Az ellenzéki pártoktól a tehetségtelenségük elriasztotta a szavazókat a vasárnapi országgyűlési választáson, emellett a pártok nem értették meg, hogyan hatott az emberekre a migrációs válság.

Az elemző szerint az ellenzéki pártok tehetségtelensége riasztotta el a szavazókat

Fotó: hirado.hu

Mindezt Galló Béla politológus az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában. Szerinte elemzési hibát követ el az, aki a baloldal vereségének okát taktikai síkon keresi, ez inkább mély, strukturális ellentétnek tudható be.

A magas részvétel miatt sokan arra következtettek, hogy az ellenzéknek sikerült mozgósítania szavazóit, de az eredményekből látszik, hogy teljes ellenzéki összefogás esetén sem lehetett volna elkerülni a Fidesz-KDNP győzelmét. 

Az elemző szerint feltűnő, hogy az ellenzéki pártoknak csak nagyobb városokban van szavazótáboruk, ezzel szemben a kormánypártokat többségükben vidéki szavazók erősítették.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Gratulálok a politológus úrnak, hogy segített eligazodni a közéleti susnyásban, pedig már majdnem a józan észhez való visszatalálással akartam meggyanúsítani őt is, meg a közpénzmédiát is, meg az államnak pártját is. Ezt a szakértőt is az eke szarvától hívták vissza a Migráncs egybe. Mint az közismert. Ez is egy köpönyegforgató senkiházi,ilyeneknek a véleménye nem ér semmit,nem sül a pofája az ilyeneknek? Hány ilyen júdás pénzes áruló van?
Katalina62
Nem csak az ellenzéki pártok tehetetlensége az ok! Hanem az istenadta nép erkölcsi érzékével is is baj van! Ahol egy Kósa Lajos nyerhet!!! Baj van az ellenzékkel igen, de emberek, nézzünk már tükörbe! És akkor még a törvényesített csalások is!
RonaGyuri
ennek kevés köze van az ellenzék egyébként valós töketlenségének. A birkák száma majd a duplája a vártnak! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.