Rendkívüli tájékoztatót tartott a nemzetközi EBESZ-delegáció vezetője. Durva és hosszú a visszaélések listája. Március 5. óta dolgozik Magyarországon az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) választási megfigyelő csoportja annak érdekében, hogy kiértékelje a magyar választás folyamatát és tisztaságát – számolt be Douglas Wake, a delegáció vezetője. Douglas Wake elmondta: 16 tagállamból érkeztek a megfigyelők, akik pártatlan módon vizsgálták a magyar választási folyamatot. A megfigyelők legfőbb megállapításai ezek voltak: Az állam és a kormánypártok jelentős anyagi túlsúlya határozta meg a kampányt, nem volt egyenlő a pártverseny. Az információhoz való hozzáférés korlátozott, nemcsak a választási szabályok, lehetőségek, hanem a pártverseny, azaz a jelöltek versengését illetően is. A választási szervek vezetőinek és tagjainak megválasztása és a jelöltek pártatlansága megkérdőjelezhető volt. Több ponton sérülhetett a választójog egyenlőségének az elve...

Forrás: nyugatifeny.hu
Feltöltő: koszpeko
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
@Sámannus: Én veled vagyok. Csakhogy már a fél világ elfogadta az eredményt... de bárcsak megdőlne :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
JAJMÁR
Jaj, csak ez a nyugatifény...ez nálam már nem hiteles.
Igen, olvastam máshol is, hogy találtak szabálytalanságokat, de hát hogy akkorát, azt nem hiszem! Ettől függetlenül az ellenzék helyében kellene ezen "lovagolni", és már írtam, nem fölesküdni!
(Persze 2/3-nál ez túl sokat nem ér, csak inkább elvi jelentősége lenne, no meg nem támogatná a felálló új kormányt)
Nagy Mária
" A választási szervek vezetőinek és tagjainak megválasztása és a jelöltek pártatlansága megkérdőjelezhető volt. " -Kár, hogy nem kukkantottak be a szerverekre az NVB-be, NAGYON MEGLEPŐDTEK volna, milyen ügyes informatikusok dolgoznak ott. Hipp-hopp tudnak 26%-ból 49-t gyártani.
koszpeko
@Nagy Mária: Részleteznéd?
Esetleg valami konkrétum?
Vagy egy link?
Nagy Mária
Ez konkrétum, de nem idevaló a részletezése.
Nagy Mária
Mert még élni szeretnék és a családom is, de remélem megfelelő helyre el fognak jutni az adatok.
F_Viktor
@JAJMÁR: Írod:
"Jaj, csak ez a nyugatifény...ez nálam már nem hiteles."

A cikk alján: "168 óra nyomán". S ott a link is, amiben még több kifogás olvasható:
168ora.hu/itthon/sulyos-problemakat-es-visszaeleseket-neveztek-meg-az-ebesz-valasztasi-megfigyeloi-148087
JAJMÁR
@F_Viktor: Igen, tudom, olvastam már az EBESZ megállapításait! Már előbb.
Csak ez a stílus, ez a felfokozott "szenzációhajhász", nekem nem jön be!

Sajnos az EBESZ megállapításaitól még érvényes a választás :(
Nagy Mária
Nézzétek most Kálmán Olgát! Az előzetesben már volt, miért tér el pl. a fél hetes és a hét órás adat. Mi történt az alatt a néhány óra alatt, amíg semmilyen adat nem jött?
F_Viktor
@Nagy Mária: Mivel 2013-ban fityeszes haverok lenyúlták a választást lebonyolító sw. fejlesztő céget, így bármi megtörténhetett abban a több órás sötétségben...
Mert ugyebár oka volt a bevásárlásnak.
Nagy Mária
@F_Viktor: Igen, oka volt, de ott is vannak emberek, akiknek fáj ekkora pofátlanság. Mondok egy példát a debreceni körzetben alig szavaztak a nyertes malachízlaldásra.
F_Viktor
@JAJMÁR: Írod:
"Sajnos az EBESZ megállapításaitól még érvényes a választás :("

Új választás ezek miatt nem lesz, viszont az EBESZ jelentése nagyon sok helyre eljut az EU berkein belül, s nagyon nem fog jót tenni az ország demokratikus megítélésére, ami sok negatív szankciót von majd maga után.
F_Viktor
@Horizont: Írod:
"Soha nem fogjuk megtudni mi is történt valójában!"
@Nagy Mária: "... de ott is vannak emberek, akiknek fáj ekkora pofátlanság."

