Négy határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök, másik négyet pedig megakadályoztak az illegális határátlépésben – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint péntektől vasárnapig az egyenruhások négy migráns magyar területre lépését akadályozták meg a szerb határszakaszon. Az ország területén pedig négy határsértőt fogtak el.

Összesen négy migránst fogtak el a rendőrök a hétvégén, másik négyet pedig a határ előtt megállítottak

Készenléti rendőrök illegális határátlépőnek öltözött katonákat tartanak vissza a biztonsági határzárnál a Cooperative Effort 2018 nevű, az illegális bevándorlás megakadályozásával kapcsolatos válságkezelési gyakorlat sajtónyilvános napján Kelebia közelében 2018. március 22-én

Fotó: MTI/Sóki Tamás

A 2017. március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Összesen négy migránst fogtak el a rendőrök a hétvégén, másik négyet pedig a határ előtt megállítottak

Szlovák és magyar katonák, valamint rendőrök illegális határátlépőnek öltözött katonákat irányítanak vissza a biztonsági határzár túloldalára a Cooperative Effort 2018 nevű, az illegális bevándorlás megakadályozásával kapcsolatos válságkezelési gyakorlat sajtónyilvános napján Kelebia közelében 2018. március 22-én

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Az elmúlt héten az ország területén összesen 101 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – március 26-tól április 1-jéig – ez a szám 84 volt. A román és ukrán határszakaszon hat migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Sóki Tamás)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Szabadnapos volt a fideSSes besegítő?
Nessy
Ettől rettegve szavaztak sokan a diktatúrára tegnap?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.