Több budapesti egyéni választókörzetben is ellenzéki győzelem született volna, ha az ellenzéki pártok koordináltan visszaléptek volna egymást segítve – leginkább az LMP.

A 444 cikke szerint Budapesten nem nyert volna hat egyéni választókörzetet a Fidesz-KDNP, ha az ellenzéki pártok közt lett volna azokban a kerületekben koordinált jelöltállítás – illetve ha az LMP rugalmasabb lett volna. Ezt egyébként a választás éjszakáján már az MSZP-s Molnár Gyula is szemükre vetette.

444: Több budapesti körzetet is nyerhetett volna az ellenzék, ha visszalép az LMP

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

"A jelenlegi adatok szerint a fővárosban Kocsis Máté kerületét leszámítva valószínűleg minden egyéni kerületet bukott volna a Fidesz, ha az LMP hajlandó lett volna visszalépni" – olvasható a cikkben.

A lap szerint például Simicskó István 858 szavazattal nyert a Budapest 2. egyéni választókerületben a DK-s Gy. Németh Erzsébet ellen, az LMP ott 3138 szavazatot kapott, a Momentum 1434-et, míg a Kétfarkú Kutya Párt jelöltje 925-öt. Ha bármelyik szereplő visszalépett volna az erősebb támogatottságú ellenzéki jelölt javára, a körzetet nem a Fidesz-KDNP nyerte volna – de több hasonló ilyen körzet akad.

"Kocsis Máté előnye majd 4000 szavazatnyi volt, ez az egyetlen budapesti körzet, ahol az LMP visszalépése önmagában nem is lehetett volna elég az ellenzéki győzelemhez, ugyanis ebben a kerületben erősen szerepelt az Együtt, a Momentum és a Jobbik is" – olvasható a cikkben.

A 444 szerint az LMP Facebook-oldalát csalódottak tömegei lepték el az éjjel, akik jórészt azt nehezményezték, hogy a párt elzárkózott az érdemi ellenzéki koordinációtól. Az LMP vezetői korábban ahhoz kötötték az ilyen tárgyalásokon való részvételüket, ha az MSZP és a Jobbik is ott lett volna, ám ettől meg a Jobbik zárkózott el.

Rosszul politizáltunk. Bizonyos helyeken léphettünk volna gyorsabban, gyakorolhattunk volna pozitív gesztusokat, de ez nem történt meg és a tisztességes politizálásunk ellenére a tapasztaltabb ellenzéki pártok ügyesen ránk ugrottak, bűnbakká kiáltottak ki bennünket és láthatóan tőlünk igyekeztek szavazatokat rabolni

- nyilatkozta a választás éjszakáján az Indexnek egy LMP-s forrásuk.

A 444 cikke szerint mivel az LMP szinte mindenhol állított jelölteket, így a listás indulást és a parlamenti bejutást nem veszélyeztette volna, ha öt budapesti körzetben visszalépnek.

(Címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Köszönjük miniszterelnök jelölt asszony! Nagyszerűen politizált. Megmutatta, hogy hogyan nem szabadna. Ideje lenne lemondani! Ezek után! 5 jelölt! És ezen múlott minden!!!
Ezek után én már csak olvasója leszek a Propellernek. Mert a fővároson kívül, csak 3-4 vidéki képviselő van! Ennyit az "értelmiségnek" nevezett vidékiekről. Nem érdemelnek jobbat, és övék a kétharmad a 48 %-kal! Ha az országot meg lehet venni Bözsivel, akkor ezt érdemeljük.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Az lmp nálam mindörökre leszerepelt, az biztos, kivéve Hadházy Ákost. Én azt mondom, talán van oka annak, hogy orbánéknak ennyire kedvez a szerencse, Később annál nagyobb lehet a bukás. Végtére is ott van például a Microsoft botrány.
civilhetes.net/dermeszto-mereture-nott-az-ujabb-magyar-korrupcios-botrany
Bár nyoma sincs itthon semmilyen következménynek, remélem, még, addig Romániában már fejek hullottak ezért. Remélem, előbb utóbb orbánék sikerszériája is véget ér, és jön végre a fekete leves.
Eladott Ország
@ibn Said: tegnap, 23:15; "Brutálisat mozgósított vidéken a Fidesz, a polgári kerületekben viszont gyengült" fejlécű propeller cikkben a vidék problémáiról írtam. Ne feledjük azonban azt sem, hogy sok analfabéta proli és kisebbségi többség nem jókedvéből vagy önszántából szavaz a fideszre. Legalábbis a kistelepüléseken, munkanélküliség sújtotta falvakban. A helyi narancsbőrös kutyabőrös magát kiskirálynak képzelő "Döbrögi" szépen elmagyarázza a faluba', hogy hogy kell okosba' szavazni, ha valaki szeretne kapni közmunkát és/vagy segélyt. Aki nem áll be a sorba, felfordulhat. Ugyanez igaz egyébként nagyon sok önkormányzati intézménynél, "elmagyarázzák' a dolgozóknak, hogy mi a véleményük. De a legnagyobb probléma, az, hogy a fidesz nevű kleptokrata, bűnöző banda nem kormányoz, hanem csak a közpénzt lopja, nincsenek válaszok az ország súlyos gazdasági, szociális problémáira, demográfia, elvándorlási stb, problémáira. A fidesz programja: folytatjuk, addig lopunk míg hagyjátok: nepszava.us/wp-content/uploads/2018/02/2bc8b76ba87971aba6c1581b2bc178af7e327c217ecbe6eb7c2961360cb8ff14.jpg
A magyar nép nem törődött bele, sem a Rákosi, sem a Kádár sem a csúti kancigány által létrehozott társadalmi alakzatba. Én meg inkább azt javaslom, ha arab vagy menj inkább a kecskebaszó tanfolyamra és ne itt lenni osztani az észt! Zabáld tovább a kebabot!
staro2
szél, vágó, ungár- köszönjük a kampány során kifejtett óriási erőfeszítéseiteket.
Sikerrel jártatok.
Kíváncsi vagyok ,így a 2/3 után is megkapjátok e a 30 ezüstöt és hogy tállai szerint kell e belőle adóznotok..
Sámannus
A fővárosban ez a picsa baszott szét mindent akárki akár mit mond.
Az lmp nagyhatalmú támogatói ragaszkodtak ehhez az "eredményhez". Az lenne a megfelelő válasz, ha a választásban résztvevő összes politikus hátra lépne a politizálásból, és egy közös ellenzéki politikát kezdeményeznének, és a pártok új képviselői egy ellenzéki frakciót alakítanának. Nincs mód arra, hogy az ország egy új párt kibontakozását várja ki. A megmaradó ellenzéki erők külön külön, még a parlamenti bizottságokat sem tudják kitölteni, nem hogy a súlyuknak megfelelően képviseljenek valamit. Ez volt eddig is a hiba, hogy a fidesz akadály nélkült gázolt bele a társadalomba.
Ki kell követelni a teljes nyilvánosságot minden területen.
Az új együttműködésnek elemi kötelessége lenne az országra kiterjeszteni a figyelmet, nem homokba dugott fejjel, vagy elfordulva a problémáktól hallgatni mint a sült hal.
Így nem alakulhatna ki a mai patthelyzet, és végre az ország dolgaival foglalkoznának. az ellenzéki pártok a belharcot pedig nem vinnék a nyilvánosság elé. Akiket az ország azért fizet, hogy képviselje azoknak nem a tyúkperekkel kellene foglalkozni, mint Hadházy és a volt
pártelnök kakskodása. Kodács, kodács kotkodács, kodács kotkodács.
evacica
Köszönjük LMP és vezérkarának ezt az eredményt! Remélem, hogy a júdás pénz meglesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.