Akinek nem esne le elsőre a poén: jelenleg is arab számokat használunk, egész pontosan a 15. század óta.

Az OK Pécs magazin által készített videóban arról kérdezték az utca emberét, mit szólnak hozzá, hogy Brüsszel kötelezően bevezetné az arab számok használatát. A megszólítottak többsége felháborodott, vagy értetlenkedett. Történész is van köztük, aki elmondása szerint "kicsit máshogy látja az eseményeket, mint az átlag".

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Csak semmi aggódás, hamarosan eltörlik az arab számokat is, sőt egyáltalán nem lesznek számok nálunk, h ne tudjuk többet számszerűsíteni a lopásaikat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Így le vannak butítva a magyarok tisztelet annak az 1 kivételnek. Lezüllött balkáni söpredék lett Magyarországból.
terlasz
Mit várunk szavazáskor olyan állampolgároktól, akik még "értelmiségi" létükre sem tudják, hogy kb 600 éve arab számokat használunk? A diktatúrára törekvő hatalom ezzel tisztában van és vissza is él vele.
lampa laz
Csak semmi aggódás, hamarosan eltörlik az arab számokat is, sőt egyáltalán nem lesznek számok nálunk, h ne tudjuk többet számszerűsíteni a lopásaikat.
balos
Meg kell nézni egy teszten,hogy az ország mely része szavazott a fideSSre!Sajnos a butítás általában a lecsuszottakból szedi a tábort!Akik nem azon gondolkodnak,hogy mi lesz holnap,hanem mit eszik ma!Nem véletlenül hagyják itt lassan a szép korúak is az országot!Drukkolok azoknak a fiataloknak aki átlátják az új földes urak maffiás módszereit!2018 legyen az új megvilágosodás éve!
Pálinkás Pál
Azért ez nem is kicsit csúsztatott ,szánalmas videó...ennyi erővel kimehetnék az utcára megkérdezni hogy itthon mi a hivatalos sebességmérési egység,a km vagy a mérföld...ugye sejtitek a választ...pedig hivatalosan a m/sec...ezt csak a tárgyilagosság kedvéért írtam le!!!
gyanítom kérdésemre adott válaszok alapján az ország 90 %-a "tanulatlannak" számítana!!!
justhpeter
@Pálinkás Pál: Még akár igazad is lehetne... de hogy egy történelemtanár sem tudja, hát akkor ki ?
justhpeter
@peterkelemen: A mai piros pont a tiéd. Ennél precízebben ezt nem lehet kifejezni. Itt tartunk és innen kellene értelmes emberekkel felfelé megindulni.
Pálinkás Pál
@justhpeter: Tudod ez olyaqn mint a beugrató kérdés hogy mit iszik a tehén...gynítom ha ugyanezeket az embereket a latin betűkről kérdeznéd,ugyanilyen eredménnyel járna!!! Én pusztán a videó irányítottságára mutattam rá,nem a megszólalók szellemi "képességére"!
nem tibi
Nagy a tudatlanság Mo -n :-(((((((((((( 2 ember tudta amit kellett . :-((((((((((((((((((((((((((
Béla333
Inkább el kell itt törölni a számokat.
Minek az?
Csak összezavar ebben az országban mindenkit...
kisrigó
Nem érzem, hogy az arab számok és a latin betűk ismerete azonos súlycsoportba tartozna egyes fizikai paraméterek ismeretével. Kiskamasz unokám csak nézett, hogy miért kérdezem tőle, talán én nem tudom?! Amúgy szomorú, hogy az arab szó hallatán beindul a szellemi fjosás!
Edmond Dantes
Az arabok számára fontos a tradició,a hagyományos értékek,a család,a barátok.Már nehogy ránk erőszakolják még ezeket a förtelmeket is a burnuszos rohadékok.
Edmond Dantes
Akkor lennének csak igazán szarban az értelmiségi Pécs lakosai,ha az arab számok helyett az igaz magyarok rovásírás számait vezetnék be.Azok ugyanis nem az arabhoz hasonló helyiértékes számok illetve jelek,hanem állandó,összeadódó számok, a római számok logikájához hasonlóan.Üvölve követelné vissza az arab számokat a Mecsek alján tevékenykedő nagyon bölcs történész hölgy,talán még kendőt is kötne rémületében.
szaboria1
Pontosan ilyen aljas trükköket vettettek be más témákban is.
laja70
@szaboria1: Ez mitől aljas trükk? Csak a hülyéknek! Általános iskolai tananyag I-VIII osztály! A római számokat kell bevezetni! Ar lenne az igazi aljas tükk!!! Neked is kedves hozzászóló!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.