek után az elkeserdettség miatt tovább folytatódik, sőt fokozódik a kivándorlás.

Hajrá kivándorlók!
nyanya001
Itt az EBESZ -nek kell lépni de nagyon gyorsan mihelyt beérkezett
az utolsó szavazat is külföldről !
verőce21
Úgy tűnik, hogy az ország ellenzékváltó hangulatban volt! :)
szep napot
Kormanyvaltas tortent. A 3-ik Fidesz kormanyt, levaltja a 4-ik. Vagy azt is mondhatnank, hogy a jobbik gyozot
Sebaj a megelhetesi ellenzek most vakarhatja a kovetkezo 3,5 evben, Egy szabaly, ha Kim Jong Viktor azt mondja Igen, akkor megelhetesi luzerek azt kell mondani, hogy nem. Ha Vitya Nemet mond akkor Igent.
Mar irtam 4 eve is. Az ellenzeknek kovetelnie kene a 8%-os parlamentbe kerulesi kuszobot es a 3%-os tamogatasi kuszobot. Kell egy eros ellenzek; Orbant meg siman 3-4 szer megvalaszthatjak.
peterkelemen
Bojkottálni kellett volna az összes pártnak az egész kibaszott csalásokra felépített választási rendszert Orbánékkal együtt! Még most sem ezt teszik pedig ezt kellene. Hagyják a a fideSSt csak csücsüljön ott egyedül a magyar parlamentben ezzel leglább ország-világ előtt egyértelművé válna, hogy Magyarországon egypártrendszer működik. Nem szabad Orbán bábparlementjébe beülni. Bűnözőkkel csak bűnözők működnek együtt. Becsületes, tisztességes pártok nem!
advocat
Ötpárti? Vicc. Ellenzéki pártok? Röhej! Azért a "demokráciát" illik lejátszani. Szóval, a bojkott lett volna az igazi. No de ezekkel? Szóval, az is röhej!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.