Talán simicska lesz aki ki fog tálalni, mert akkoriban még ő volt a hazug csúti disznó pénztárnoka, erről, a választási csalásról is tudhatott.
levarosbukta
@F_Viktor: Ugyan, ébredj már fel! Dehogy fog, dehogy fog kitálalni. Ha akart volna már rég megtette volna.

Hanem gyerekek most nem egy életbiztosítás sem informatikus, sem semmi egyéb még takarító sem lenni az NVB-nél, ne legyen igazam.
JAJMÁR
@F_Viktor: Inkább a választási adatok - részvételi adatok - és egyéb adatok machinálására, vagy dilettáns kezelésére alapoznám, és az egész NVI alkalmatlanságára hivatkozva, bizony meg kellene ismételni az egész választást. A Pálfy Ilona enyhén szólva nem volt ura a helyzetnek.
Sámannus
@JAJMÁR: Tudod az érvényes amit elfogadunk mi is. Ezt viszont nem mindenki érti mit jelent. Van akit átvertek, van akit felhasználtak, van akit kijátszottak. Ezt mind "törvényesen" a fideszes törvények szerint. De a szó jelentése az igazak értelmezése szerint ha egyoldalú, mert a nyomorultak a kiraboltak és a megvesztegetettekre hivatkozva tesznek, az nem lehet törvényes.A társadalom lelkiismeretére apellálunk, amikor a szegények jogaival visszaélve lesöprik az igazságot az asztalról.
JAJMÁR
@Sámannus: Persze, de erős bizonyíték kell, mert hiába mondod te, hogy visszaéltek az XY jogaival, ha XY azt mondja, hogy nem.
A tegnapi fél 7 és 7 óra közötti időszak történéseit kell megvizsgálni.
Nagy Mária
@JAJMÁR: Most volt a Hír TV-ben, a pártoknak azonnal kérni kell az újraszámlálást, de a körzetek jegyzőkönyv ellenőrzését bárki kérheti.
Nagy Mária
Ja, és nincs olyan, hogy az adatokat nem lehet nyilvánosságra hozni a szavazás hivatalos időpontja után. Ergo, újra becsapták, hazudtak.
F_Viktor
@Horizont: Ha simicska tudja mi volt annyitisérjankóéknak célja azzal a céggel, akkor azt is tudhatja hogyan lehet csalni.
@JAJMÁR: -ral értek egyet, "inkább a választási adatok - részvételi adatok - és egyéb adatok machinálásával" csaltak. Mert olyan még nem fordult elő, hogy 4-5 óráig nem érkeznek adatok, aztán hirtelen bejelentik, hogy a fityesznél a 2/3.
F_Viktor
@levarosbukta: Írod:
"Ugyan, ébredj már fel! Dehogy fog, dehogy fog kitálalni. Ha akart volna már rég megtette volna. "

Nem vagyok benne biztos, ha tényleg tud valamit, orbánt és rendszerét csak így lehet megbuktatni. Így robbanna a hidrogénbomba.
Máris készülődik a kormányellenes tüntetés a Kossuth téren
www.atv.hu/belfold/20180409-maris-keszulodik-a-kormanyellenes-tuntetes-a-kossuth-teren/hirkereso

@Sámannus: Írod:
"Tudod az érvényes amit elfogadunk mi is"
Nem mindenki fogadja el, eddig azt látom, hogy csak az ellenzéki pártok fogadták el a 70 százalékos részvétel melletti fityeszes 2/3-ot.
www.atv.hu/belfold/20180409-maris-keszulodik-a-kormanyellenes-tuntetes-a-kossuth-teren/hirkereso
F_Viktor
@Nagy Mária: Írod:
"Ja, és nincs olyan, hogy az adatokat nem lehet nyilvánosságra hozni ..."

