Nemcsak Vona Gábornak kell ma lemondania az elnökségben, hanem mindenkinek – fogalmazta meg Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke egy Toroczkai László alelnöktársának címzett nyílt levélben, amelyet a Facebookon tett közzé hétfőn.

Alelnök: a Jobbik elnökségében mindenkinek le kell mondania
Fotó: Beliczay László/MTI

Az ellenzéki politikus csalódottságának adott hangot a választási vereség miatt, egyúttal "bajtársiatlan dolognak" nevezte párttársa korábbi bejegyzését, arra hivatkozva: míg Toroczkai Lászlóval "elnézően bánt a kormánysajtó", az elnökség többi tagjával nem.

"Nemcsak Vona Gábornak kell ma lemondania az elnökségben, hanem mindenkinek. Neked és nekem is, mert részesei voltunk a néppártosodásnak"

- fogalmazott Sneider Tamás, aki szerint a közösségben nem lehet helye a széthúzásnak.

Előzőleg Toroczkai László – ugyancsak Facebook oldalán – úgy fogalmazott: "Vona Gábor megbukott, de a Jobbik él. Ha azonban Vona Gábor úgy gondolja, hogy nem végleg bukott meg, s a lemondás is csak látszólagos lesz, azzal kivégzi a Jobbikot".

Az alelnök értékelése szerint egy olyan, egyébként kiváló emberek ezreiből álló parlamenti párt, amely három egymást követő választáson sem tud a kormányzás közelébe kerülni, végleg elveszíti az esélyét arra, hogy valaha győzzön, "hacsak nem iktatja ki azt az akadályt, amely a növekedését meggátolja".

Megnyilvánult a néppártosodásról a Facebookon Novák Előd volt alelnök is. Azt írta:

a radikális politikával 2014-ben már 20 százalék fölé ért a Jobbik, s a migrációs helyzet miatt "épp nyílt volna a tér", "Vona Gábor – pusztán stílusváltást ígérve, de valójában súlyos tartalmi változásokat is végrehajtva – letérítette a pártot fejlődő útjáról".

Úgy értékelt: a vasárnap a pártra szavazók jelentős része nem jobbikos, csak "alkalmi-taktikai szavazó", a törzstábor jelentős része a Fideszre voksolt.

Novák Előd azt is megfogalmazta, a Fidesz kampánya inkorrekt volt, tele hazugságokkal, de "ha pálfordulásokkal a Jobbik is eljátssza hitelességét a választók szemében, ha részben Simicska lopott vagyonából folytatja kampányát, akkor nem csoda, hogy nem hitték el pl. a "tiszta kézzel" ígéretét".

A volt alelnök köpönyegforgatással vádolta meg Vona Gábort egyebek mellett a hanuka üdvözletek miatt. Azt is írta, ilyen mértékű változtatási szándékkal korrektebb lett volna, ha az elnök új pártot alapít.

A választók visszanyerése érdekében célként jelölte meg, hogy a Jobbik egy "nemzeti elvpárttá" váljon. Arra utalva, hogy az elnökség mandátuma májusban lejárna, színjátéknak nevezte az elnök ígért lemondását. Hozzátette: tehertétel lett Vona Gábor személye, s ha fontos neki a párt jövője és saját becsülete, akkor háttérbe kell vonulnia.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

iluminati
@egyvandor: Igen csak kimaradt az hogy a tarackot nagyon útálják az ott élők...erről nem készített a jobbik felmérést???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
egyvandor
A beígért elégtétel. Gorbánnak simulékonyabb jobboldal kell.
Pálinkás Pál
Nováknak abban igaza van vona lenullázta a jobbikot...ez a választás fényesen bizonyította nekem,ellenzék nem létezik csak haszonleső megélhetési pártok...teljesen felesleges ilyen "választékkal" zaklatni az embereket...
iluminati
@egyvandor: Igen csak kimaradt az hogy a tarackot nagyon útálják az ott élők...erről nem készített a jobbik felmérést???
peterkelemen
fideSS = Jobbik. Két fasiszta párt. Mindkettőnek a pöcegödörben lenne a helye. Ez Európa és európai nép? Ugyan már ez a nép náci és fasiszta. Tisztelet a kivételeknek. Szégyen, hogy ez a két párt van a lista tetején bármennyire gyenge a többi.
ittott
ha lemondanak a néppártosodásról, azzal kinyírják önmagukat.
justhpeter
@ittott: Miért ? Toroczkaiért kár lenne ? Ugyan már ! Toroczkai egy nímand.
papa.49
@ittott: Sőt igazi TÚLÉLŐ !!!Valaki mindig kimossa a szarból !!!
ittott
@papa.49: egy fasz. mindig lesz aki veri. és élvezi. ... Krisztina...
ittott
nemzeti elvpárt. azt a kurva eget. ilyen nincs is. illetve minden párt valamilyen elvek alapján dolgozik, ergó mind elvárt. no de milyen elvekről lenne szó, ami megmozdítaná az agyunkat. kurvákat a nyuggereknek. ebbe én is beleszállnék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.