Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT), a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke is a Fidesz-KDNP választási győzelmének a fontosságát hangoztatta az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Így gratuláltak a Fidesz-KDNP győzelméhez az erdélyi magyar vezetők

Tőkés László – fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Tőkés László EMNT-elnök a választás estéjén felállított nagyváradi eredményváróban értékelte a választásokat. A közlemény szerint úgy vélte: a szeretet aratott győzelmet a gyűlölet fölött. Véleménye szerint

azok szenvedtek csúfos vereséget a választási versenyben, akik "a nemzet megosztásán ügyködtek", és azok arattak elsöprő sikert, akik "a magyarság önvédelmi harcának ügyét tűzték zászlajukra".

Tőkés László megállapította: a külhoni magyarok ellen irányuló kampánypropagandának nem volt foganatja, sőt

a külhoni magyarok jelentős mértékben járultak hozzá a nemzeti erők sorsdöntő győzelméhez.

A Fidesz-KDNP-s színekben EP képviselői tisztséget is betöltő Tőkés László szívből jövő elismerését fejezte ki Orbán Viktor elnöknek.

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke egy Orbán Viktornak címzett nyílt levélben kijelentette,

a Fidesz-KDNP választási győzelme egyben a székelyek győzelme is.

Megállapította: "mindannyian arra vágyunk, hogy Magyarország független, szuverén állam legyen, a törvényeket magyar nemzeti érdekek figyelembevételével fogadják el, és az ország képes legyen megvédeni a maga határait. Ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy a székelység huszonegyedik századi autonómiatörekvése megtalálja azt a legszilárdabb támaszt, amely a nagyvilágban egyedül csak Magyarország".

Orbán Viktornak az SZNT egykori alakulóülésére küldött üzenetét idézve abbéli reményét hangoztatta, hogy

a magyar szabadság kifele, Székelyföld irányába is fog épülni a következő négy évben.

Az EMNP Szilágyi Zsolt pártelnök gratulációjáról számolt be hétfői közleményében. Szilágyi Zsolt megállapította: a határon túli szavazók 94 százaléka a jelenlegi kormánypártokat támogatta a vasárnapi választásokon.

"Ez a határon túli magyar állampolgárok egyértelmű támogatását és kiállását jelenti egy olyan politika mellett, melynek célja az európai és kárpát-medencei magyarság kultúrájának és identitásának megőrzése"

- értékelte Szilágyi Zsolt.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Mi a túróhoz gratuláltak, hiszen FIZIKAILAG 48%-ot ért el a TISZTELETES HAVERJA, de azt nem tudja megkülönböztetni, hogy MI A KÜLÖNBSÉG a ... k ö z p é n z, és a zsebpénzt között, de azt .. K I F U N D Á L T A , hogy MILYEN MÓDON KELL .. m á s.. tollával ékeskedni, azaz 48 pár tizedel valaki megsúgta a fejeléstől meglöttyent agyának a VÁLASZTÁSI TÖRVÉNY megbuzerálásával, milyen módon kell LEHAPPOLNI a győztes kompenzációból 1,7, azaz EGYMILLIÓHÉTHÁSZEZER virtuális, nem őt megillető szavazatot, jelen esetben a JOBBIKTÓL!
.
Pályatévesztett bagázs!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Úristen! Tőkés "fidesz szeretetről" mesél! Persze, szeretik a pénzt, a csalást, a hazudozást, a lopást, mint Tőkés!
A székelyek is szeretik a mi pénzünket! Hogy az itthon hiányzik? na bummm! Nekik ezt Orbán adja ergo őt imádják és rászavaznak,a mi kárunkra! Hálálja meg tettüket a sors többszörösen!
justhpeter
@kakaósbögre: Ezek a hazaárulók még ellenségeink sem lehetnek, még ellenségből is tisztességesebbeket választanánk.
Innentől kezdve senkik !
staro2
Köszönjük erdélyi szavazók.!
Utolsó nektek szóló bejegyzésem egy Fazekas Mihály idézet lesz a Lúdas Matyiból:

"Én, uram, a fizetést köszönöm; ha az Isten erőt ád, S életben megtart, majd megszolgálom; azért csak. Róvja fel a kapufélfájára, hogy el ne felejtse: Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza!
Hát ennyit rólatok koszos bérszavazók.
Sámannus
Ez is csak a farkát csóválja egész életében.
magyarbakancs
Minden határon-túli magyar szégyellje magát.
Segíti meg építeni ORBANISZTÁNT.!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.