Vagyis nincs olyan törvény...
levarosbukta
@F_Viktor: Most mondták a hir tv-ben hogy titkosították az utolsó négy óra történéseit.
Sámannus
@JAJMÁR: A társadalomnak is van lelkiismerete. Ha a koldus nyomorék azért nem tud szavazni az ellenzékre, mert elhazudja a közmédia, és az ellenzéket ellehetetlenítik, a szavazók is be vannak csapva. A csalás pedig akkor is fenn áll ha választók elő eltakarják az igazságot.
Ha a törvény nem tisztességes is része a csalásnak. Nem kell bizonyíték, mert konszenzus nélküli választási és média törvényt alkottak. A kétharmadnak hazudott a törvénykezés a jelenlegi pártokat is önkorlátozásra késztették, miközben a kamupártok tömegével csalták el az eredményeket, mivel ezek a szabályok sem a jó szándékot szolgálták.
A közvélemény elhallgattatása a legsúlyosabb bűne ennek a bandának.
Sámannus
Éppen A választók tájékozottságára hivatkozva mondta az egyik elrontott választólapra bizottság elnöke, hogy nekik ezután nincs dolguk. A média kisajátítása tehát csalást, visszaélést feltételez.
Nagy Mária
@F_Viktor: Nincs ilyen törvény, sőt jogszabály sem. Akkor történtek a fő események. Az is milyen érdekes, hogy pont 132, vagyis 199:3x2= 132 ...
JAJMÁR
@Sámannus: Én veled vagyok. Csakhogy már a fél világ elfogadta az eredményt... de bárcsak megdőlne :)
F_Viktor
@levarosbukta: Aztán mi a ló túróval magyarázzák a titkosítást???
Ez egyértelműen beismerés, hogy valami nagy manipuláció történt a választás végén abban a nem kevés időben.
Sámannus
@F_Viktor: Sajnos ezt ki fogja használni a fidesz mert ők a megvezetett közvéleményt gondolkodás nélkül felhasználják. Ezt országos felháborodásnak kellene.követni.Az ötödik kerületben ugyanis nagyon kényelmes elhallgattatni az embereket,és csak sorosoznak max egyet. Nem a fideszt, hanem azokat az embereket kell felébreszteni akiket becsaptak! A nyomornegyedek lakóit. Erre nem vagyunk berendezkedve. Sok embert megdöbbentett ez az eredmény, és senki nem csodálkozna, ha ez egy forradalmi helyzetbe torkollna. De az embereket nem szabad úgy utcára vinni, hogy tudjuk, milyen bűnözőkkel állunk szembe.
Nagy Mária
@durbincs: Elég baj, ha a CEU megy abba a "koszos", migráncsos Bécsbe! De hidd el, ott sem kellesz az egyetemnek WC-s bácsinak!
csipetke
@Nagy Mária: 19:03 Állítólag 4 órára elszállt a rendszer.Ez is felettébb érdekes
csipetke
De az se semmi,hogy a luxemburgi külügyminiszter azt mondta,hogy a fidesz olyan mint egy rákos daganat,amit sürgősen el kell távolítani.Egyetértek vele
Nagy Mária
“Az eredménybe az urnák lezárása után lehet a leginkább belenyúlni. Hiába is felügyelik a választások tisztáságát fizetett megfigyelők és civil önkéntesek valamelyik párt színében. Hiába is számlálják meg együtt a bedobott cédulákat a szavazókörökben, és vesznek fel jegyzőkönyvet. A papír alapú eredményt digitális formában kell rögzíteni. Ám, hogy ki viszi fel az adatot, és milyen adat kerül az adatbázisba, illetve a világhálóra, azt az adott szavazókör már nem látja. A csalás lehetősége egy évtizedek óta szavazókörben elnöklő megbízott szerint is ekkor a legnagyobb. Ha pedig ez így van, nem csupán a csodán fog múlni, április 9-e hétfőtől ki fogja vezetni az országot újabb 4 (vagy innentől kezdve akárhány) évig.
csipetke
@Nagy Mária: Ez nem semmi.A szavazócédulákat valameddig meg kell őrizniük,egyszerűen csak újra kell számoltatni.
csipetke
@Horizont: 18.19 Nézd meg ezt a linket,Nagy Mária 20:55 Így csak a szavazatok újraszámolását kéne kinyüstölni valakinek.
Nagy Mária
@csipetke: Ha a pártok nem kérik, bármelyik magánszemély is kérheti. De nagyon gyorsan, mert az idő a tolvajok kezére játszik.Ezt Tóth Zoltán a legnagyobb választási szakértő mondta.
hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B3th_Zolt%C3%A1n_(%C3%A1llamtitk%C3%A1r)
csipetke
@Nagy Mária: 21:28 Most néztem a hírtv-n Kálmán Olgánál volt vendég Tóth Zoltán,és azt mondta,hogyha egyik párt sem kér vizsgálatot,akkor ő,mint magánszemély fogja kérni.
Nessy
Itt már a választási törvénybe kódolva van a csalás lehetősége. A másik neuralgikus pont a határon túliak levélben, átjelentkezve, holt lelkekkel történő voksolása. Hiába számol becsületesen a választási bizottság a körzetében, összesítésnél a számítógépnek is van lelke, és szoftwere, ami manipulálható.
relatív
Azt kellene az ujraszámolás során szintén ellenőriztetni, hogy a szavazók miként kerülhettek fel a szavazási listára, és hányszor szavaztak egyes külföldön élők !

A szavazási körülmények jelentős kormánypárti előnyök mellett még a nagyfokú csalás lehetőségét IS biztosítja, a kamupártokra adott szavazatok kisajátítása mellett.
namihami
Kitől, mitől kérhet ellenőrzést a Tóth Zoltán? A Fidesz által odaültetett cselédektől? Majd azok bevallják, hogy pont ők lettek megbízva a csalás végrehajtásával.
Az a 3 óra a választás lezárása utám is pont arra kellett, hogy a számítógépes rendszert a helyére tudják tenni. Lásd ""Hosszú bájtok éjszakája"". Ez mitől lenne más? Csak a cél tér el, az eredmény ugyanaz. Hiszen ""gyengéd agitáció eredményeképp"" ezért vették meg a magáncég által kifejlesztett rendszert és adaptálták a fenti célra.
Peller Anikó
@levarosbukta: 20:13, titkosítottááák? Ha ez így van akkor tényleg kezd úgy festeni van miért.

A 24% -os eredményt kellett kikozmetikázni 50%-ra. Erre ment el 4 óra.

És az első adatmorzsa egy komplett parlamenti patkó az ellenzéki pártok kihullásával.

Amikor az első részeredmények csak ez UTÁN kezdtek csörgedezni a patkó eredményével egy cseppet sem összhangban.

És akkor titkosítják az egész estét? Nem kispályások ezek, mindent csak nagyban érdemes csinálni, ahogy szokták.
csipetke
@Pegero: Te valami másik filmet néztél?Az összes pártnak,még a kamupártoknak is volt valami programjuk,a fidesz volt az egyedüli,akiknek nem.Az elmúlt 4 évben a haveroknak juttatott közbeszerzéseken,és a sok tökfölösleges stadionokon,és az óriási pénzlenyúlásokon kívül nemigen tettek említésre méltó dolgot.Végülis mit igértek volna?Hogy emberek,veletek vagyunk az utolsó EU-s forintig?Vagy mi?Akik után még az FBI is nyomoz?
Nagy Mária
@Pegero: Mert el sem hitték, hogy mire képes a Fidesz. A megdöbbenés nagyobb volt, mint az igazi ok keresés.
dr. prédikátor
Egyértelmű hogy a geci fityfasz elcsalta a választást!!!Még talán el is fogadnám hogy nyertek ha csak minimális külömbség lenne!!! de igy számomra bizonyított a csalás!!!
lópicigáspár
A Szijjártó megmondta, hogy az EBESZ-nek semmi köze hozzá oszt jónapot!
advocat
Matematika. 48 % = 2/3. És egyébként kuss. Igaz Petike, te a diplomácia non plus ultrája!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.